Rozbawiłaś mnie co mają dni świąteczne do tego ile trwa Twoja ciąża? i dlaczego ma się to liczyć podwójnie?Dziewczyny ze Śląska, które nie zapisywały się jeszcze na prenatalne- mamy darmowe z programu unijnego. W Bielsku gdzie nie zadzwoniłam tam już brak miejsc. Przyjmują w gyncentrum w Katowicach w galerii libero. USG+Pappa. Jak będziecie dzwonić to zróbcie sobie herbatkę albo najlepiej dwie bo dodzwonienie się do pięciu miejsc zajęło mi trzy godziny.
I powiedzcie mi, bo ja nie wiem jak oni to liczą... skoro ostatnią miesiączkę miałam 28 grudnia 2020 (w poniedziałek) to 22 marca (w poniedziałek) powinnam mieć... 12+0? Babka mi wyliczyła 12+4 i cały czas myślę jak.... Mam teorię, że dni świąteczne liczy się jako dwa i to by mi pasowało bo: Trzech Króli, Walentynki, Środa Popielcowa i Dzień Kobiet. Chociaż jeszcze był Sylwester więc pięć świąt ale może w ciąży Sylwestra nie liczą bo wtedy się przecież pije alkohol.
Jakoś mam uraz do darmowych rzeczy i mam wrażenie, że oni ten termin ustalają byle jak...
Tak czy siak, liczy się każdy dzień jako 1. I nie ma na to żadnych teorii. 12tyg kończysz 22marca i nie ma innej możliwości. Także Pani się walnęła, ale nie ma to jakiegoś wielkiego znaczenia dla Ciebie. 12+0 to dobry czas na usg