O to się ciesz, paskudna ta kresaJa na początku częściej czułam czkawkę od typowych ruchów. Generalnie co najmniej raz dziennie się zdarzy czkawka, ale to też nie ma zasady i reguły. Tak samo, jak wczoraj mnie olśniło, że nie mam widocznej kresy, ale przecież nie muszę :-)
reklama
Mam tak samo znaczy wózek już dawno zamówiony, ale fizycznie nadal nie mamyA co Wy na to, że mamy już kompletnie wszystko z wyprawki poza wózkiem
Allama
Fanka BB :)
W ciągu dnia, to się przyzwyczaiłam, że są zastoje w ruchach, ale w nocy zawsze panikuję i nie zasnę dopóki nie poczuję.. 34+0 mam w czwartek, czyli wg ginekologa wchodzę w 35:-)
Tak, już coraz bliżej
Czy wszystkie z was mają już wybrane imię? No u nas ciągle nie
To może znak, że już się ułożyła wygodnie i sobie czeka spokojnieU mnie dzis 34+0 i mala też na ostatnim usg 2 tyg temu fiknela główka do góry ale od tego czasu już dwa razy czułam czkawkę na dole później znowu na górze więc czekam na wizytę za tydzień.
Ja ostatnio coraz słabiej czuje ruchy, teraz np. od pół godziny leżę po wypaśnym jedzeniu a ona nic
Mnie ciągle dręczy temat walizki do szpitala, jak sobie poradzę z wyciąganiem rzeczy z walizki w momencie gdy nie będę umiała się schylić po porodzie przecież nie wciagle jej na łóżka bo to ciężkie w ogóle nie będę się miała siły z nią szarpać.
Ja muszę jechać w tym tygodniu kupić jakąś walizkę, ale sama nie wiem, jak dużą. Chciałabym małą, ale trochę tych rzeczy jest i obawiam się, że się nie zmieszczę, bo te podkłady, pieluchy, majty same w sobie zajmują dużo miejsca, a z tym donoszeniem też może być różnie w październiku, jak covid przyatakuje
A co Wy na to, że mamy już kompletnie wszystko z wyprawki poza wózkiem
Wózek to nic, my nie mamy łóżeczka
My nie mamy. Dosłownie każdy o to pyta, jakby to było oczywiste, ale nie każdy ma to jedno, dwa imiona, które mu się podobają najbardziej. I jakoś nie mogę się zdecydować, kiedy mała jest jeszcze w brzuchu, pewnie zdecydujemy, jak ja zobaczymyTak, już coraz bliżej
Czy wszystkie z was mają już wybrane imię? No u nas ciągle nie
crainte
Jak to Wasza pierwsza walizka, to warto od razu sprawdzić, jakie rozmiary są dopuszczalne w liniach lotniczych, żeby była już na przyszłość :-)To może znak, że już się ułożyła wygodnie i sobie czeka spokojnie
Ja muszę jechać w tym tygodniu kupić jakąś walizkę, ale sama nie wiem, jak dużą. Chciałabym małą, ale trochę tych rzeczy jest i obawiam się, że się nie zmieszczę, bo te podkłady, pieluchy, majty same w sobie zajmują dużo miejsca, a z tym donoszeniem też może być różnie w październiku, jak covid przyatakuje
kociamama.
Moderator
Dla mnie to ona jest urocza w sumieO to się ciesz, paskudna ta kresa
dokładnie, to raczki.. aż szok ze ma taka sile takie małe dziekco ja te ręce czuje nawet na boku brzucha.. już zdażyło się ze się obudziłam wystraszona w nocy bo tak mnie od strony łóżka puknela ze myślałam ze synek mnie kopnął noga jak spałTo mnie troche uspokoilas, moze mi tam mala bokserka rosnie i sobie zrobila worek treningowy z mojego pecherza
to moja druga ciąża ale nie sadze, ze łatwiej pierwsze trzy miesiące wymiotowałam jak kot a z Aleksiem tylko raz przez cała ciąże . Teraz w drugiej tez czuje znacznie mocniej wszystkie kopniaki bo brzuch juz swoje za pierwszym razem przeszedł i juz nie są te mięśnie takie jak byłyJa dzisiaj miałam takie rozmyślania, że pierwsza ciąża i pierwsze.dziecko to duży stres i że te, co mają już dzieci, to mają łatwiej. Z drugiej strony mają już dzieci, którymi też trzeba się zająć, więc wcale nie mają łatwiej. Ostatecznie nie ma sensu porównywać sie do innych, bo każdy ma inaczej i każdy ma na swój sposób w ciąży i w pierwszych latach ciężko. Grunt, to rozdzielić sprawy na ważne, mniej ważne i nieważne
A kwestia porodu to hmm.. chyba psychicznie gorzej mi myśląc o nim no i tez czuje się jakbym pierwszy raz rodziła bo tam mi wywoływali poród wiec teraz schizuje jak rozpoznam, ze to już albo ze mnie złapie całkiem znienacka
Jeśli chodzi o rzeczy do szpitala to było dokładnie 3lata temu bo synek jest 09.09.2019 wiec juz tez nie pamietam nawet połowy rzeczy co tam miałam i czuje się jakbym się pierwszy raz pakowała
reklama
Allama
Ja coraz częściej zastanawiam się nad przepakowaniem się z jednej duzej walizki do małej walizki i małej miękkiej torby, do walizki dam ubrania, ręczniki, wodę itp a do miękkiej torby dam lekkie rzeczy jak pampersy, podkłady. Jak by mi po przyszlo samej tachać to zawsze mogę to miękka położyć na górę walizki i ja wieźć.