reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Te ketony, erytrocyty, bakterie i kryształy. Na razie nie powtarzalam. Jak zjadłam wczoraj lepsza kolację pod względem ketonurii, to znowu miałam rano wyższa glukozę na czczo (i w ogóle mam dzisiaj wyższe wyniki z glukometru). Z jednej strony juz chciałabym machnąć ręką, że i tak miałam iść kilka miesięcy temu do nefrologa ws. kamieni. Z drugiej, martwie się, że na koniec coś przeoczymy i że Malucha mi będą musieli szprycowac antybiotykami itp.
Też miałam raz kryształy i szczawiany nie wiem od czego to wyszło,a ketony to niby przy cukrzycy wychodzą bo jak zobaczyłam na wypisie to tak mi google pokazywało a Ty cukrzycę masz.Rece opadają człowiek się stresuje nie o siebie a o dziecko a te lekarze to też jak przygłupy nic nie widzą a jak widzą machają ręką.

reklama
Ja gdybym widziała swoje wyniki w szpitalu bym odrazu się srala że posiew mają robić.Ale oni trzymają tylko by kasę mieć, dobrze że ta jedna im zdążyła uciec zanim się skapneli stracili bynajmniej za jedną kasę.

Też miałam raz kryształy i szczawiany nie wiem od czego to wyszło,a ketony to niby przy cukrzycy wychodzą bo jak zobaczyłam na wypisie to tak mi google pokazywało a Ty cukrzycę masz.Rece opadają człowiek się stresuje nie o siebie a o dziecko a te lekarze to też jak przygłupy nic nie widzą a jak widzą machają ręką.
Z ketonami nie do końca tak... pilnuje się ich przy cukrzycy, ale pojawiają się, jak dostarczysz organizmowi za mało węglowodanów i organizm zaczyna wykorzystywać tłuszcze, żeby pozyskać energię. Mogło tak się stać, wtedy jak nie jadłaś pół dnia, bo byłaś na czczo.

A se zamówiłam tetry 🤦długi i chude ...no trudno będą na sam początek jedynie..
Ja kupiłam w Smyku i w Pepco i po pierwszym praniu są z nich szmatki ;) Ale wystarcza do ścierania ulewanek.
Kupiłam też na allegro 120x120 i bardzo dobrze wygląda po praniu, firma EgaKids

A se zamówiłam tetry 🤦długi i chude ...no trudno będą na sam początek jedynie..

Ja musze zamówić ale jakoś za tydzień, narazie muszę czekać az przyjdzie wszystko co zamówiłam przez weekend bo się pogubię w tych paczkach 😁 w ogóle zamówiłam fotelik i dzisiaj dzwonili że będzie dopiero za 2 tygodnie 😥 jakoś na stronie nie było tej informacji.

Ja się dzisiaj nakręciłam..... Mala była cały czas główka w dół aż tu tydzień temu na usg okazało się że główkę ma do góry w sumie nie przejęłam się tym bo bardzo często czułam ją w różnych miejscach i miałam świadomość że sobie tam nieźle fika, zresztą w weekend ewidentnie czułam nogi w moich żebrach aż tu dzisiaj popołudniu poczułam czkawkę pod żebrami i zwatpilam jutro zaczynam 34 tydzień. Wizja cesarkę po dwóch naturalnych mnie przeraża. 😭😭😭

reklama
Do góry