crainte
Fanka BB :)
No właśnie diabetolog uprzedzała, że może być tak, że co trzy dni będę zwiększać dawkę, a potem stać na tej samej kolejny miesiąc. I właśnie mówiła o tym 30 tygodniu... I też mówiła, że cukier u dziecka jest zawsze ciut wyższy, niż u mnie. No zobaczymy... Jak mam się stresować codziennym porannym wynikiem, to niech wjedzie ta insulina, jak musi i tyle.Ja we wtorek mam badania prenatalne 3.trymestru. I czuje już stres przed nimi...
@crainte ja jutro zaczynam 30+0 i na razie dawka insuliny stała od 5 tygodni.. Ale przy cukrzycy wszystko się może zdarzyć. Każdy organizm jest trochę inny. Czytałam gdzieś że zapotrzebowanie na insulinę rośnie właśnie w okolicy 20 i 30 tc. To takie dwa przełomowe okresy. U mnie np w okolicy 20 tc to strasznie szalały co 5 dni musiałam dawkę insuliny podnosić. Teraz mam nadzieję że nie będzie tak źle...
Moja gin na ostatniej wizycie stwierdziła, że Maluch dobrze się ułożył i z zaskoczenia przebadała całe serduszko :-) Ale z babami już tak jest, że zamiast się cieszyć, że serce wszystko super, to ja załamka, że waga nie taka.