reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Eludril Classic, poleca żona dentysty 😃 na zapalenie dziąsła pomoże, na ból niestety nie :/ ja już na szczęście wszystkie problematyczne ósemki wyrwałam przed drugą ciążą
A to nawet wczoraj użyłam, bo zostało po sciaganiu kamienia. Tylko, że doczytałam że w ciąży się nie powinno używać. Ale prawda, że wczoraj wieczorem przepuklalam a dziś już jest już prawie prawie dobrze

reklama
Ja czekam aż burza przejdzie bo właśnie się na nią zaczęło zbierać i wtedy się trochę schłodzi ...wkoncu ten płyn muszę kupić do prania bo pisałam wam o promocji ,promocja minęła a ja dalej bez płynu ... 🤦

A gaziki jakie kupiliście jałowe czy niejałowe. No i czytam że się odeszło od dezynfekcji pępka, ja mojej polewalam po kąpieli do zasuszenia i się zdziwiłam że od tego się odeszlo

Już od czytania tego netu można rypnac czytam niejałowe są dobre do pępka i ogólnie ciała itd ale ze do pępka 🤔🤔
Ja ogólnie zawsze kupuję jałowe bo sterylnie zapakowane na jakieś skaleczenia.I stąd moje pytanie jakie kupiliście choć osobiście ja kupię jałowe.

A gaziki jakie kupiliście jałowe czy niejałowe. No i czytam że się odeszło od dezynfekcji pępka, ja mojej polewalam po kąpieli do zasuszenia i się zdziwiłam że od tego się odeszlo
Ja kupiłam jałowe do pępka. Tak też położna u nas mówiła na szkole rodzenia, że się nie dezynfekuje pępka tylko na sucho gazikiem jałowym zbiera wydzieline. Nic więcej. Chyba że wydzieliny pojawia się dużo to można jałowym gazikiem z wodą z szarym mydłem i potem samą wodą. Jałowe również do przemywania oczek solą fizjologiczną gdyby ropiały. Do reszty nie jałowe.

Już od czytania tego netu można rypnac czytam niejałowe są dobre do pępka i ogólnie ciała itd ale ze do pępka 🤔🤔
Ja ogólnie zawsze kupuję jałowe bo sterylnie zapakowane na jakieś skaleczenia.I stąd moje pytanie jakie kupiliście choć osobiście ja kupię jałowe.
Muszę dopisać do listy gaziki jałowe

nie wiem czy to widzicie? po lewej stronie nosek od dołu i usta 🙂 przed chwilą mojemu mężowi tłumaczyłam, oczy mu się zaszkliły i zwiał do pokoju pod pretekstem pilnego call'a w pracy 🙈
szczerze mówiąc wizja cesarki mnie, aż tak nie przeraża, nie nastawiam się na żadna opcję, ale wieczorem zacznę zgłębiać temat!
Rozczulaja mnie takie zdjecia😍
Na kazdej wizycie licze na jakies nowe foteczki chociaz moja Pani Doktor zawsze sprawdza tylko wymiary itp itd a na wygladzie mlodej sie wcale nie skupia😅
Za tydzien z kolei mam usg 3 trym i tam juz Pan Doktor zawsze odpala 4D i daje mi nacieszyc oko, juz nie moge sie doczekac❤️

reklama
Wczoraj w nocy zaczelam sie zaglebiac w wyprawke kosmetyczna i juz tez nie wiem czy wszystko jest ok, podpowiedzcie mi. Jak narazie mam zapisane:
-krem do pupy: Linomag masc lub Bepanthen baby
-krem do buzki: Linomag bobo
-na odparzenia: polecacie cos?
-emolient do kapieli: jaki?
-olej ze slodkich migdalow
-sol fizjologiczna
-mokre chusteczki: jakie?
-gaziki jalowe
-platki kosmetyczne

Pominelam cos? Albo cos jest moze waszym zdaniem zbedne?

Do góry