reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

No ja właśnie nie wiem, co starsze pokolenie ma.z tym straszeniem... mi wczoraj ciotka opowiadała o przypadku śmierci dziecka w trakcie porodu...
O matko! Ja wczoraj na grillu też nasluchałam od koleżanek, ale raczej nie aż tak drastycznych rzeczach. W sumie raczej pozytywów było więcej niż negatywów. Za to byłam w szoku jak koleżanka opowiadała, że miała CC bo jej synek się ulożyl w ostatnim tygodniu pośladkowo. W poniedziałek miała ostatnie USG i był główkowo, a w czwartek pojechała już na porodówkę ze skurczami a tu jej mówią, że ma nóżki w dole i będzie CC 😀

reklama
O matko jakie rzeczy wam mówią, nie zazdroszczę... Ja tylko słyszałam w czerwcu że mam brzuch jak piłeczka i że ciąża mi pasuje 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️za tydzień idziemy za wesele to mogę się nasłuchać choć mam nadzieję że nie

U mnie w tej ciąży już mało opowieści, komentarzy na szczęście, babcie się skupiają na wnukach 😁 ale też nie było najgorzej wcześniej a i wśród koleżanek wielkich traum porodowych brak, więc mam raczej przyjazne środowisko 🙂
U nas 26 stopni ma być, wiatr wieje i jest przyjemnie, więc chillujemy na tarasie. Zarządziłam odpoczynek i niewychodzenie z domu, z resztą ja i dzieciaki jeszcze nie do końca zdrowe.

U mnie w tej ciąży już mało opowieści, komentarzy na szczęście, babcie się skupiają na wnukach 😁 ale też nie było najgorzej wcześniej a i wśród koleżanek wielkich traum porodowych brak, więc mam raczej przyjazne środowisko 🙂
U nas 26 stopni ma być, wiatr wieje i jest przyjemnie, więc chillujemy na tarasie. Zarządziłam odpoczynek i niewychodzenie z domu, z resztą ja i dzieciaki jeszcze nie do końca zdrowe.
No da się oddychać ale taki muł łapie do spania ,chyba spadki ciśnienia są bo normlanie chodzę jak przymul.

My wczoraj byliśmy u teściów i był brat babci, który powiedział mojemu Mezowi że schudł, na co babcia do niego : jak żona tyje to mąż musi chudnąć... 😂 ogólnie nie mówiła tego przy nas więc mąż nie zareagował a mnie to rozbawiło bo przytyłam praktycznie 2kg od początku ciąży więc jestem bardzo bardzo zadowolona z tego wyniku ale rozwaliła mnie... Gdybym przytyła więcej to byłabym na prawdę załamana takim tekstem...
U nas niby jest odwrotnie: mąż też tyje 😂

Dziewczyny, poratujcie co zrobić żeby ból po skurczu zmniejszył się, dziś rano dwa skurcze jeden po drugim w jedną nogę i stać praktycznie nie mogę na tej nodze... Masuje mi ją mąż, ja rozciągam ale z chodzeniem słabiutko.... Ja już kompletnie nie wiem co zrobić żeby tych skurczy nie było, rozciągam nogi przed spaniem aa tu i tak się pojawiają. 🤷‍♀️ Biorę magnez i potas.. Ale może za małe dawki? 2 x 1 Magne B6 Forte... 🙄

My wczoraj byliśmy u teściów i był brat babci, który powiedział mojemu Mezowi że schudł, na co babcia do niego : jak żona tyje to mąż musi chudnąć... 😂 ogólnie nie mówiła tego przy nas więc mąż nie zareagował a mnie to rozbawiło bo przytyłam praktycznie 2kg od początku ciąży więc jestem bardzo bardzo zadowolona z tego wyniku ale rozwaliła mnie... Gdybym przytyła więcej to byłabym na prawdę załamana takim tekstem...
Tylko 2 kg? O matkoo... To ta dieta Ci mega służy.. Jaa mimo diety prawie 7kg na plusie.. 🙈 Skąd te kilogramy jak same warzywka wcinam 🤣🤣 ale szczerze przyznaje się że ostatnio z moją aktywnością jest ciężko, odpuszczam przez te upały spacery po obiedzie itp.. Raz w tygodniu zajęcia dla ciężarnych, ale co to jest... Muszę chyba serio wrócić do spacerków dłuższych.

Dziewczyny, poratujcie co zrobić żeby ból po skurczu zmniejszył się, dziś rano dwa skurcze jeden po drugim w jedną nogę i stać praktycznie nie mogę na tej nodze... Masuje mi ją mąż, ja rozciągam ale z chodzeniem słabiutko.... Ja już kompletnie nie wiem co zrobić żeby tych skurczy nie było, rozciągam nogi przed spaniem aa tu i tak się pojawiają. 🤷‍♀️ Biorę magnez i potas.. Ale może za małe dawki? 2 x 1 Magne B6 Forte... 🙄
Może prysznic nóg naprzemienny ciepła-zimna? Słyszałam o korzystnym działaniu rozpuszczonej w wodzie sody oczyszczonej (do picia), ale nie wiem ile w tym prawdy ani ile tej sody na szklankę wody.

Może lodem sobie przyłóż i odrazu potem gniec to miejsce gdzie boli,taka krioterapia

reklama
Mnie wczoraj chciał złapać jak noga tego rogala próbowałam ustawić ale się zatrzymałam i nie poszedł dalej , no ale na te we śnie się nic nie poradzi.

Do góry