reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ty to masz full wypas wszystkie badania porobione.
O właśnie cytologia też podstawa a nie miałam.
I powiem więcej... Im częściej teraz muszę chodzić, tym mniej płacę🙂🙂 Nie dopytuję, dlaczego🙂🙂 Ostatnio maglowała mi wszystkie mozliwe przepływy (oprócz tych podstawowych moich, to również u Malucha) z pomiarami ciała, szacunkową wagą, kontrolą szyjki i szacowaniem zahamowania.wzrostu. Wiem, że standardowo od kobiety z zewnątrz wzięłaby ponad 300 zł. Prawie godzinę zeszło, a ja zapłaciłam 100 zł.

reklama
Mi badał dwa razy piersi w ciąży plus dał skierowanie na USG, ale ja ogólnie mam sporo zmian i muszę co pół roku robić USG. Więc miałam w listopadzie przed ciąża, potem chyba w maju jakoś 🤔
No ja właśnie nie pamiętam dokładnie, jak to było.. Moja gin mówiła, że w ciązy cytologia ważna rok, a usg piersi pół roku... Chyba tak to było...

A w ogóle... Czemu Wy nie śpicie?🙂 Ja wstaje na cukrzycowe śniadanie, a Wy?🙂🙂 A swoją drogą dopadła mnie ciążowa bezsennsoc. Dzis miałam przerwę między 3, a 5... Jak przysnęłam, to prawie zaraz budzik...

I powiem więcej... Im częściej teraz muszę chodzić, tym mniej płacę🙂🙂 Nie dopytuję, dlaczego🙂🙂 Ostatnio maglowała mi wszystkie mozliwe przepływy (oprócz tych podstawowych moich, to również u Malucha) z pomiarami ciała, szacunkową wagą, kontrolą szyjki i szacowaniem zahamowania.wzrostu. Wiem, że standardowo od kobiety z zewnątrz wzięłaby ponad 300 zł. Prawie godzinę zeszło, a ja zapłaciłam 100 zł.
Dobre podejście lekarza 👍 ja przepływy miałam badane na USG 3trymestru, a jak byłam 17 sierpnia to nie badał, ale teraz 7 września mam kolejną wizytę to się zapytam o przepływy, bo przy cukrzycy to trzeba kontrolować chyba bardziej niż przy ciąży o fizjologicznym przebiegu.

A w ogóle... Czemu Wy nie śpicie?🙂 Ja wstaje na cukrzycowe śniadanie, a Wy?🙂🙂 A swoją drogą dopadła mnie ciążowa bezsennsoc. Dzis miałam przerwę między 3, a 5... Jak przysnęłam, to prawie zaraz budzik...
Ja też wstaje na cukrzycowe śniadanko 😀 mąż jeszcze śpi, ale zaraz go wybudzam bo do kościoła się będziemy zbierać

Ja codziennie tak wstaje z rana potem się pokręcę i czasem przysne na niecała godzinkę. A tak to relaksuje się chłodem na balkonie póki można jeszcze oddychać.

No przy tak częstych wizytach to już dobrze że z Ciebie nie zdziera kasy.

reklama
Dobre podejście lekarza 👍 ja przepływy miałam badane na USG 3trymestru, a jak byłam 17 sierpnia to nie badał, ale teraz 7 września mam kolejną wizytę to się zapytam o przepływy, bo przy cukrzycy to trzeba kontrolować chyba bardziej niż przy ciąży o fizjologicznym przebiegu.
Ale jakby co... Nie stresuj się tym, że mam często badane przepływy... Mam badane na każdej wizycie, a teraz nawet co tydzien, ze względu na to, że są blisko dolnej granicy normy. Tak normalnie nie bada się ich tak często🙂

Do góry