reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2021

reklama
Wiem :) dlatego weekendami pracuję w zaocznej szkole :D ogólnie jestem matematykiem więc przebranżowiłam się na specjalistę IT :)
Kolega mnie namawiał na przejście do korpo, właśnie do branży IT... ale dla mnie Excel jest tak skomplikowany, że samo patrzenie na te kolumny mnie odstrasza ;) No i - anglistka wita matematyczkę :D

Dziewczyny, dzisiaj dzwonili do mnie z laboratorium, że ten wynik 20 progesteronu to nie był mój, ze zaszla pomyłka, że mój wynik to 77 prawie 78...... czy to nie jest sporo za dużo? Norma w 1 trymestrze to chyba max 45...

To znaczy jeszcze raz? Wytłumacz mi proszę, że mogę do miesiąca wziąć L4? A dłużej niż miesiąc to mianowanie mi przepada?
Z tego, co wiem, przepada tylko wtedy, gdy miałabyś nieobecność dłuższą niż rok. Jeśli byłabyś na L4 nieprzerwanie dłużej niż miesiąc, to o ten czas masz staż wydłużony. Ale jeśli masz kogoś zaufanego szkole, kto zna się na przepisach, to jeszcze spytaj, bo nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd. Ta moja wiedza jest sprzed dwóch lat, A w międzyczasie mogło się coś zmienić

Podziwiam każdego kto decyduje się pracować z dziećmi!!!
Ja też! Szacun dla Was kobietki, powinni Was zlotem obsypywac! Kazdy wie, ze ciezko czasem wytrzymac z dzieciakami rodzenstwa / kuzynostwa, a co dopiero z calkiem obcymi. Zawsze sie zastanawialam skad panie przedszkolanki czerpia energie zeby zachowac spokoj w tym chaosie dzieciecych krzykow i zabaw 😛

Dziewczyny, dzisiaj dzwonili do mnie z laboratorium, że ten wynik 20 progesteronu to nie był mój, ze zaszla pomyłka, że mój wynik to 77 prawie 78...... czy to nie jest sporo za dużo? Norma w 1 trymestrze to chyba max 45...
A przyjmujesz luteine? Bo ona może zawyżać wynik.
Ja w pierwszej ciąży też miałam ponad normy. Ginekolog mówił, żeby się nie martwić, bo lepiej za dużo niż za mało i że nie szkodzi

A przyjmujesz luteine? Bo ona może zawyżać wynik.
Ja w pierwszej ciąży też miałam ponad normy. Ginekolog mówił, żeby się nie martwić, bo lepiej za dużo niż za mało i że nie szkodzi
Nie, nic nie przyjmuje🤷🏻‍♀️ Myslałam przez chwile, że może cos tarczyca zaszalała, ale wzorowe tsh,ft3 i ft4 🤷🏻‍♀️

Mój lekarz mówi że w ciąży nie ma poziomu proga który jest zbyt wysoki [emoji6] Może dawać nasilone objawy ciąży ale ... rozwojowi ciąży tylko pomoże a dziecku nie zaszkodzi. Nigdy nie słyszałam żeby ktoś uważał że może to być jakkolwiek groźne. Jedyne co mówią lekarze to że jeśli jest wada zarodka to poronienie później występuje bo jest sztucznie podtrzymywana ciąża progestronem. Wówczas często jest poronienie zatrzymane na jakimś etapie. Ale... nas to nie dotyczy z pewnością więc pisze to jako ciekawostkę [emoji6] Ja biorę 600 mg luteiny dziennie i 25 mg w zastrzyku proga. I też pewnie mam poziom wystrzelony w kosmos. Nie martw się. Zapytaj oczywiście lekarza. Ale na spokojnie.

reklama
Do góry