reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Kurtki nie kupuję, będę najwyżej chodzić w rozpiętej ;p na samym początku ciąży kupiłam bluzę w rozmiarze XL i oczywiście już się nie dopinam 😂 zastanawia mnie w jakich butach pojadę do szpitala, obecnie opuchlizna ze stop prawie zeszła, ale podejrzewam, że wróci i wtedy zostanie mi jechanie w klapkach męża 😂 na koniec października 😂
Ale jedna bluzka z długim rękawem powinna się przydać, na szczęście z Lidla więc niedroga. Na prawdę staram się oszczędzać, bo wiem, że kasa bedzie potrzebna na wazniejsze rzeczy, ale i tak ucieka przez palce
No idzie ta kasa strasznie, ja i tak większość rzeczy dostałam używanych od siostry, trochę odkupiłam od koleżanki używanych i też od niej jeszcze dostałam. Ale tyle tego się kupuje, że masakra. Ja już mam w domu piramidę pustych kartonów bo nasza gmina odbiera papier raz na miesiąc, a ja w ostatnich tygodniach zaczęłam tak szaleć z zakupami i teraz dopiero będzie 13.09 odbiór makulatury więc żyję chwilowo z kartonami heh

Ojejku, a to Ty zawsze tak jednego dnia ginekolog a USG innego?
Nieee dziś lekarz ogólny ocenia morfologię pod kątem hematologicznym, jutro ginekolog ocenia mocz i jutro robi usg😁 Ale żeby było ciekawiej, to pół godziny przed ginekologiem mam diabetologa, ten ocenia zeszyt pomiarów 😁😁😁 wczoraj zawoziłam mocz prywtanie, przedwczoraj morfologię na NFZ. I codziennie muszę w to wkomponować pomiary ciśnienia conajmniej rano i wieczorem i pomiary cukru. Dziś dodatkowo umawiałam sie z okulistą i neurologiem na przyszły tydzień. Wczoraj był dobry dzień, bo udało mi się zdrzemnąć między pomiarem cukru po obiedzie, a podwieczorkiem😁 Ciąża to stan błogosławiony😁😁

Ja się umówiłam na II połowę września do czwartego okulisty. Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że do tego czasu szczęśliwie urodzę i nie oślepnę.

No idzie ta kasa strasznie, ja i tak większość rzeczy dostałam używanych od siostry, trochę odkupiłam od koleżanki używanych i też od niej jeszcze dostałam. Ale tyle tego się kupuje, że masakra. Ja już mam w domu piramidę pustych kartonów bo nasza gmina odbiera papier raz na miesiąc, a ja w ostatnich tygodniach zaczęłam tak szaleć z zakupami i teraz dopiero będzie 13.09 odbiór makulatury więc żyję chwilowo z kartonami heh
My też dostaliśmy góry rzeczy. Gdybym miała kupować ubranka dla dzieci, przewijak, lozeczka, laktator itp to byłoby bankructwo 😁

A ja po ktg i polozna stwierdzila ze tetno w normie, skurczy brak ale malo sie rusza… i mam obserwowac :( juz schizuje…tylko zastanawiam sie czy po prostu nie jest tak ze akurat miala np drzemke, bo wrocilam do domu to kopie… ale oczywiscie do nastepnego tygodnia stres.
W szpitalu, żeby nie słuchać takich komentarzy kobiety przed ktg jadły czekoladę, piły soki, kawę, wszystko, żeby się dziecko sporo ruszało...

reklama
A ja po ktg i polozna stwierdzila ze tetno w normie, skurczy brak ale malo sie rusza… i mam obserwowac :( juz schizuje…tylko zastanawiam sie czy po prostu nie jest tak ze akurat miala np drzemke, bo wrocilam do domu to kopie… ale oczywiscie do nastepnego tygodnia stres.
Przecież dziecko nie musi się na okrągło ruszać. Każdy ma prawo do odpoczynku. Ja się ciesze jak na chwilę zasna moje Bobki :)

Do góry