reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja byłam u tego lekarza po zwolnienie i wystawił a potem zaczął mnie coraz bardziej straszyć tą szyjką skracającą się. Chyba będę teraz przez 2 tyg leżeć i pachnieć tylko bo powiedział, że najważniejsze to skonczyć 37 tydzień.

reklama
Ja byłam u tego lekarza po zwolnienie i wystawił a potem zaczął mnie coraz bardziej straszyć tą szyjką skracającą się. Chyba będę teraz przez 2 tyg leżeć i pachnieć tylko bo powiedział, że najważniejsze to skonczyć 37 tydzień.
To mógł Ci dać luteinę jak się tak martwi.

Nie, nie mówił, że mam tylko leżeć, tylko oszczędzać się maksymalnie, nie schylac, nie sięgać rekami w górę, nic nie podnosić ciężkiego i jak najwięcej odpoczywać
Rozmawiałam teraz z ginem i ona na to, że jak się będę oszczędzać, to donoszę. Ponieważ ostatnie co można mi zarzucić to że się nie oszczędzałam w poprzedniej ciąży, to wzruszyłam ramionami i powiedziałam, że i tak ode mnie to nie zależy, kiedy się zacznie. A ona mówi, że kobiety często szaleją z porzadkami, firankami, dźwigają, jeżdżą na długie zakupy itd i że o takie aktywności chodzi.

Ostatnio czytałam że teraz lekarze coraz rzadziej przy skracajacej się szyjce zalecają leżenie plackiem ponieważ nie ma żadnych dowodów naukowych na to iż takie leżenie ma zbawienny wpływ na szyjkę. A właśnie tylko oszczędny tryb tak jak piszecie nie dźwiganie, brak długich spacerow itp.

Ostatnio czytałam że teraz lekarze coraz rzadziej przy skracajacej się szyjce zalecają leżenie plackiem ponieważ nie ma żadnych dowodów naukowych na to iż takie leżenie ma zbawienny wpływ na szyjkę. A właśnie tylko oszczędny tryb tak jak piszecie nie dźwiganie, brak długich spacerow itp.
No ja leżałam a szyjka coraz to krótsza więc nie ma reguły, dziś leżę a młody tak daje w krocze i boli mnie od rana że myśl mnie nachodzi że się skraca dalej.

Czekam w kolejce do ginekolog. Moja gin oprócz ginekologi, położnictwa, perinatologii jest również ginekologiem dziecięcym. Właśnie wyszlą od Niej dziewczynka, na oko 10 lat, cała szczęśliwa po pierwsztm badaniu ginekologicznym w życiu, bo na koniec dostala różowy pierścionek😁 Raczej kolejnej wizyty nie będzie się bała🙂🙂 Fajnie🙂

reklama
Czekam w kolejce do ginekolog. Moja gin oprócz ginekologi, położnictwa, perinatologii jest również ginekologiem dziecięcym. Właśnie wyszlą od Niej dziewczynka, na oko 10 lat, cała szczęśliwa po pierwsztm badaniu ginekologicznym w życiu, bo na koniec dostala różowy pierścionek😁 Raczej kolejnej wizyty nie będzie się bała🙂🙂 Fajnie🙂
Super :) ja miałam na pierwszej wizycie jakoś z 12 lat i pierwsza infekcje grzybicza
Byłam u Pani ginekolog i też była super miła, dobrze wspominam

Do góry