reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

A coś jeszcze jest teraz w Lidlu dla ciężarnych ? Czy tylko spodnie? Mam dosyć daleko i nie wiem czy warto jechać ?
Już chyba resztki były u nas. Były ponoć jakieś sweterki, ale M nie znalazł mojego rozmiaru. Kupił mi jeansy tylko, a wieczorem się spięłam i pojechałam z nim do drugiego Lidla, po drugie jeansy :D nie było już żadnych bluzek i sukienek, niestety.

reklama
Słysząc takie historie utwierdzam się w przekonaniu, że odejście 2 lata temu ze szkoły było dobrym pomysłem mimo tego, że bardzo się sprawdzałam w roli nauczyciela :/ przykro bardzo :/ wiedzę, że nic się nie zmienia w myśleniu rodziców...
Ech, a do mnie właśnie z pracy dzwonili z zapytaniem co planuję zrobić, bo już skargi są na mnie od rodziców z powodu "notorycznej nieobecności". Oszaleć idzie.

Weź nie strasz... zaraz przekroczę to magiczną dychę... Było tak pięknie a od dwóch dni mam mdłości od 4rano do śniadania. (Jak z zegarkiem w ręku). Po za tym wstaje 2-3 razy na siusiu w nocy co mnie już wykańcza bo tez ostatnio zle śpię w nocy. A w dzień jak złoto.
ja akurat w nocy nie wstaje więc śpię dobrze, ale mdłości u mnie najgorsze są właśnie wieczorem 🙈🙈 dramat a rano luz

Jeśli będziesz miała L4 nietrwające dłużej niż miesiąc, to nawet tego stażu nie będziesz miała przedłużanego. Trzymam kciuki, żeby Ci się udało dotrwać do maja.
Ja akurat staż mam za sobą i jestem spokojniejsza 🙂
To znaczy jeszcze raz? Wytłumacz mi proszę, że mogę do miesiąca wziąć L4? A dłużej niż miesiąc to mianowanie mi przepada?

Słysząc takie historie utwierdzam się w przekonaniu, że odejście 2 lata temu ze szkoły było dobrym pomysłem mimo tego, że bardzo się sprawdzałam w roli nauczyciela :/ przykro bardzo :/ wiedzę, że nic się nie zmienia w myśleniu rodziców...
O, a co teraz robisz? Ja się czasami zastanawiam czy nie rzucić tego wszystkiego w cholerę, ale... to się po prostu kocha, chyba wiesz ;)

To znaczy jeszcze raz? Wytłumacz mi proszę, że mogę do miesiąca wziąć L4? A dłużej niż miesiąc to mianowanie mi przepada?
Jakoś się to wydłuża o ten czas, jeśli dobrze kojarzę. Musisz doczytać, ale coś w tym miesiącem było. Wydaje mi się, że właśnie jeśli nieobecność jest poniżej miesiąca, to jeszcze ok, ale jeśli przekroczysz ten czas, to staż zostaje wydłużony. Na pewno nie przepada ;) Koleżanka mianowanie przerwała na okres macierzyńskiego i po powrocie dalej ciągnęła tych kilka miesięcy, które jej zostały.

@matylkafm dokładnie mam to samo [emoji3] i u mnie to jeszcze trwa że dzieciaczki mnie wołają, mimo że już duzi są, córa może tylko czasami ale synek to prawie noc w noc pobudki mi robi także ja z wprawy wogole nie zdążyłam wyjść [emoji23]
A ile lat mają? Moja ma 2,5 i też na pewno nie wyjdę [emoji1751] ale właśnie mamy misje odpieluchowanie! Od tego muszę odpocząć chociaż chwilę! [emoji16]
Dziewczyny. Ja nadal mam mega mdlosci. Czuje że wszystko stoi mi w gardle. Do tego rycze od rana...
Totalnie inna ciąża niż pierwsza...
U mnie jak do tej pory identyczne samopoczucie jak w pierwszej ciąży.
Spróbuj wody gazowanej. Dla mnie te bąbelki to taki masaż na wymęczony od mdłości przełyk [emoji16]

reklama
Do góry