Tak spokojnie, ja mam bardzo podobnie. Są momenty, że dany zapach bardzo mnie odrzuca, a następnego dnia jest ok, więc nie denerwuj się z pewnością wszystko jest dobrzeCzy miałyście moment ustąpienia pewnych objawów ciąży? Jestem w 8tc+4 i dziś jeszcze o 17 nie mogłam otworzyć lodówki, bo miałam natychmiastowe mdłości (tak od jakis 3 tygodni), a 15 minut potem moglam normalnie otowrzyc lodowkę od dłuższego czasu.
i wpadłam w schize, ze juz po ciąży, ale mam wciąż pozostałe objawy i nadal jest mi niedobrze, tyle że ta lodówka jest akceptowalna.
Czy którejś z Was ustapiły objaw(y) nagle i mimo tego wszystko ok?
reklama
Dokładnie, tak jak pisała @JuLa?. Ja płacę dokładnie 2350 złJaki jest koszt Nifty?
Tak, pappę mam w przyszłym tygodniuA oprócz tego tez robisz Pappe?
Hej jestem dokładnie takiego samego zdania jak dziewczyny pisały wczesniej - nie mozna popadac w paranoje. Raz na jakis czas nic sie nie stanie, to w koncu jest dopuszczone przez rozne komisje i nie moze byc trutka, ale wiadomo jakis zdrowy umiar warto zachowac - nie polecalalabym opierdzielania zupek chinskich 3x dziennie, codzienniePowiedzcie mi, jak to jest z czipsami. Dzisiaj zjadła pół paczuszki i właśnie w połowie zaczęłam się zastanawiać, czy to nie szkodzi. Zaczęłam czytać i aż się przestraszyłam, że już mogłam zaszkodzić. To zdrowe i racjonalne odżywianie jakoś mi nie wychodzi w ogóle, np. wczoraj też trochę frytek zjadłam czy takie dwa dni rozpusty mogły zaszkodzić? (Czytałam, że podczas smażenia wydziela się jakiś składnik, który może mieć wpływ m.in. na układ nerwowy Groszka).
Czy może któraś z Was wie coś więcej na ten temat i może mi trochę rozjaśnić sprawę, czy to chodzi o codzienne objadanie się chipsami?
A propos uwazania na wszystko to mam spoko przyklad na sobie - zanim zaczelismy sie starac to poszlam do mojej ginekolog zrobic szereg badan i pytam ją: pani kochana, jaka dieta zeby dla dzieciaczka bylo najlepiej jak sie uda, zeby organizm oczyscic albo nie wiadomo co ona tak na mnie spojrzala i powiedziala: "Pani Xyz, przede wszystkim to wyluzowac ciaza to ma byc czas, kiedy sie pani nia cieszy, a nie analizuje kazdy kes. Jesc rozsadnie, zdrowo, a bedzie ok"
Na sauna i do jacuzzi to i bez krwiaka bym sie nie odwazyla.Musza byc odpowiednie dla ciezarnych. Nie wiem. Kazaly mi wziac kostium kapielowy. No nie wiem za saune czy jakuzzi podziekuje. Wiedza ze ciaza z krwiakiem.
Wiesz, z drugiej strony moze nie ma co sie nastrajac negatywnie, moze a nuz bedzie fajnie oderwiesz sie troche myslami od dzieciecych tematow, taki luz tez sie przydaje.
Elph
Fanka BB :)
Kurczę mam podobne wątpliwości, w 13 dni zarodek urósł 0.75cm a to trochę mało ale gin mówił że wszystko ok, patrząc jak oni to mierzą to mam wrażenie że to jest bardzo na oko...Ja już tez się melduje po wizycie serduszko bije,kawał fasolki już jest ale jedna rzecz mnie martwi. Byłam w piątek ba usg i CRL wynosiło 2,19 cm dziś z usg 2,37. Według lekarze jest dobrze ale chyba za dużo nie urosło nie? Wychodzi ze dziś jest 9+1 i teraz nie wiem czy to wina sprzętu czy umówić się do innego lekarza jeszcse w tym tyg i sprawdzić czy fasola tak słabo rośnie czy to wina sprzętu
Widzę że jest nas więcej z tym samym dylematem. Ja stawiam na niedokładny pomiar, a przynajmniej tak się łudzę u mnie.Ja już po wizycie. Z jednej strony pozytywnie bo serduszko dalej bije. Pani doktor stwierdziła że wszystko ok. Ale nie biorę sobie do serca jej ok bo moja tarczycę olała... Mam wrażenie że na Allianz to traktują ludzi jak na NFZ..
