reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja teraz tez idę w poniedziałek do lekarza i ciekawe czy da mi skierowanie na powtórkę badań. Na gbs wlasnie mi jeszcze nie dała a teraz już 36tc wiec być może teraz mnie skieruje albo sama zrobi wymaz.

Toksoplazmozę tez powtarzałam jakoś na początku lipca i bylo ujemne, nie wiem czy będę musiała robić jeszcze raz, ale koleżanki które miały ujemne robiły tylko w pierwszym i drugim trymestrze a pod koniec ciąży już nie
Między 35 a 37tyg się robi i wymaz napewno Ci pobierze bo to jakby kluczowe badanie na koniec dla szpitala. Mi na NFZ dała z krwi na HIV i zapomniałam też do powtórzenia to drugie ale już to robiłam na 30tyg ciąży. O wymazie wspominały co wizytę że one pobiorą mi wymaz. Toxo nie wiem czy będę robić choć mam kota, a myślę nad tą cytomegalia ,która mnie stresuje odkad się z forum dowiedziałam..

reklama
A cycki wam wogole badali jak to powinno być w karcie prawidłowo zgodnie z ciąża badanie odpykane. Mi nawet nie spojrzał🤣

A macie przygotowane jakieś miejsce do karmienia? Jakiś fotel, czy bardziej na kanapie czy łóżku?
Zastanawiam się nad kupieniem uszaka, ale drogie są. Byłam u koleżanki w jej pokoju dziecięcym ostatnio i miała tak cudowny fotel do karmienia z podnóżkiem... ale jak sprawdziłam cenę tej firmy którą ona miała to 1600 zł...

A cycki wam wogole badali jak to powinno być w karcie prawidłowo zgodnie z ciąża badanie odpykane. Mi nawet nie spojrzał🤣
Jak byłam poprzednio w ciąży to dał mi mój prowadzący skierowanie na usg piersi. Niestety nie zdążyłam zrobic bo poroniłam. Wykorzystalam to skierowanie później, zrobiłam w czerwcu 2021 i teraz jak spojrzał, że miałam badane niecałe pol roku przed zajściem w kolejną ciążę to stwierdził, że już nie ma potrzeby znowu badać i wpisał w kartę ciąży że zrobione.

A tak na obronę mojej ociem
Jak byłam poprzednio w ciąży to dał mi mój prowadzący skierowanie na usg piersi. Niestety nie zdążyłam zrobic bo poroniłam. Wykorzystalam to skierowanie później, zrobiłam w czerwcu 2021 i teraz jak spojrzał, że miałam badane niecałe pol roku przed zajściem w kolejną ciążę to stwierdził, że już nie ma potrzeby znowu badać i wpisał w kartę ciąży że zrobione.
Ja jeździłam na kontrolę co roku z piersiami mialam biopsję właśnie w tym szpitalu co mnie odesłali wcześniej i robiłam wynik 5lutego a czytał mi wynik z 10tego...więc to nie był mój wynik ale lekarz mnie zrypal że mu uwagę zwracamy.. ale.w sumie jakby było coś groźnego nie było by mnie tu,za to miałam dużo torbieli a przez covida koniec leczenia bo szpital zamienili w covidowski, nie dość że małe to jeszcze z granulkami na potęgę. A Tu jak wół w karcie narysowane nawet piersi i co nikt się nie czepia że puste pola nie wypełnione.

No cena skromna 🙈 ale jak stać to sobie można poszaleć
Znalazłam w necie sporo tańszych dwa razy, ale trochę strach kupować tak na oko, bo to jednak i tak nadał dobrych parę stów, z podnóżkiem to min 700, a wiadomo czy będzie wygodny. W tym jej to się siedziało jak na chmurce...

firma Puszman, gdyby ktoś był zaintetesowany. Ale dla mnie obecnie to odpada za tą cenę 😀

reklama
Mi badał dwa razy piersi w ciąży plus dał skierowanie na USG, ale ja ogólnie mam sporo zmian i muszę co pół roku robić USG. Więc miałam w listopadzie przed ciąża, potem chyba w maju jakoś 🤔

Do góry