reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

@aspekt cieszę się, ze Cię lekarz uspokoił! skoro mówił sensownie to nic innego nie pozostaje, jak mu zaufać 🙂 i nie myśl już o tym tyle!
@JM* wg mnie dobrze z tymi sterydami, jestem tego zdania co dziewczyny lepiej wziąć i spokojniej czekać na rozwój sytuacji 🙂

reklama
ja dzisiaj umieram na upał, a jutro temperatura u nas o 2°C więcej, a my idziemy na wesele.... jak sobie pomyśle to mi się płakać chce, wcale ale to wcale nie mam ochoty ☹️
W weekend ma padać i się ma schłodzić trochę ...dziś to nie idzie wyrobić ,tak to jeszcze balkon otworzyłam chłodek wiał a dziś to jest dramat ...

W weekend ma padać i się ma schłodzić trochę ...dziś to nie idzie wyrobić ,tak to jeszcze balkon otworzyłam chłodek wiał a dziś to jest dramat ...
Dziś jest dramat, leżę przy wiatraku skierowanym na mnie i leje się ze mnie i tak. A jeszcze wymyśliłam na kolacje grzanki, więc jeszcze stałam przy piekarniku i cala kuchnia się rozgrzała... taka jestem inteligentna w tej ciąży :D.

@aspekt a w którym tyg dostałaś te sterydy bo ostatnio rodzilas w 36 chyba.
Sterydy dostałam jakoś w 30 TC, urodziłam w 34 tc. Nic mi nie było (tylko ból pupy bo to chyba domiesniowy), tętno mierzyli ze 2 lub 3 razy dziennie tym małym aparacikiem. Wtedy jedna dziewczyna pisała mi, że u jej dziecka podejrzewają,że steryd mogl wyzwolic astmę. Ale szczerze mówiąc mnie nikt z pediatrów o ten steryd nie pyta, więc nie wiem czy to nie takie gdybanie.

Sterydy dostałam jakoś w 30 TC, urodziłam w 34 tc. Nic mi nie było (tylko ból pupy bo to chyba domiesniowy), tętno mierzyli ze 2 lub 3 razy dziennie tym małym aparacikiem. Wtedy jedna dziewczyna pisała mi, że u jej dziecka podejrzewają,że steryd mogl wyzwolic astmę. Ale szczerze mówiąc mnie nikt z pediatrów o ten steryd nie pyta, więc nie wiem czy to nie takie gdybanie.
No moja miała podejrzenie astmy jeździłam z nią dostawała leki ale się potem unormowało i leczenie zakończone.

Doswiadczone mamy, w czym kapalyscie swoje maluchy?
Naczytalam sie o tym tyle, ze glowa mi peka.. jedni polecaja emolienty, drudzy twierdza, ze emolientow powinno sie uzywac dopiero wtedy kiedy cos sie dzieje. Inni polecaja dodac olej ze slodkich migdalow do wanienki i nic wiecej, podobno nie trzeba juz po tym nakladac zadnych balsamow, jeszcze inni mydla dla dzieci w kostce, inni 2w1 z szamponem. Oszalec mozna.
Czy macie do polecenia jakies konkretne produkty?

Pomijajac, tyle sie naczytalam o tym oleju ze slodkich migdalow, ze teraz mam mega ochote na migdaly😂 nie moge przestac o nich myslec a ostatnio zauwazylam, ze mi szkodza, takze moge sobie pomarzyc. Moze mi sie przysnia to sie chociaz tyle naciesze😂

Doswiadczone mamy, w czym kapalyscie swoje maluchy?
Naczytalam sie o tym tyle, ze glowa mi peka.. jedni polecaja emolienty, drudzy twierdza, ze emolientow powinno sie uzywac dopiero wtedy kiedy cos sie dzieje. Inni polecaja dodac olej ze slodkich migdalow do wanienki i nic wiecej, podobno nie trzeba juz po tym nakladac zadnych balsamow, jeszcze inni mydla dla dzieci w kostce, inni 2w1 z szamponem. Oszalec mozna.
Czy macie do polecenia jakies konkretne produkty?
ja jestem minimalistką w tym temacie 🙂 małe dziecko kąpię co drugi dzień, w samej wodzie (łącznie z włosami), czasem właśnie z dodatkiem oleju ze słodkich migdałów albo oleju jojoba i smaruję "zwykłym" kremem tylko buzię, ewentualnie konkretne miejsca, które są podrażnione. Tylko trzeba się przygotować na to, że noworodek nie ma idealnej skóry, ale to zazwyczaj jest trądzik niemowlęcy, potówki, może się też łuszczyć skóra po porodzie, ale to jest normalne i nie trzeba na to emolientów.

reklama
Do góry