reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny, ja jestem w grupie prywatnej, tam też była dyskusja i głosowanie i większość stwierdziła że już jest koncowka ciazy, tam się znamy i nie chcą nikogo więcej, rowniez padl pomysł żeby zalozyc drugie prywatne forum. Więc raczej już nikogo nie dołączą tam.
No to przynajmniej jakis konkret

reklama
Trzeba by napisać do administratorki listę członków i nick moderatora. Ale nie wiem, czy adminka się zgodzi na 2 osobne grupy październikowych mam. Tym bardziej, że moje doświadczenie z grupami jest takie, że po roku to juz mało dziewczyn zostaje. Może tamte mamy, które już mają wątek prywatny by nas niedługo przyjęły...
ja mam grupę czerwcówek 2018, teraz już na Messenger i dalej jeszcze w kilka dziewczyn piszemy 🙂 te które już nie mają małych dzieci to piszą mniej albo opuściły grupę, ale ten rok-dwa po porodzie grupa była bardzo aktywna. Znamy swoje dane personalne, wstawiamy zdjęcia, nawet było spotkanie w realu 🙂 tylko że tam dziewczyny założyły forum prywatne, część w tym ja, dołączyłyśmy później i pisałyśmy na ogólnym a potem właśnie miesiąc przed porodem wszystkie aktywne na ogólnym zostały zaproszone na prywatne

Pytanie, czy nie chcecie jeszcze poczekać kilka tyg czy może ktoś na końcówce ciąży jeszcze dojdzie, faktycznie zostanie październikowa mamą i dużo da innym od siebie (a i sam skorzysta z Waszego wsparcia)

Ja mam plus 9 na diecie.cukrzycowej od 2 miesięcy. Diabetolog narzeka, ginekolog mówi, że idealnie.
mój gin kręci głową że za dużo, a ja już nie wiem co mam robić, żeby tyle nie przybierać ☹️ na szczęście już końcówka. Mam przyjaciółkę co przytyła po 20 kg w pierwszych dwóch ciążach i w trzeciej 17kg, a ona jest z tych wysportowanych od dziecka, że w ciąży biegała nawet i jakiś fitness kilka razy w tygodniu i zdrowe odżywianie. Więc nie ma reguły.

Ja mam plus 9 na diecie.cukrzycowej od 2 miesięcy. Diabetolog narzeka, ginekolog mówi, że idealnie.
Ja na diecie cukrzycowej od marca i w sumie tak cały czas +/- 1kg od wagi startowej 😁 a mała na III prenatalnych powyżej średniej więc będzie z tych większych zapewnie 😅
I diabetolog i gin mówią że jak mała rośnie to dla mnie lepiej jak nie przytyje bo i tak przy wzroście 166 ważyłam 70,5 kg 😨

Wróciłam od lekarza i szyjka lekko się skróciła. 26 mm, ale zamknięta. 35.0 dzisiaj. A wy jakie teraz macie, ostatnio miałam około 3.5 cm 3 tygodnie temu, więc jakoś szybko to chyba poszło

reklama
Ja mam +10 w 35tc i mi się wydaje że to mało przy moim startowym bmi, zawsze było wiecej, chyba w 40tc miałam +16 kg (a pieczywa, makaronów nigdy ni jadlam, może tylko ziemniaczane produkty z tych tuczacych). Pierwszy raz nie mam obrzęków i to chyba robi największą różnice. @Kocka Ty chyba zatrzymujesz wodę w organizmie. A dla bliźniaków nie ma jakichś wyzszych norm przybeirania?

Do góry