Moja druga ale jeszcze mi się nie przytrafiło a kichalam ostatnio dużo pod rząd.Dziewczyny a wam przy kichaniu zdarza się popuścić? Wiem, że często tak jest ale zastanawiam się czy przy pierwszej ciąży to normalne.
reklama
crainte
Fanka BB :)
Ja mam cały czas problem, czy się spina, czy to Maluch się wypina wyśpij się jutro porządnieOdprowadzilam dzieci na dworzec. Długo już stałam a ogłosili 15 minut opóźnienia, więc chciałam usiąść na ławce na peronie, to jakaś pani przyspieszyła kroku i się rzuciła na to miejsce... Nie dość, że z brzuchem (obcisła bluzkę miałam bez kurtki), to z 2 w sumie małych dzieci byłam... Wróciłam do domu, zjadłam obiad i poszłam spać Także urlop mi się wczoraj skoczył, ale wreszcie zaczęły "wakacje", tzn. mogę odespać przed poniedzialkiem
Edit: posiew moczu ujemny, tzn w ogólnym są bakterie, ale na tyle nieliczne, że nie hodowali. Ale z pochwy nie mam wyników, więc mozliwe, że coś hodują. Mam wrażenie, że brzuch mi się spina, ale może to Braxtony? Jak teraz leżałam w lozku na boku to był mięciutki. Na następne ktg idę z poduszką i kładę się na boku, bo 30 minut na plecach to dla mnie i dziecka klopot
Oj to raczej nie jest normalne. Zgos się do fizjo, bo żeby Ci ten problem nie został po ciąży. Ja kicham z 15 razy dziennie i nic nie popuszczam.Dziewczyny a wam przy kichaniu zdarza się popuścić? Wiem, że często tak jest ale zastanawiam się czy przy pierwszej ciąży to normalne.
kaha216
Moderator
mam to samo, mała dzisiaj daje czadu strasznie! wydawało mi się, ze już cos nie tak bo czułam takie spięcie, ale wstając zobaczyłam, że brzuch mam w kształcie trójkąta dupsko wypięła...Ja mam cały czas problem, czy się spina, czy to Maluch się wypina wyśpij się jutro porządnie
olala25
Mi też ostatnio się zaczęło zdarzać. A byłam tydzień temu u fizjo i właśnie pytała czy nie mam problemów z nietrzymaniem moczu to powiedziałam, że tylko przy kichaniu, to mówiła, że przy kichaniu może się zdarzyć. W ogóle to przy kichaniu powinno się najpierw zassać mięśnie Kegla (tak jakbyś chciała wciągnąć tampon do środka), odchylić głowę w bok i do tyłu i dopiero kichać. U mnie czasem pomaga, ale jak mam pełny pęcherz to i tak coś poleci. Ale to popuszczanie może być oznaką słabych mięśni dna miednicy, dla porodu to dobrze, o ile nie ma większych problemów, ale jak po porodzie będą słabe to koniecznie trzeba wzmacniać u fizjoterapeutki uroginekologicznej chociaż ja się też nauczyłam u niej rozluźniania, więc polecam pójść przed porodem tak czy siakDziewczyny a wam przy kichaniu zdarza się popuścić? Wiem, że często tak jest ale zastanawiam się czy przy pierwszej ciąży to normalne.
olala25
u mnie to samo, w piątek byłam w Ikei, patrzę, że babki przede mną mają 1 koszyk, to już się nie będę upominać. A one ten 1 koszyk na 3 paragony rozdzielały i wcale nie było tak szybko. Kasjerka na pewno widziała, bo przechodziła koło mnie i one też widziały. No ale wiem, że w takiej sytuacji trzeba się samemu upomnieć po prostu... Może jakbym była sama to prędzej by ktoś zareagował, a byłam z mężem, więc jakby mi się słabo zrobiło, to bym po prostu poszła do samochodu.U nas chyba szkolenia nie było hehe bo w żadnym sklepie mnie z kolejki nie proszą do przodu a widać brzuch. nad kasami też nie ma ciężarnych a inwalidów i ludzik z dzieckiem.
Olafasola1990
Tak Mamy przyczepę kempingową nad morzem i jak tylko mogę to jeżdżę tam i odpoczywam, niestety trochę jest mamy tam z domu jakies 420 km, ale trzeba korzystać Później będę jeździła z córą@Olafasola1990 Ty na wakacjach jesteś? Bo ostatnio nie piszesz.
ps. Miałam właśnie Wam pisać, że moje dziecko miało ostatnio III badania prenatalne, nie chciała zapozować, w 31tc waży już 1754g o do zdjęć pozowała z pępowiną pod nosem. Pani doktor powiedziała, że nawet duże to nasze dziecko i przy porodzie może mieć 3600-3800g i zastanawiam się jak ja ją wyduszę Mała się tak rusza, że zastanawiam się czy wszystko ok i oczywiście głupie myśli, że jest owinięta pępowiną - dlatego tak się rusza bo coś ją boli...
Olafasola1990
Hahaha prawda było tak gorąco, że musiałam się zamoczyć ale gacie zmieniłam na suche po kąpieli i na szczęscie sie nic nie dziejePewnie tak bo się pytała o moczenie w morzu
reklama
aspekt
Jeszcze kilka tygodni i możesz zacząć ćwiczyć z Aniball Moja podobnie szacowana masa i jeszcze głowa z większych niż z mniejszych (nie dziwi nas to - cecha rodzinna). Mój pierwszy miał 3550 i dużą głowę i poszło bardzo szybko, bo nie minęły 3h od pierwszych sygnałów, chociaż skończyło sie nacięciem krocza (z perspektywy czasu uważam, że położna średnio dobrze prowadziła poród).Tak Mamy przyczepę kempingową nad morzem i jak tylko mogę to jeżdżę tam i odpoczywam, niestety trochę jest mamy tam z domu jakies 420 km, ale trzeba korzystać Później będę jeździła z córą
ps. Miałam właśnie Wam pisać, że moje dziecko miało ostatnio III badania prenatalne, nie chciała zapozować, w 31tc waży już 1754g o do zdjęć pozowała z pępowiną pod nosem. Pani doktor powiedziała, że nawet duże to nasze dziecko i przy porodzie może mieć 3600-3800g i zastanawiam się jak ja ją wyduszę Mała się tak rusza, że zastanawiam się czy wszystko ok i oczywiście głupie myśli, że jest owinięta pępowiną - dlatego tak się rusza bo coś ją boli...