Między 35 a 37tyg się robi i wymaz napewno Ci pobierze bo to jakby kluczowe badanie na koniec dla szpitala. Mi na NFZ dała z krwi na HIV i zapomniałam też do powtórzenia to drugie ale już to robiłam na 30tyg ciąży. O wymazie wspominały co wizytę że one pobiorą mi wymaz. Toxo nie wiem czy będę robić choć mam kota, a myślę nad tą cytomegalia ,która mnie stresuje odkad się z forum dowiedziałam..Ja teraz tez idę w poniedziałek do lekarza i ciekawe czy da mi skierowanie na powtórkę badań. Na gbs wlasnie mi jeszcze nie dała a teraz już 36tc wiec być może teraz mnie skieruje albo sama zrobi wymaz.
Toksoplazmozę tez powtarzałam jakoś na początku lipca i bylo ujemne, nie wiem czy będę musiała robić jeszcze raz, ale koleżanki które miały ujemne robiły tylko w pierwszym i drugim trymestrze a pod koniec ciąży już nie
reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
Zastanawiam się nad kupieniem uszaka, ale drogie są. Byłam u koleżanki w jej pokoju dziecięcym ostatnio i miała tak cudowny fotel do karmienia z podnóżkiem... ale jak sprawdziłam cenę tej firmy którą ona miała to 1600 zł...A macie przygotowane jakieś miejsce do karmienia? Jakiś fotel, czy bardziej na kanapie czy łóżku?
Anulka4247
Jak byłam poprzednio w ciąży to dał mi mój prowadzący skierowanie na usg piersi. Niestety nie zdążyłam zrobic bo poroniłam. Wykorzystalam to skierowanie później, zrobiłam w czerwcu 2021 i teraz jak spojrzał, że miałam badane niecałe pol roku przed zajściem w kolejną ciążę to stwierdził, że już nie ma potrzeby znowu badać i wpisał w kartę ciąży że zrobione.A cycki wam wogole badali jak to powinno być w karcie prawidłowo zgodnie z ciąża badanie odpykane. Mi nawet nie spojrzał
A tak na obronę mojej ociem
Ja jeździłam na kontrolę co roku z piersiami mialam biopsję właśnie w tym szpitalu co mnie odesłali wcześniej i robiłam wynik 5lutego a czytał mi wynik z 10tego...więc to nie był mój wynik ale lekarz mnie zrypal że mu uwagę zwracamy.. ale.w sumie jakby było coś groźnego nie było by mnie tu,za to miałam dużo torbieli a przez covida koniec leczenia bo szpital zamienili w covidowski, nie dość że małe to jeszcze z granulkami na potęgę. A Tu jak wół w karcie narysowane nawet piersi i co nikt się nie czepia że puste pola nie wypełnione.Jak byłam poprzednio w ciąży to dał mi mój prowadzący skierowanie na usg piersi. Niestety nie zdążyłam zrobic bo poroniłam. Wykorzystalam to skierowanie później, zrobiłam w czerwcu 2021 i teraz jak spojrzał, że miałam badane niecałe pol roku przed zajściem w kolejną ciążę to stwierdził, że już nie ma potrzeby znowu badać i wpisał w kartę ciąży że zrobione.
No cena skromna ale jak stać to sobie można poszalećZastanawiam się nad kupieniem uszaka, ale drogie są. Byłam u koleżanki w jej pokoju dziecięcym ostatnio i miała tak cudowny fotel do karmienia z podnóżkiem... ale jak sprawdziłam cenę tej firmy którą ona miała to 1600 zł...
Anulka4247
Znalazłam w necie sporo tańszych dwa razy, ale trochę strach kupować tak na oko, bo to jednak i tak nadał dobrych parę stów, z podnóżkiem to min 700, a wiadomo czy będzie wygodny. W tym jej to się siedziało jak na chmurce...No cena skromna ale jak stać to sobie można poszaleć
firma Puszman, gdyby ktoś był zaintetesowany. Ale dla mnie obecnie to odpada za tą cenę
crainte
Miałam na początku ciąży, jakoś pod koniec I trymestru i cytologię i usg piersi. A poprzednio w wakacje 2021r.A cycki wam wogole badali jak to powinno być w karcie prawidłowo zgodnie z ciąża badanie odpykane. Mi nawet nie spojrzał
Ty to masz full wypas wszystkie badania porobione.Miałam na początku ciąży, jakoś pod koniec I trymestru i cytologię i usg piersi. A poprzednio w wakacje 2021r.
O właśnie cytologia też podstawa a nie miałam.
reklama
Koniczynka93
Mi badał dwa razy piersi w ciąży plus dał skierowanie na USG, ale ja ogólnie mam sporo zmian i muszę co pół roku robić USG. Więc miałam w listopadzie przed ciąża, potem chyba w maju jakoś