A z drugiej strony ciąża dalej dużo za mała... Teraz wychodzi 6+4 ( na wizycie 7 dni temu było 6+0) [emoji19] a to jest niemożliwa bo test ciążowy wyszedł by pozytywny 2 dni po owu [emoji28] no mistrz świata.. muszą to sobie jako hasło reklamowe zapisać..
Nastrój lepszy ale jeszcze się nie nastawiam że wszystko będzie dobrze i czekam na wizytę u mojego giną za tydzień
Poszukaj sobie przeliczników procentowych, podajesz zakres normy i wynik i wychodzi jaki masz % wg norm. Jeśli np ft4 będzie 60% a ft3 20%, to może znaczyć o problemach z konwersją. Nie wiem co w odwrotnym przypadku ale są fora gdzie dziewczyny to interpretująA kiedy masz kolejną wizytę?
Trzymam kciuki! Oby rosły nasze bobasy!Mój gin od razu mi eutyrox przepisał [emoji6] tej babce pokazałam wyniki żeby zobaczyć z kim mam do czynienia [emoji13] i oblała test [emoji28] ale musiałam się do kogoś na szybko na usg zapisać bo 2 tygodnie w takiej niepewności to wieczność [emoji85]
A orientujesz się coś w tych wynikach ft3 ft4? Bo obaj lekarze się do nich nie odnieśli i nie mam pojęcia czy są dobre czy nie [emoji1745]
O widzisz, dajesz nadzieję! Oby nam wszystkim z podejrzanymi wymiarami tak maluszki nadrabiałyByłam na usg, maluszek rośnie ma już 1.66cm [emoji3531] serducho bije, z OM 8+3, a z usg tylko jeden dzień młodszy [emoji4] Na poprzednim usg różnica była prawie 4 dni, także ładnie nadrobił [emoji4]
Zacytowałam Cię wyżej, ale widzę że już sytuacja wyjaśniona chyba nie ma co się przejmować wymiarami bo co lekarz i sprzęt to inne cuda wychodzą.Hej ja już tez po kolejnej wizycie. Wczoraj CRL 2,37 a dziś 2,75 i 9+4 także wczorajsza lekarka kompletnie nie zdobyła mojego zaufania wczoraj pytając ile bije serduszko powiedziała ze na oko 120 a dziś na wizycie inna lekarka wyliczyła 166 także tez szybko muszę zmienić lekarza prowadzącego
Dzieki mnie zapach denerwoł non stop 3 tygodnei, więc teraz dziwnie się czuję bez tego, choć jednocześnie marzyłam o tej chwiliTak spokojnie, ja mam bardzo podobnie. Są momenty, że dany zapach bardzo mnie odrzuca, a następnego dnia jest ok, więc nie denerwuj się z pewnością wszystko jest dobrze
Hashi
Hejka! Ja tez dziś po wizycie Z OM 6+6 z usg wyszło 7+2 dzidziuś ma 1,1cm serduszko bije. Wszystko na dobrej drodze miałam podejrzenia tego krwiaka lub lokatora, natomiast nic już nie ma, tak ze uf.. chociaż zapobiegawczo dupka będę brać do 12tyg. Zlecił mi kilka badań i kolejna wizyta za 2tyg. To może zleci
Załączniki
Martii89
Hej dziewczyny. Chciałam się przywitać. Dziś ciąża potwierdzona na USG. Z miesiączki wychodził mi termin na 4.11 ale z USG wyszedł termin na 28 października [emoji85] takze według om 4t5d a według USG 6tc [emoji3059] jest serduszko[emoji3059][emoji3059][emoji3590] jestem po jednym poronieniu ale tamta ciąża od początku nie podobała się mojej gin a teraz poki co wszystko super [emoji7]
reklama
Mama23?????
Ej co można z leków zszywać na ból głowy żeby nie zaszkodziło? Czekałam aż samo przejdzie w pracy ale ból się nasilil...