reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Polożna mówiła, że przyjemność musi być obustronna, żeby hormony zadziałały najskuteczniej😁😁😁
O no właśnie - przyjemne z pożytecznym 😁 ale wczoraj na szkole pytałam jak to jest z tymi prostaglandynami czy za szybko nie wywołają porodu i mówiła położna, że najpierw dziecko musi być gotowe a szyjka uwrazliwiona, żeby prostaglandyny zadziałały. Także nie ma stresu, że za szybko wywołają poród.
A fizjoterapeutka opowiadała, że seksik jest idealnym masazem krocza ale najlepiej na pieska :D

reklama
5 przed jedzeniem, to idealne mierzenie na czczo🙂🙂 Ja mam dzis lekarza na 13.15 i nie wiem, jak dobrze wykombinowac... 12.45 mam miec obiad, 13.45 pomiar. Z domu muszę wyjechać 12.30. Od lekarza wyjdę pewnie 13.45 😁😁😁 Nauczka na przyszłość, wybierać lepsze godziny😁 Zjem w aucie przed lekarzem, a pomiar najwyżej odpuszczę, jak nie zdążę😁😁
Ja miałam wczoraj ten dylemat, ale była kolejka u lekarza, zamieniłam kolejność wizyty i ktg i się wstrzelilam z mierzeniem. Który Ty masz tydzień teraz?

Ja miałam wczoraj ten dylemat, ale była kolejka u lekarza, zamieniłam kolejność wizyty i ktg i się wstrzelilam z mierzeniem. Który Ty masz tydzień teraz?
Dziś wskoczyłam na 33+0 Jutro kolejne przepływy i kolejny szacunek wagi. Dziś poz ma ocenić morfologię na prośbę hematologa... Ale ja głupia... Czemu nie wzięłam teleporady?🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

Kurtki nie kupuję, będę najwyżej chodzić w rozpiętej ;p na samym początku ciąży kupiłam bluzę w rozmiarze XL i oczywiście już się nie dopinam 😂 zastanawia mnie w jakich butach pojadę do szpitala, obecnie opuchlizna ze stop prawie zeszła, ale podejrzewam, że wróci i wtedy zostanie mi jechanie w klapkach męża 😂 na koniec października 😂
Ale jedna bluzka z długim rękawem powinna się przydać, na szczęście z Lidla więc niedroga. Na prawdę staram się oszczędzać, bo wiem, że kasa bedzie potrzebna na wazniejsze rzeczy, ale i tak ucieka przez palce
No idzie ta kasa strasznie, ja i tak większość rzeczy dostałam używanych od siostry, trochę odkupiłam od koleżanki używanych i też od niej jeszcze dostałam. Ale tyle tego się kupuje, że masakra. Ja już mam w domu piramidę pustych kartonów bo nasza gmina odbiera papier raz na miesiąc, a ja w ostatnich tygodniach zaczęłam tak szaleć z zakupami i teraz dopiero będzie 13.09 odbiór makulatury więc żyję chwilowo z kartonami heh

Ojejku, a to Ty zawsze tak jednego dnia ginekolog a USG innego?
Nieee dziś lekarz ogólny ocenia morfologię pod kątem hematologicznym, jutro ginekolog ocenia mocz i jutro robi usg😁 Ale żeby było ciekawiej, to pół godziny przed ginekologiem mam diabetologa, ten ocenia zeszyt pomiarów 😁😁😁 wczoraj zawoziłam mocz prywtanie, przedwczoraj morfologię na NFZ. I codziennie muszę w to wkomponować pomiary ciśnienia conajmniej rano i wieczorem i pomiary cukru. Dziś dodatkowo umawiałam sie z okulistą i neurologiem na przyszły tydzień. Wczoraj był dobry dzień, bo udało mi się zdrzemnąć między pomiarem cukru po obiedzie, a podwieczorkiem😁 Ciąża to stan błogosławiony😁😁

Ja się umówiłam na II połowę września do czwartego okulisty. Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że do tego czasu szczęśliwie urodzę i nie oślepnę.

A ja po ktg i polozna stwierdzila ze tetno w normie, skurczy brak ale malo sie rusza… i mam obserwowac :( juz schizuje…tylko zastanawiam sie czy po prostu nie jest tak ze akurat miala np drzemke, bo wrocilam do domu to kopie… ale oczywiscie do nastepnego tygodnia stres.

reklama
Do góry