Calisse
Zaciekawiona BB
@Spacja a wcześniej nie było żadnych wskazówek, że coś może być nie tak z serduszkiem? Ta wada to na 100% czy jest opcja, że jeszcze coś się zmieni? Może warto potwierdzić to jeszcze u innego lekarza tak dla spokoju ducha?@Calisse no dosłownie tak, na tym samym etapie. A byłaś już na połówkowych? U nas niestety wykryto wadę serca. Cały czas o tym myślę. Finalnie z mężem doszliśmy do wniosku, że będzie co ma być ale trochę tyra psyche. I do tego mam super nisko łożysko... Cały czas liczę na to, że dziadostwo się podniesie... No ale wszystko do sprawdzenia w 30 tygodniu. Ja coś czuję, że do tego mojego 16.10 to nie dotrwam z tymi moimi przygodami i poród będzie wcześniej.
@Agnieszka 30 jestem na bieżąco, kupiłam proszek, który laborantki rozrobiły mi ze swoją woda (kubek jak do piwa, taki jednorazowy - tyle tego było). Wodę miałam ze sobą też.. Ale zabroniły mi pić dopiero piłam po całym badaniu (podobno ma to wpływ na wynik). Jakoś da się to wytrzymać jak się jest łasuchem.. Ale potem jest nieziemski zjazd. No i potrójne pobieranie dla mnie trauma ahaha warto mieć coś do poczytania bo trwa to całkiem długo..
Ja połówkowe mam w przyszłym tygodniu, więc grzecznie na nie czekam. Łożysko u mnie ostatnio też było dość nisko, zachodziło końcówką na ujście szyjki, ale wczoraj okazało się że pięknie się pociągnęło Według mojej lekarki do 25 tygodnia łożysko ma jeszcze czas żeby uciec w górę. U Ciebie całe jest nisko czy tylko jego część?
Na razie weź głęboki wdech i nie panikuj z tym wszystkim. Może akurat okaże się, że wszystko będzie ok? Ja miałam dwa razy takie konkretne krwawienia... Jeden lekarz, który akurat był dostępny, powiedział mi, że to poronienie, a po rozmowie i wizycie u mojej lekarki prowadzącej, okazało się że tak czasami się zdarza i że najprawdopodobniej mała kopnęła mnie w łożysko, które jeszcze wtedy było nisko i zaczęło krwawić... Ale co ja się napanikowałam wtedy to moje...
Trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło i okazało się, że jest ok.