reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Raz w miesiącu morfologia to i tak dobrze jak na NFZ ja miałam co dwa miesiące skierowanie czyli 4 odpoczatku ciąży.
Ja bym wolala mieć tej morfologi jednak trochę mniej... Zalecenie hematologa😁 Był miesiąc, że kłuli mnie 7 razy, w tym dwa razy na NFZ😁😁 Teraz mam miesiąc, że raz w tygodniu oddaję mocz😁😁

Ja jestem z tych, co dobrze śpią, ale dzisiaj obudziłam się o 3:30, nie mogłam zasnąć do 5, w końcu coś zjadłam, wzięłam papkę na zgagę i jeszcze dospałam do 7. Może się denerwowałam początkiem roku szkolnego...

Ciągle siedzę w necie i zamawiam paczke za paczką... Jestem załamana ile kasy na to idzie
Te wszystkie pierdolki kosmetyczne typu NaCl, lanolina itd, termometr, otulacz do fotelika ( tu chociaż udało się kupić uzywany), dziś biustonosz do karmienia, ciazowa bluzka z długim rekawem, bo już jesień czuć w powietrzu.
Wydaje mi się, że nie kupuje żadnych zbędnych rzeczy a i tak jest tego ogrom.
Jeszcze w ikei czekają mnie jakieś drobne zakupy ehh

Ciągle siedzę w necie i zamawiam paczke za paczką... Jestem załamana ile kasy na to idzie
Te wszystkie pierdolki kosmetyczne typu NaCl, lanolina itd, termometr, otulacz do fotelika ( tu chociaż udało się kupić uzywany), dziś biustonosz do karmienia, ciazowa bluzka z długim rekawem, bo już jesień czuć w powietrzu.
Wydaje mi się, że nie kupuje żadnych zbędnych rzeczy a i tak jest tego ogrom.
Jeszcze w ikei czekają mnie jakieś drobne zakupy ehh
Ja to ogarnęłam w sierpniu i ten ból mam już za sobą. Ale dziś ubralam spodnie, które mialam na sobie w lipcu... I też chyba poszukam nowych 🙂🙂

reklama
A jak cukier po nocnym jedzeniu?🙂
Na wszelki wypadek już nie mierzyłam, żeby się nie denerwowac. Ale o godz. 5 przed jedzeniem miałam 92.

@crainte @Kocka Taaak, pamiętam jak rodziłam w październiku i właśnie na samej końcówce dylemat co z ubraniami (i butami), bo przestałam się mieścić. Nawet poszłam do happymum i chciałam sobie kurtkę ciążowa kupić, ale jak pani usłyszała w którym jestem tygodniu, to... delikatnie mi odradziła wydatku. I miała rację, bo bym chyba 4 razy te kurtkę ubrała. Ja mam to szczęście, że jak jestem w ciąży, to mogę podbierać ciuchy od mamy. A do porodu jechałam w polarze, który rodzice mi kupili w połowie lat 90! To była wtedy nowinka a jednocześnie moda na rzeczy luźne plus racjonalne myślenie, że dziecku kupuje się większe rzeczy, bo wyrośnie. Ja do niego doroslam dopiero 15 lat później w 38tc ;)

Do góry