Ja to jak mi mówili jeszcze przed ciążą że jakaś smutna i niewyraźna jestem to zawsze mówiłam że pogoda albo zmęczona jestem, co było prawdą, do tego sfrustrowana ale już to pomijałam. Niech ludzie nie wciskają wszędzie swoich nosów.
Mnie wczoraj pierwszy raz brzuch pobolewał jak na okres i przed spaniem jeszcze poszłam do łazienki, oczywiście czysto, ale w nocy śniła mi się krew na prześcieradle
Ja biorę dalej pregna start, tak jak przed zajściem póki mi się nie skończy, później mam brać prenatal Uno. Mój gin te poleca, bo oba mają dwie formy kwasu foliowego, co dla mnie akurat okazało się bardzo dobre przez mutacje które mi wczoraj wyszły i mogę nieprawidłowo wchłaniać zwykły kwas foliowy, a 50% Polaków ma tę mutacje, stąd pewnie jego zalecenia.
Dha jest wskazane od drugiego trymestru, gdy jest intensywny wzrost mózgowia i innych ważnych struktur. A żelaza nie powinno się suplementować we wczesnej ciąży bez wskazań, gdyż może to prowadzić do poronień i zwiększać ryzyko stanu przedrzucawkowego w późniejszej ciąży.
Ja biorę jeszcze magnez 3x1 bo w ciąży jest zwiększone zapotrzebowanie i zapobiega skurczom, Wit b complex i Wit C i D.
Ja wczoraj się dowiedziałam że mam te dwie mutacje, póki co ciąża jest młodsza, ale żyje i mam nadzieję że nadrobi. Witaj na pokładzie
Widziała coś na usg? Na jakim etapie jesteś?