reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

@kaha216a Ty gdzie się podziewasz ?
o jak miło 🥰 czytam wszystko na bieżąco, ale jakoś tak nie pisałam nic, bo o łóżeczkach nic nie wiem, o torbie też nie mam pojęcia 😊
weekend spędziłam bardzo rodzinnie to też ciągle nie odświeżałam forum.
byłam u mojej przyjaciółki, która urodziła syna 3tyg temu i tak strasznie marudzili i narzekali ze swoim mężem...... że wracaliśmy w ciszy z moim trochę przerażeni... że nie śpi, że mamla, że płacze ciągle, że 8 kup dziennie... tak mnie to jakoś przytłoczyło 🤦🏻‍♀️ ale przegadaliśmy to wspólnie i uznaliśmy, że właśnie na to jesteśmy nastawieni, tak to właśnie chyba wyglada + dochodzi ciągle niewyspanie i robi się nerwowo. poza tym mały był taki słodki, że jak sobie pomyśle że tez mam taką myszkę w sobie to mi się płakać chce!!!
a co do kształtu brzucha to też mi każdy mówi (szczególnie ciotki i babcie), że na pewno będę miała chłopca, bo nie brzuch sterczy i nie wierza, że będzie baba....

reklama
Czy bierzecie oprócz luteiny nospe ? Bo ja w pierwszej ciąży mialam właśnie dopochwowo i nospe forte. A teraz jakoś chyba od tej nospy odeszli bo ani razu nie słyszałam prędzej właśnie już ten magnez każą brać.
Ja teraz też tylko luteine 2 x 100. W poprzedniej ciąży oprócz luteiny mialam jeszcze duphaston, magnez i nospe forte, z tym ze No spe mialam brać tylko przy twardnieniu brzucha a nie cały czas. Teraz nospy też nikt mi nie zalecał ale na szczęście w tej ciąży szyjka jakoś się trzyma. Magnez i potas i tak biorę ze względu na serce.

o jak miło 🥰 czytam wszystko na bieżąco, ale jakoś tak nie pisałam nic, bo o łóżeczkach nic nie wiem, o torbie też nie mam pojęcia 😊
byłam u mojej przyjaciółki, która urodziła syna 3tyg temu i tak strasznie marudzili i narzekali ze swoim mężem...... że wracaliśmy w ciszy z moim trochę przerażeni... że nie śpi, że mamla, że płacze ciągle, że 8 kup dziennie... tak mnie to jakoś przytłoczyło 🤦🏻‍♀️ ale przegadaliśmy to wspólnie i uznaliśmy, że właśnie na to jesteśmy nastawieni, tak to właśnie chyba wyglada + dochodzi ciągle niewyspanie i robi się nerwowo. poza tym mały był taki słodki, że jak sobie pomyśle że tez mam taką myszkę w sobie to mi się płakać chce!!!
a co do kształtu brzucha to też mi każdy mówi (szczególnie ciotki i babcie), że na pewno będę miała chłopca, bo nie brzuch sterczy i nie wierza, że będzie baba....
Hehe w ciszy .. 🤣 każde dziecko inne nie ma co się przerażać bo nie wiadomo jak będzie 🙂

Ja teraz też tylko luteine 2 x 100. W poprzedniej ciąży oprócz luteiny mialam jeszcze duphaston, magnez i nospe forte, z tym ze No spe mialam brać tylko przy twardnieniu brzucha a nie cały czas. Teraz nospy też nikt mi nie zalecał ale na szczęście w tej ciąży szyjka jakoś się trzyma. Magnez i potas i tak biorę ze względu na serce.
A luteinę czemu bierzesz jak szyjka ok ?

jaaaaciee też Was tak czasem bolą żołądki? dziś od kilku godzin jest tak ułożona, że mnie aż żebra bolą, ciężko się oddycha, a obiadu to na pewno nie zjem bo po kilku kęsach nie mam miejsca 😔

No i tak właśnie będzie 😁 Wrażliwych przepraszam za porównanie do psów, ale... Do dzisiaj pamiętam, jak kupiliśmy labradora i na osiedlu spotkało się kilku właścicieli labów. Każdy ze szczęściem wymalowanym na twarzy licytował się, komu jego lab uszkodził więcej. Komuś obgryzł lodówkę, ktoś wymieniał drzwi wejściowe, nam zjadł drukarkę😁 Podobnie będzis po narodzinach dziecka. Ze szczęściem na twarzy będziecie się licytować z innymi, kto ma gorzej😁

A luteinę czemu bierzesz jak szyjka ok ?
W poprzedniej ciąży miałam mocno skróconą, do tego skróciła mi się dość nagle, musiałam leżeć, ale jakoś dotrwałam do 38 tygodnia:) a teraz od początku jakoś bardzo długa nie była i do tego miękka, więc profilaktycznie kazała mi brać żeby się nie powtórzyła sytuacja ze skróceniem.

reklama

Załączniki

• IMG_20220808_134053.jpg
    IMG_20220808_134053.jpg
    77,2 KB · Wyświetleń: 52
Do góry