Ja w 5 tygodniu też tak miałam, teraz już u mnie 6+3 I nadal codziennie rano jak wracam z przedszkola to jeszcze na 2h do podusi muszę się przytulić. Na szczęście mogę bo jestem na l4 od tygodnia.
Super, dajesz mi nadzieję, bo ja idę we czwartek, to będzie 6+5 I mam nadzieję zobaczyć [emoji175] dobrze że dziś bylam w labo i robiłam wszytskie badania które mi zlecił poprzedni ginekolog bo wyniki będę dopiero we czwartek koło 14. I już jestem lżejsza o 222zl
Jejku, już tak szybko prenatalne ? Na pewno na fundusz się zapisujecie ?
Ja pracuje fizycznie na hali produkcyjnej na 3 zmiany, głównie przez 8h stoję bardzo często non stop w jednym miejscu. Jedynie na przerwie mam 20 minut żeby posadzić tylek. Materiał też muszę dźwigać więc swoje to waży. Pracodawca nie ma możliwości zorganizowania stanowiska dla ciężarnej więc odrazu poszłam na l4. Myślę że sama powinnaś obserwować swój organizm i będziesz wiedziała czy powinnaś być w pracy czy odpoczywać w domu. Na pewno też dużo zależy od współpracowników i kierownictwa w twoim sklepie, jakie macie relacje i jak są pracownicy traktowani. U mnie w firmie nie ma szacunku do drugiej osoby, zwłaszcza jeśli chodzi o kierowników wysoko postawionych, traktują ludzi jak śmieci. W pierwszej ciąży też pracowałam tu gdzie teraz, ale udało mi się dogadać jeśli chodzi o lekką robotę co nie każdemu było po myśli. Ale stwierdziłam że to jak oni u mnie ludzi traktują itp nie jest warte bym chodziła do pracy jeśli nie muszę, a finansowo lepiej wyjdę jeśli będę ba l4.