reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Czy bierzecie oprócz luteiny nospe ? Bo ja w pierwszej ciąży mialam właśnie dopochwowo i nospe forte. A teraz jakoś chyba od tej nospy odeszli bo ani razu nie słyszałam prędzej właśnie już ten magnez każą brać.
Ja brałam w tej i poprzedniej ciąży no-spe (i duphaston, i progesteron dopochwowy, i dużo magnezu). Ale teraz odstawiłam jakoś jeszcze przed 20tc. Przy wcześniejszych ciążach mój owczesny lekarz pozwalał brać no-spe (ja nie widziałam potrzeby, więc nie brałam albo łykalan okazjonalnie), ale w pierwszej kolejności zalecal magnez. Generalnie uważa się że niektóre dzieci rodzą się z problemami neurologicznymi po no-spie, dlatego w niektórych krajach w ogóle jest to lek zakazany w ciąży.

Ja zawsze majtki siatkowe biorę, czasem je przepieram nawet w spzitalu (szybko schną), czasem wywalam jak się zabrudzą. Mnie jakoś bardziej pasowały takie fioletowe niż Canpol, ale teraz dostałam nowe podklady i majtki od dziewczyny, która ich nie potrzebowała, więc już nie wybrzydzam ;)

reklama
Czy bierzecie oprócz luteiny nospe ? Bo ja w pierwszej ciąży mialam właśnie dopochwowo i nospe forte. A teraz jakoś chyba od tej nospy odeszli bo ani razu nie słyszałam prędzej właśnie już ten magnez każą brać.

Ja mam przepisana 2 x 100 luteiny i właśnie 2 x 1 nospe forte ale na necie jest bardzo dużo negatywnych opinii co do nospy właśnie,
po pierwsze działa rozluzniajaca na mięśnie gładkie czyli ok rozluźnia macine ale jak np niby jest już szyjka rozwarta to ją rozluźnia i rozwiera,
po drugie przenika przez łożysko co może powodować obniżone napięcie mięśniowe u dziecka ale nie ma na to dowodów.

Dlatego podkłady to ja do worka włożę osobno a nie w torbę, a majtki siatkowany kupowałas ?

U mnie w szpitalu niby chca majki popordowe wielorazowe.

@kaha216a Ty gdzie się podziewasz ?
o jak miło 🥰 czytam wszystko na bieżąco, ale jakoś tak nie pisałam nic, bo o łóżeczkach nic nie wiem, o torbie też nie mam pojęcia 😊
weekend spędziłam bardzo rodzinnie to też ciągle nie odświeżałam forum.
byłam u mojej przyjaciółki, która urodziła syna 3tyg temu i tak strasznie marudzili i narzekali ze swoim mężem...... że wracaliśmy w ciszy z moim trochę przerażeni... że nie śpi, że mamla, że płacze ciągle, że 8 kup dziennie... tak mnie to jakoś przytłoczyło 🤦🏻‍♀️ ale przegadaliśmy to wspólnie i uznaliśmy, że właśnie na to jesteśmy nastawieni, tak to właśnie chyba wyglada + dochodzi ciągle niewyspanie i robi się nerwowo. poza tym mały był taki słodki, że jak sobie pomyśle że tez mam taką myszkę w sobie to mi się płakać chce!!!
a co do kształtu brzucha to też mi każdy mówi (szczególnie ciotki i babcie), że na pewno będę miała chłopca, bo nie brzuch sterczy i nie wierza, że będzie baba....

Ja teraz też tylko luteine 2 x 100. W poprzedniej ciąży oprócz luteiny mialam jeszcze duphaston, magnez i nospe forte, z tym ze No spe mialam brać tylko przy twardnieniu brzucha a nie cały czas. Teraz nospy też nikt mi nie zalecał ale na szczęście w tej ciąży szyjka jakoś się trzyma. Magnez i potas i tak biorę ze względu na serce.

o jak miło 🥰 czytam wszystko na bieżąco, ale jakoś tak nie pisałam nic, bo o łóżeczkach nic nie wiem, o torbie też nie mam pojęcia 😊
byłam u mojej przyjaciółki, która urodziła syna 3tyg temu i tak strasznie marudzili i narzekali ze swoim mężem...... że wracaliśmy w ciszy z moim trochę przerażeni... że nie śpi, że mamla, że płacze ciągle, że 8 kup dziennie... tak mnie to jakoś przytłoczyło 🤦🏻‍♀️ ale przegadaliśmy to wspólnie i uznaliśmy, że właśnie na to jesteśmy nastawieni, tak to właśnie chyba wyglada + dochodzi ciągle niewyspanie i robi się nerwowo. poza tym mały był taki słodki, że jak sobie pomyśle że tez mam taką myszkę w sobie to mi się płakać chce!!!
a co do kształtu brzucha to też mi każdy mówi (szczególnie ciotki i babcie), że na pewno będę miała chłopca, bo nie brzuch sterczy i nie wierza, że będzie baba....
Hehe w ciszy .. 🤣 każde dziecko inne nie ma co się przerażać bo nie wiadomo jak będzie 🙂

Ja teraz też tylko luteine 2 x 100. W poprzedniej ciąży oprócz luteiny mialam jeszcze duphaston, magnez i nospe forte, z tym ze No spe mialam brać tylko przy twardnieniu brzucha a nie cały czas. Teraz nospy też nikt mi nie zalecał ale na szczęście w tej ciąży szyjka jakoś się trzyma. Magnez i potas i tak biorę ze względu na serce.
A luteinę czemu bierzesz jak szyjka ok ?

jaaaaciee też Was tak czasem bolą żołądki? dziś od kilku godzin jest tak ułożona, że mnie aż żebra bolą, ciężko się oddycha, a obiadu to na pewno nie zjem bo po kilku kęsach nie mam miejsca 😔

No i tak właśnie będzie 😁 Wrażliwych przepraszam za porównanie do psów, ale... Do dzisiaj pamiętam, jak kupiliśmy labradora i na osiedlu spotkało się kilku właścicieli labów. Każdy ze szczęściem wymalowanym na twarzy licytował się, komu jego lab uszkodził więcej. Komuś obgryzł lodówkę, ktoś wymieniał drzwi wejściowe, nam zjadł drukarkę😁 Podobnie będzis po narodzinach dziecka. Ze szczęściem na twarzy będziecie się licytować z innymi, kto ma gorzej😁

reklama
Do góry