reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2021

Dziewczyny, a ja przychodzę z dziwnym pytaniem 😁

Z OM jestem w 8t0d ciąży, a z USG dopiero 6t5d. To w którym tygodniu jestem?

Niby 9 tydzień ciąży leci, ale Bobo dopiero jest w rozmiarze na 7. No kurcze 🤭
Ja z OM mam 7 (na wizycie miałam 6) a okazało sie, że z usg wynika 5, więc teraz jest dopiero 6 🤷🏻‍♀️

reklama
Tarczycówki, powiedzcie mi, na jakim poziomie trzymacie teraz TSH? Miałam 2 z hakiem i dostałam zwiększoną dawkę Euthyroxu. Teraz będę chciała trzymać w okolicy 1 :)

Chyba i tak wszyscy później obliczają termin na podstawie OM, bo później się to jakoś wyrównuje... Tak mi się przynajmniej wydaje, ale zaczekam na mądrzejsze głowy ;)

W każdym razie, nie spotkałam się jeszcze, żeby komuś z powodu późniejszej owu zmieniali nagle tygodnie ciąży ;)
Mi ginekolog powiedział, że na prenatalnych mi dokładnie wyliczą termin itd 🤷🏻‍♀️

Raczej kieruj się tym co wychodzi na USG. To najbardziej miarodajne. Może miałaś owulację dużo później. A może na kolejnych badaniach maluch będzie nadrabiać po kilka dni.
Dziewczyny, a ja przychodzę z dziwnym pytaniem [emoji16]

Niby 9 tydzień ciąży leci, ale Bobo dopiero jest w rozmiarze na 7. No kurcze [emoji2960]

u mnie 2 kreski wyszły po 12 dniach od stosunku (wiem bo byliśmy na monitoringu a poza tym mąż pracuje na wyjazdach i dokładnie wiemy kiedy to się stało). Byłam w szoku bo w 1 ciąży dopiero w 6tc wyszły mi blade 2 kreski, wtedy już byłam po wizycie u gin i wiedziałam z bety ze jestem w ciąży. Rodzina przepowiada mi bliźniaki :p a właśnie MACIE JAKIEŚ DOBRE SPOSOBY NA MDŁOŚCI I WYMIOTY? Od rana jest tragedia
Z tymi kreskami to różnie bywa, każda kobieta ma inną długość cyklu, ja mam fazę lutealna 13 dniowa a w 11 wyszła mi druga kreska, dzień później beta 30IU/L ale ja w bliźniaki nie celuje bo przyrost najpierw był ponad 200% ale później już 100%

Ja bardzo mało mięsa jem. Podrobów nie przełknę, a w mojej diecie jest głównie pierś z kurczaka. No, może jakieś spaghetti od czasu do czasu z mielonym ;)

Ach... dzisiaj muszę M wysłać do Pizza Hut.... tak za mną chodzi od wczoraj.... i muszę korzystać, bo później znowu będę się czuła pełna i napęczniała i nie będę mogła niczego przełknąć :D
Ja ogólnie jem tylko drobiowe mięso. Innego nawet nie przełknę 🙈
Dziewczyny, a ja przychodzę z dziwnym pytaniem 😁

Niby 9 tydzień ciąży leci, ale Bobo dopiero jest w rozmiarze na 7. No kurcze 🤭
Z tego co słyszałam to lekarze patrzą głównie na ten wyznaczony z USG, ale tylko do 13 czy któregoś tygodnia, bo później dzieci rosną w swoim tempie, więc ja jednak bym liczyła 7😉

reklama
Chyba i tak wszyscy później obliczają termin na podstawie OM, bo później się to jakoś wyrównuje... Tak mi się przynajmniej wydaje, ale zaczekam na mądrzejsze głowy ;)

W każdym razie, nie spotkałam się jeszcze, żeby komuś z powodu późniejszej owu zmieniali nagle tygodnie ciąży ;)
A tak zasadniczo co oznacza w ogóle "OM"?
Co do użalania się nad sobą - dziewczyny, ratunku... Dzisiaj ledwo zipie, połączyłam się na kilka spotkań w pracy to współpracownicy się pytali potem co mi jest, że mam taki głos jak z zaświatów. A ja się czuję, jakby walec mnie przejechał, kac razy milion dzisiaj, co tu się dzieje? Miało być lepiej z każdym tygodniem, jakaś masakra

Do góry