reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Też miałam plan na miminalizm, ale położna prowadząca szkole rodzenia mnie wyśmiała 😂🙃 pytając retorycznie czy dziecko nie ma prawa się pobrudzić/ spocić i czy samą wodą byłabym w stanie się umyć z zanieczyczeń.
Okropne to jest że każdy mowi co innego😭😭😭, mam niezłego mindfucka😁

Kupiłam na wszelki wypadek z polecenia od koleżanki produkty Derma do pielęgnacji (ostatnio była jakaś promka w Smyku na nie), najwyżej samą się bede w nich kapac 😁
no ciekawe czym poza mlekiem i łatwo zmywalną mleczną kupcią ma się taki bobas pobrudzić 🤔 a pot taki śmierdzący to jest dopiero od okresu dojrzewania
A co do tego czy byłabym się w stanie umyć z zanieczyszczeń samą wodą, to owszem, mam AZS i od kilku lat kąpię się w samej wodzie, używam tylko odrobiny żelu na pachy czy stopy w lecie. Tak samo nie używam płynów do płukania. Znacząco poprawiło to stan mojej skóry 🙂

reklama
no ciekawe czym poza mlekiem i łatwo zmywalną mleczną kupcią ma się taki bobas pobrudzić 🤔 a pot taki śmierdzący to jest dopiero od okresu dojrzewania
A co do tego czy byłabym się w stanie umyć z zanieczyszczeń samą wodą, to owszem, mam AZS i od kilku lat kąpię się w samej wodzie, używam tylko odrobiny żelu na pachy czy stopy w lecie. Tak samo nie używam płynów do płukania. Znacząco poprawiło to stan mojej skóry 🙂
Super, że to napisałaś :-) W ogóle moja położna mówi, żeby nie przesadzać z częstotliwością kąpania i nie bać się też kąpania na sucho. Wyjdzie na to, że nie dość, że Syn pracuje od pierwszych dni w kopalni, to do tego jesteśmy brudasy i nie myjemy dziecioka 😁😁

Ostatnia edycja:
I po kapieli juz bez zadnych kremow tak?
A polecasz jakis konkretny plyn?
Ja nie używam żadnych kremów do ciała, balsamów itp. Plynu mam jeszcze zapas Babydream "żel do mycia i szampon" niebieski z pompką z Rossmanna, więc ostatnio nie wczytywalam się w składy, ale dziewczyny pisały tu o HiPP i o J&J, one chyba są też OK. Niestety Ziajka jest oceniana na blogach kosmetycznych jako słaba seria.

A ja jestem na etapie wyboru nebulizatora i mleka sztucznego. Mam kilka takich rzeczy, co chcę teraz zrobić rozpoznanie i kupić dopiero, jak będzie potrzeba.

A do nosa odciągania gilków co kupujecie taki co się podłącza do odkurzacza ?
Tak, miałam Fridę, gruszkę, Sopelka i Katarek. Zdecydowanie Katarek. Przy czym ja nie używam do codziennej toalety tylko jak jest katar albo mleko w nosie, więc w sumie oby leżał jak najdłużej nieużywany.

Aaaa miałam też Pingo elektryczny - pomyłka!

Ostatnia edycja:
Jesteśmy po USG III trymestru. Dzieci zdrowe i duże :) chłopiec 1490g a dziewczynka 1300g. Dziś 28t5d 🥰 przepływy ok
I dzieci zrobiły psikis, bo ułożone są glowkowo i doktor mówi, że w takim układzie poród naturalny! Szok, oswajam się z ta myślą :)

Ostatnia edycja:
@Kocka Jeszcze jest czas, postanowicie jak dla Was będzie lepiej rodzic.
Byłam mocno nastawiona na cc, ale wiem ze poród SN ma dużo plusów. Zobaczymy jak się wszystko rozwinie, tak jak mówisz jeszcze dużo czasu :)
Mąż sie bardziej zestresowal 😁 kazał mi torbę do porodu pakowac 😆😆😆 i mówi cos, że musi kupić folie do auta i że on zemdleje na sali, ma pełen stres a ja nie mogę się przestać śmiać, zła żonka :D

Nie ma czym oddychać normalnie prycham jak lokomotywa nie idzie wyrobić a siedzę w domu jedynie ciuszki wypralam i wywiesiłem masakra jakaś !!!

reklama
Jesteśmy po USG III trymestru. Dzieci zdrowe i duże :) chłopiec 1450g a dziewczynka 1300g. Dziś 28t5d 🥰 przepływy ok
I dzieci zrobiły psikis, bo ułożone są glowkowo i doktor mówi, że w takim układzie poród naturalny! Szok, oswajam się z ta myślą :)
ekstra, że są główkowo 🙂

Do góry