reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2021

Dziewczyny, a ja przychodzę z dziwnym pytaniem 😁

Z OM jestem w 8t0d ciąży, a z USG dopiero 6t5d. To w którym tygodniu jestem?

Niby 9 tydzień ciąży leci, ale Bobo dopiero jest w rozmiarze na 7. No kurcze 🤭
Ja z OM mam 7 (na wizycie miałam 6) a okazało sie, że z usg wynika 5, więc teraz jest dopiero 6 🤷🏻‍♀️

reklama
Tarczycówki, powiedzcie mi, na jakim poziomie trzymacie teraz TSH? Miałam 2 z hakiem i dostałam zwiększoną dawkę Euthyroxu. Teraz będę chciała trzymać w okolicy 1 :)

Chyba i tak wszyscy później obliczają termin na podstawie OM, bo później się to jakoś wyrównuje... Tak mi się przynajmniej wydaje, ale zaczekam na mądrzejsze głowy ;)

W każdym razie, nie spotkałam się jeszcze, żeby komuś z powodu późniejszej owu zmieniali nagle tygodnie ciąży ;)
Mi ginekolog powiedział, że na prenatalnych mi dokładnie wyliczą termin itd 🤷🏻‍♀️

Raczej kieruj się tym co wychodzi na USG. To najbardziej miarodajne. Może miałaś owulację dużo później. A może na kolejnych badaniach maluch będzie nadrabiać po kilka dni.
Dziewczyny, a ja przychodzę z dziwnym pytaniem [emoji16]

Niby 9 tydzień ciąży leci, ale Bobo dopiero jest w rozmiarze na 7. No kurcze [emoji2960]

u mnie 2 kreski wyszły po 12 dniach od stosunku (wiem bo byliśmy na monitoringu a poza tym mąż pracuje na wyjazdach i dokładnie wiemy kiedy to się stało). Byłam w szoku bo w 1 ciąży dopiero w 6tc wyszły mi blade 2 kreski, wtedy już byłam po wizycie u gin i wiedziałam z bety ze jestem w ciąży. Rodzina przepowiada mi bliźniaki :p a właśnie MACIE JAKIEŚ DOBRE SPOSOBY NA MDŁOŚCI I WYMIOTY? Od rana jest tragedia
Z tymi kreskami to różnie bywa, każda kobieta ma inną długość cyklu, ja mam fazę lutealna 13 dniowa a w 11 wyszła mi druga kreska, dzień później beta 30IU/L ale ja w bliźniaki nie celuje bo przyrost najpierw był ponad 200% ale później już 100%

Ja bardzo mało mięsa jem. Podrobów nie przełknę, a w mojej diecie jest głównie pierś z kurczaka. No, może jakieś spaghetti od czasu do czasu z mielonym ;)

Ach... dzisiaj muszę M wysłać do Pizza Hut.... tak za mną chodzi od wczoraj.... i muszę korzystać, bo później znowu będę się czuła pełna i napęczniała i nie będę mogła niczego przełknąć :D
Ja ogólnie jem tylko drobiowe mięso. Innego nawet nie przełknę 🙈
Dziewczyny, a ja przychodzę z dziwnym pytaniem 😁

Niby 9 tydzień ciąży leci, ale Bobo dopiero jest w rozmiarze na 7. No kurcze 🤭
Z tego co słyszałam to lekarze patrzą głównie na ten wyznaczony z USG, ale tylko do 13 czy któregoś tygodnia, bo później dzieci rosną w swoim tempie, więc ja jednak bym liczyła 7😉

reklama
Chyba i tak wszyscy później obliczają termin na podstawie OM, bo później się to jakoś wyrównuje... Tak mi się przynajmniej wydaje, ale zaczekam na mądrzejsze głowy ;)

W każdym razie, nie spotkałam się jeszcze, żeby komuś z powodu późniejszej owu zmieniali nagle tygodnie ciąży ;)
A tak zasadniczo co oznacza w ogóle "OM"?
Co do użalania się nad sobą - dziewczyny, ratunku... Dzisiaj ledwo zipie, połączyłam się na kilka spotkań w pracy to współpracownicy się pytali potem co mi jest, że mam taki głos jak z zaświatów. A ja się czuję, jakby walec mnie przejechał, kac razy milion dzisiaj, co tu się dzieje? Miało być lepiej z każdym tygodniem, jakaś masakra

Do góry