reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Dziewczyny, poratujcie co zrobić żeby ból po skurczu zmniejszył się, dziś rano dwa skurcze jeden po drugim w jedną nogę i stać praktycznie nie mogę na tej nodze... Masuje mi ją mąż, ja rozciągam ale z chodzeniem słabiutko.... Ja już kompletnie nie wiem co zrobić żeby tych skurczy nie było, rozciągam nogi przed spaniem aa tu i tak się pojawiają. 🤷‍♀️ Biorę magnez i potas.. Ale może za małe dawki? 2 x 1 Magne B6 Forte... 🙄
No niefajnie masz z tymi łydkami, jeszcze mi przychodzi do głowy, że może macica na jakieś naczynia krwionośne uciska, więc może staraj się odpoczywać w takich pozycjach odciążających przy ścianie, z poduszką pod pupą i nogami w górze, podpieraj brzuch jak śpisz. Ja w ciąży na koniec miewałam drętwienia palców u rąk, mam nadzieję, że tym razem mnie ta przyjemność ominie 😬

reklama
Dostałam receptę na boostrix i zlecenie podania od ginekologa. Jak to wygląda praktycznie? Lekarz powiedział, że mam wykupić szczepionkę w aptece a potem pójść do lekarza rodzinnego i mnie zaszczepi. Tylko pamiętam, że jak jakiś czas temu szczepilam się na zoltaczke typu A to nie poszło wcale tak prosto. Lekarz rodzinny wydał mi zaświadczenie, że mogę być zaszczepiona w ciągu 24h, ale panie pielęgniarki powiedziały ze ogólnie sorry ale tego dnia już mnie nie zaszczepia, bo robią teraz co innego. Jak przyszlam kolejnego dnia to już nie chcialy uznać zaświadczenia od lekarza i musialam sie wbić między pacjentami do lekarza, żeby wydał nowe zaswiadczenie, no ogólnie był cyrk.
Czy mam się znów na to szykować? To jest trochę chore, że zdrowa ja w ciąży mam stać z chorymi w kolejce żeby dostać jakiś papierek, kiedy lekarz nawet nie mnie dotknie.

Dostałam receptę na boostrix i zlecenie podania od ginekologa. Jak to wygląda praktycznie? Lekarz powiedział, że mam wykupić szczepionkę w aptece a potem pójść do lekarza rodzinnego i mnie zaszczepi. Tylko pamiętam, że jak jakiś czas temu szczepilam się na zoltaczke typu A to nie poszło wcale tak prosto. Lekarz rodzinny wydał mi zaświadczenie, że mogę być zaszczepiona w ciągu 24h, ale panie pielęgniarki powiedziały ze ogólnie sorry ale tego dnia już mnie nie zaszczepia, bo robią teraz co innego. Jak przyszlam kolejnego dnia to już nie chcialy uznać zaświadczenia od lekarza i musialam sie wbić między pacjentami do lekarza, żeby wydał nowe zaswiadczenie, no ogólnie był cyrk.
Czy mam się znów na to szykować? To jest trochę chore, że zdrowa ja w ciąży mam stać z chorymi w kolejce żeby dostać jakiś papierek, kiedy lekarz nawet nie mnie dotknie.
U mnie lekarz pierwszego kontaktu mowil, ze mam sie umowic na wizyte. Da mi recepte i zaswiadczenie i tego samego dnia mnie zaszczepia. Ale ja stwierdziłam, ze tez nie chce stac z chorymi i umawiam sie na telewizyte. Zapytam o ktorej kolejnego dnia moge przyjsc, zeby przyjal mnie bez kolejki i czy wtedy na pewno beds szczepic.

U mnie lekarz pierwszego kontaktu mowil, ze mam sie umowic na wizyte. Da mi recepte i zaswiadczenie i tego samego dnia mnie zaszczepia. Ale ja stwierdziłam, ze tez nie chce stac z chorymi i umawiam sie na telewizyte. Zapytam o ktorej kolejnego dnia moge przyjsc, zeby przyjal mnie bez kolejki i czy wtedy na pewno beds szczepic.
Nie wiem czy na podstawie telewizyty wystawi zaświadczenie i boję się że i tak skończy się kolejka do pielęgniarki

Nie wiem czy na podstawie telewizyty wystawi zaświadczenie i boję się że i tak skończy się kolejka do pielęgniarki
Nie, mysle, ze nie. Ale mam nadzieje, ze powie: niech Pani przyjdzie we wtorek przed wszystkimi. Wezme Pania bez kolejki i wydam zaswiadczenie.

A pozniej tylko do pielęgniarki bede musiala sie dostac. Bez stania z wszystkimi do lekarza pierwszego kontaktu

reklama
U mnie to było tak, że zadzwonilam do przychodni i powiedziałam, że chce się szczepić. Wyznaczyli mi termin w którym jest lekarz i pielęgniarka. Wtedy do apteki zrobilam telefon, podałam kod recepty i poprosiłam o sprowadzenie i odłożenie do terminu szczepienia.

Do góry