reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Hej dziewczyny od jakiegoś czasu Was podczytuje i chyba w końcu "dojarzalam" do napisania z prośbą o przyjęcie do grona 😉
Termin mam na 18.10.
A z historii ciążowych to jestem jedna z tych przyszłych mama które dokładnie skracającą się szyjka na ostatniej wizycie 19 mm, luteina i dużo odpoczynku.

A która z nas pierwsza ma termin?😁 Ja mam 20.10., więc mam nadzieję, że jednak pierwsza nie będę 😁😁
No chyba ja... Bo wg niektórych kółek 30.09, wg innych 01.10 a wg USG 27-29.09. I u mnie szansa, że przenoszę jest raczej mała. Ale nie piszę na wrzesniowkach, bo one przeszły na zamknięte forum zanim ja byłam na silach czytać o cudzych ciążowych wzlotach i upadkach. A tu wątek żyje :)

Hej dziewczyny od jakiegoś czasu Was podczytuje i chyba w końcu "dojarzalam" do napisania z prośbą o przyjęcie do grona 😉
Termin mam na 18.10.
A z historii ciążowych to jestem jedna z tych przyszłych mama które dokładnie skracającą się szyjka na ostatniej wizycie 19 mm, luteina i dużo odpoczynku.
Cześć, czy to pierwsza ciąża? Mam nadzieję, że dotrwasz z tą szyjka do bezpiecznego terminu. Nie proponowali pessara? Wiem jak to jest z tym przymusowym odpoczynkiem, pisz sobie z nami, będzie Ci raźniej :)

@Alicja070707 Ja nie umiem się odnieść do Twoich medycznych niepokojów, ale jak masz ochotę, to Ty też z nami pisz :)

Termin mam na 18.10.
Hej to Twoja pierwsza ciąża ?

Cześć, czy to pierwsza ciąża? Mam nadzieję, że dotrwasz z tą szyjka do bezpiecznego terminu. Nie proponowali pessara? Wiem jak to jest z tym przymusowym odpoczynkiem, pisz sobie z nami, będzie Ci raźniej :)

@Alicja070707 Ja nie umiem się odnieść do Twoich medycznych niepokojów, ale jak masz ochotę, to Ty też z nami pisz :)

Hej to Twoja pierwsza ciąża ?

Moja 3 ciaza mam dwóch synów 9 i 8 lat 😃 teraz będzie dziewczynka.

Niestety nie proponowali mi pesser mimo że byłam w polowie lipcu tydzień na patologi ciazy ale z lekarzami 🤷‍♂️ tak jak nie jedna z was w tej ciazy mam kiepskie wspomnienia. Wszyscy są super dopóki wszystko jest ok a jeśli są jakieś kaplikacje to już gorzej.

reklama
Moja 3 ciaza mam dwóch synów 9 i 8 lat 😃 teraz będzie dziewczynka.

Niestety nie proponowali mi pesser mimo że byłam w polowie lipcu tydzień na patologi ciazy ale z lekarzami 🤷‍♂️ tak jak nie jedna z was w tej ciazy mam kiepskie wspomnienia. Wszyscy są super dopóki wszystko jest ok a jeśli są jakieś kaplikacje to już gorzej.
Krwawienia miałaś że na patologie lezalas ?

Do góry