reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja musze zamówić ale jakoś za tydzień, narazie muszę czekać az przyjdzie wszystko co zamówiłam przez weekend bo się pogubię w tych paczkach 😁 w ogóle zamówiłam fotelik i dzisiaj dzwonili że będzie dopiero za 2 tygodnie 😥 jakoś na stronie nie było tej informacji.

Ja się dzisiaj nakręciłam..... Mala była cały czas główka w dół aż tu tydzień temu na usg okazało się że główkę ma do góry w sumie nie przejęłam się tym bo bardzo często czułam ją w różnych miejscach i miałam świadomość że sobie tam nieźle fika, zresztą w weekend ewidentnie czułam nogi w moich żebrach aż tu dzisiaj popołudniu poczułam czkawkę pod żebrami i zwatpilam jutro zaczynam 34 tydzień. Wizja cesarkę po dwóch naturalnych mnie przeraża. 😭😭😭
Mój stopę wystawia przy żebrach jak leżę jak usiądę to naparza w żebro. Na tyle co czuje kalibrację w brzuchu to aż dziwne że się nie przekręca, czkawkę ma po parę razy dziennie i czuję ja na dole i na tyłku heh

reklama
Ja po wizycie, 33+2 i mała ma 2600 :o lekarka mowi ze o 2 tygodnie za duza ale
Nie wielkolud :)
Ja jutro idę jak będzie lekarz, ciekawe ile będzie ważyć według kolejnego USG. Też mój tyle ważył na IP potem na innym USG schudł 🤦 jutro dwa tyg od ostatniego krwawienia zobaczymy co przyniesie dzień 😖

To moje 40x80 z prania jako ściereczki do okularów wyjdą.To duże kupiłaś jak patrzyłam teraz to max 80x80 widzialam
Ja kupiłam 80 na 50 i po praniu się skurczyły też, ale mam jeszcze muślinowe 80 na 80, i jeszcze 100 na 100 od koleżanki dostałam używane. Kupiła je w USA, bo tam się jej pierwsze dziecko urodziło, używała jeszcze przy drugim i teraz mi dała, a wyglądają jak nowe. Jakość niesamowita. U nas to pełno dziadostwa wciskają.

Dziś na szkole rodzenia zajęcia z karmienia. Muszę powiedzieć że czynnik ekonomiczny jest mocno przekonujący do karmienia piersią 😅
Chciałabym, żeby udało mi się bliźnięta wykarmić piersią, ale obawiam się, ze to może być niezły hardcore
Jak na razie po szczepieniu na krztusiec zero objawów niepożądanych, nawet ręka nie boli

Mój stopę wystawia przy żebrach jak leżę jak usiądę to naparza w żebro. Na tyle co czuje kalibrację w brzuchu to aż dziwne że się nie przekręca, czkawkę ma po parę razy dziennie i czuję ja na dole i na tyłku heh

Ja właśnie dzisiaj pierwszy raz poczułam czkawkę pod żebrami co mi "namacalnie " dało dowod na główkę do góry.

Ja jutro idę jak będzie lekarz, ciekawe ile będzie ważyć według kolejnego USG. Też mój tyle ważył na IP potem na innym USG schudł 🤦 jutro dwa tyg od ostatniego krwawienia zobaczymy co przyniesie dzień 😖

✊✊✊

Dziś na szkole rodzenia zajęcia z karmienia. Muszę powiedzieć że czynnik ekonomiczny jest mocno przekonujący do karmienia piersią 😅
Chciałabym, żeby udało mi się bliźnięta wykarmić piersią, ale obawiam się, ze to może być niezły hardcore
Jak na razie po szczepieniu na krztusiec zero objawów niepożądanych, nawet ręka nie boli

Znajoma karmiła bliźniaki przez cały pierwszy rok 😃

reklama
To moje 40x80 z prania jako ściereczki do okularów wyjdą.To duże kupiłaś jak patrzyłam teraz to max 80x80 widzialam
Jedna taka wielka kupilam bo chcę mieć do otulania albo do zasłaniania się podczas kp wśród ludzi. Alternatywa była pielucha bambusowa z texpolu wersja classic (też dobrze wygląda po praniu, jest trochę grubsza niż ta moja i nieco ładniejszy splot), ale jednak skąpstwo wygrało ;)

Kiedyś dostałam od kogoś taka super tetrę chyba ze sklepu z pieluchami wielorazowymi, pamiętałam taka gruba mięsistą jeszcze ze swojego dziecinstwa. Chciałam potem dokupić, ale najdroższe na Allegro opisane jako lux tetra z wysoką gramatura bawełny nie były nawet w połowie tak dobre (no ale lepsze niż te chińskie z marketów)

@Allama Podobno u wieloródek bardziej można liczyć na obrót pod koniec ciąży, także może jeszcze fiknie.

Do góry