reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Jakieś zalecenia? Czy tak w ogóle nic?
Jak pod ktg byłam podłączona to zza ściany pytała mnie jakie leki przyjmowałam to mówiłam.napoczatku duphaston teraz progesteron a w zaleceniach jest luteina 2razy dziennie (swoją) i w razie pogorszenia na izbę przyjęć się zgłosić

Z upowaznieniem mi odebrali wypis.Ladny opis normalnie na nim,ale czy spotkaliście się żeby poronienie było traktowane jako poród ?bo mam napisane ciaza 3 poród 2 🤔
Jak raz rodziłas i raz poronilas, to teraz jesteś opisana jako ciąża 3 poród 2. Ten poród 2 oznacza, że teraz będzie drugi. Na 100% tak jest. Niektórzy lekarze nie uznają ciąż biochemicznych, ale to chyba Ciebie nie dotyczy, bo zrozumiałam, ze Ty w poronionej ciąży miałaś pecherzyk w macicy i zarodek przestał się rozwijać? :( A wpisała luteinę, bo luteina jest refundowana i w szpitalu nie dawaliby Ci Besins.

Jak raz rodziłas i raz poronilas, to teraz jesteś opisana jako ciąża 3 poród 2. Ten poród 2 oznacza, że teraz będzie drugi. Na 100% tak jest. Niektórzy lekarze nie uznają ciąż biochemicznych, ale to chyba Ciebie nie dotyczy, bo zrozumiałam, ze Ty w poronionej ciąży miałaś pecherzyk w macicy i zarodek przestał się rozwijać? :( A wpisała luteinę, bo luteina jest refundowana i w szpitalu nie dawaliby Ci Besins.
Wiem że poronienie liczy się do ciąży więc 3 się zgadza ale tam jest raz 2 a potem 3. Poród 1 powinien być tak jak jest w karcie ciąży która ode mnie brała bo tej ciąży jeszcze nie urodziłam to jak mają ja zaliczać do porodu a poronienie to miałam łyżeczkowanie.
Luteina a w nawiasie było(swoją)

Ostatnia edycja:
Wiem że poronienie liczy się do ciąży więc 3 się zgadza ale tam jest raz 2 a potem 3. Poród 1 powinien być tak jak jest w karcie ciąży która ode mnie brała bo tej ciąży jeszcze nie urodziłam to jak mają ja zaliczać do porodu a poronienie to miałam łyżeczkowanie.
Luteina a w nawiasie było(swoją)
To masz dziwnie wpisane w karcie. Powinnaś mieć poród 2 a nie 1. To jest dziwaczne, ale ja już przerabiałam to tyle razy, że wiem, że lekarze rozumieją to jako "będzie teraz drugi" a nie jako "po 2 porodach". A że maja bałagan to wiadomo. Lekarka bezmyślnie robi wypis rutynowo, pewnie część kopiuj-wklej z wypisu innej pacjentki. Nie wpisze "Besins" bo jakbys wróciła jednak do tego szpitala albo ktoś by to czytał z jej szpitals, to by był kwas, czemu zaleca Besins, skoro standardowo i na oddziale jest Luteina. Co ma się narażać na pytania. Napisze "swoją" bo przecież recepty Ci nie wypisała. A wiadomo że przy problemach z łożyskiem się zaleca progesteron, to musi takie zalecenia dać. Szkoda na nich nerwów...

Czy rozumiecie o co chodzi z tymi togami i może mi ktoś wytłumaczyć. Jeśli śpiworki, które chce kupić mają tog 2.0 to na jakie temteratury w domu to jest przeznaczone?

Załączniki

• Screenshot_20220805-163109_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220805-163109_Samsung Internet.jpg
    189,1 KB · Wyświetleń: 57
Czy rozumiecie o co chodzi z tymi togami i może mi ktoś wytłumaczyć. Jeśli śpiworki, które chce kupić mają tog 2.0 to na jakie temteratury w domu to jest przeznaczone?
Nie wiem czy HM ma w ogóle inne śpiworki? Ja mam od nich śpiworek wyglądający jak te z bieżącej oferty i myślę że trochę bede uzywac, mimo że mieszkam w bloku i rączkę mam ciepło. W kazdym razie, używałam dla dziecka lipcowego i wrześniowego. Jak się zastanawiasz nad tymi za 19,99 to myślę, że warto zamówić i najwyżej odeslesz, jak nie spełni Twoich oczekiwań.

reklama
Ehh... co lekarz, to inne wytyczne🙂 Mam zapisaną insulinę i mam zacząć przyjmować, jak mi poranne cukry zaczną wynosić 90 lub więcej... Czyli mam nową zabawkę z igłami🤦🏻‍♂️

Do góry