reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
W jakiej temperaturze prałyście te pierwsze ubranka. Moja siostra mówi 60, a koleżanka od której też dostałam torbę ubrań, że 30, bo się zniszczą. No i kogo tu słuchać, w necie piszą że nawet 90...

Właśnie się za to biorę :) wczoraj poprałam kocyki i ręczniki. Tylko problem, że nie mam w co wsadzać bo już 2 tyg czekam na komodę i nadal nie wiadomo kiedy będzie. Masakra :)
Większość w 40; pieluchy tetrowe i flanelowe w 60

Haha też miałam wyidealizowane wyobrażenie ciąży :D bo te koleżanki które przechodziły ciążę doskonale się chwaliły a te co się źle czuły milczały jak grób. Dopiero teraz jak się skarze, że coś mnie boli, że zgaga to się okazuje ile z nich miało to samo 😁 lubię podczytywac sierpniowe mamy 2022 i tam widać jak bardzo one chciały by już urodzić a tu czasem po terminie i nic
Ja miałam założenie, ze 37tc i cc, a tu niespodzianka i lekarz mówi, ze na ten moment rodzę naturalnie jak się akcja zacznie 😳 aaa
Hehe a sierpniowa mama pod czytuję was 😄😉
I z tęsknotą czytam wasze wpisy
Ostatnie 2 tyg szły jak krew z nosa a z perspektywy czasu uważam Boże kiedy te 9 miesięcy mi zleciało😊 o że pochodziła bym jeszcze z brzuszkiem,poczuła kopniaczki i wypiętą pupkę małej 😥 aż smutno 😉 a tak nie mogłam się doczekać porodu a tu mała wczoraj skończyła o 21.33 tydzień 🥰
Poród miałam wspaniały z udziałem męża i super położnej taki jak sobie zaplanowałam od 1 skurcz do narodzin😁😊 gdybym miała możliwość replay-a to mogłam bym się cofać i przeżywać jeszcze raz taki Poród 😄😋

W jakiej temperaturze prałyście te pierwsze ubranka. Moja siostra mówi 60, a koleżanka od której też dostałam torbę ubrań, że 30, bo się zniszczą. No i kogo tu słuchać, w necie piszą że nawet 90...

Właśnie się za to biorę :) wczoraj poprałam kocyki i ręczniki. Tylko problem, że nie mam w co wsadzać bo już 2 tyg czekam na komodę i nadal nie wiadomo kiedy będzie. Masakra :)
Musisz oddawać tej znajomej te ubrania? Będziesz prasowala? Ja piorę w 90 (bieliznę dla wszystkich domownikow i większość codziennych ubrań dzieci tez), ale ja jestem trochę dziwakiem. I nie prasuje. Na setki sztuk ubranek niemowlęcych może kilka mi się zniszczyło w wysokiej temp (albo w suszarce), ale na pewno się trochę skurczyly.

Ja dzisiaj kończę 34 tygodnie, wczoraj mnie 2 godziny brzuch bolał, dość mocno, niby jak na miesiączkę, ale z drugiej strony to nie wiem czy to np. szyjka czy nie połączenie Tardyferonu i grilla... Ale już coraz bliżej terminu to będzie coraz więcej fałszywych alarmów.
Dlatego w tym tygodniu pakuję torbę już na pewno 😁 w sobotę zaczęłam prać ciuszki, dzisiaj jeszcze zamówiłam sobie koszulę i pojadę po pieluchy i kosmetyki dla siebie.
A rzeczy wczesnodziecięce piorę w 60 stopniach, nie prasuję 🙂 90% mam jasnych rzeczy, więc szczególnie się nie niszczą

Musisz oddawać tej znajomej te ubrania? Będziesz prasowala? Ja piorę w 90 (bieliznę dla wszystkich domownikow i większość codziennych ubrań dzieci tez), ale ja jestem trochę dziwakiem. I nie prasuje. Na setki sztuk ubranek niemowlęcych może kilka mi się zniszczyło w wysokiej temp (albo w suszarce), ale na pewno się trochę skurczyly.
Nie muszę jej oddawać, bo mówi, że dwójka dzieci już na pewno jej wystarczy :) Wstawiłam na 60 bo w 30 to ja też nawet dla siebie nigdy nie piorę. I chyba będę jednak te pierwsze takie do szpitala i na pierwsze dni prasować.
Ja dzisiaj kończę 34 tygodnie, wczoraj mnie 2 godziny brzuch bolał, dość mocno, niby jak na miesiączkę, ale z drugiej strony to nie wiem czy to np. szyjka czy nie połączenie Tardyferonu i grilla... Ale już coraz bliżej terminu to będzie coraz więcej fałszywych alarmów.
Dlatego w tym tygodniu pakuję torbę już na pewno 😁 w sobotę zaczęłam prać ciuszki, dzisiaj jeszcze zamówiłam sobie koszulę i pojadę po pieluchy i kosmetyki dla siebie.
A rzeczy wczesnodziecięce piorę w 60 stopniach, nie prasuję 🙂 90% mam jasnych rzeczy, więc szczególnie się nie niszczą
Też już właśnie pakuję 😀 większość rzeczy już mam, tylko uprać i pozbierać do kupy.

Z moich doświadczeń wynika, że pomimo tego, że na metce było niekiedy 60, a ja prałam w 40, to to co miało się skurczyć, to się i tak skurczyło :D

reklama
Do góry