reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

reklama
Marta czyli Szulc nie podaje płci przypuszczalnej na prenatalnych ?[emoji6]Myślałam że coś już może powie na ten temat
Wiesz co mówił niby że coś wystaje ale powiedział że na tym etapie ciężko mu ocenić, szczególnie że dziecko niezbyt współpracowało ;) może jakby się odwróciło konkretnie tymi narządami to by powiedział płeć, a tak to nie chciał strzelać :)

u mnie jak maz robi zakupy to wydaje więcej bo kupi wedlin tyle ze muszę zameozic np do pizzy zeby sie nie zmarnowało i zawsze jakieś orzeszki czy papryczki dorzuci bo on lubi takie dodatki...

ale naprawde ciekawa jestem co jecie za 4500 miesięcznie?? [emoji16] moze u mnie za prosto jemy i nudnie to dajcie jakieś pomysły [emoji6]
My mieszkamy w UK a miesięcznie wydaje około 4tys zł po przeliczeniu i to na bogatosci jedzenie zawsze orzechy pestki dyni i słonecznika lepsze oleje z avocado smażymy tylko na oleju z pestek z winogron lub kokosowym. Mąki tez używamy eko lub organic warzywa tylko organic owoce kupujemy full ile koszyk zmieści yogurty tak samo soki naturalne także żywność z wyższych półek do tego przekąski i nigdy niczego na żywność nie zalowalismy i to 4tys to jest z chemią (proszki płyny mydla szampony gdzie ja używam tych droższych szamponów czy maski itp) to tak na totalnym wypasie jajka z farmy tylko mięso pierwszej klasy - czasem kupie jeszcze ciepłe gdzie chciałabym zaznaczyć że mięso mąż musi mieć codziennie . Spokojnie by można było liczyć 2.500zl na dwie osoby w UK
W Polsce ceny są kosmiczne są droższe i czasem się zastanawiam jak tam ludzie żyją ale jak czytam ile wydajecie na jedzenie to na prawdę dużo serce trochę ściska ze ta żywność jest taka droga w Polsce . Zresztą wiem bo jeżdżę np słodycze w Polsce droższe są dużo droższe. Ciuchy tez .
Ja wiem po rodzicach ile wydają na jedzenie i na dwie osoby im idzie grubo ponad 3tys mama czasem mówi ze 4 tys .
Wszystko zależy czy zjedzą na mieście czasem . Bo jak się jest w pracy czasem dłużej to oboje sobie zamówią obiad ale w takich normalnych pieniądzach
Ale w Polsce jedzenie jest za drogie i w ale wam się nie dziwię ze tyle kasy idzie na jedzenie. Wiadomo że niektórzy patrzą ile wydają na jedzenie żeby ciąć te koszty .

My mieszkamy w UK a miesięcznie wydaje około 4tys zł po przeliczeniu i to na bogatosci jedzenie zawsze orzechy pestki dyni i słonecznika lepsze oleje z avocado smażymy tylko na oleju z pestek z winogron lub kokosowym. Mąki tez używamy eko lub organic warzywa tylko organic owoce kupujemy full ile koszyk zmieści yogurty tak samo soki naturalne także żywność z wyższych półek do tego przekąski i nigdy niczego na żywność nie zalowalismy i to 4tys to jest z chemią (proszki płyny mydla szampony gdzie ja używam tych droższych szamponów czy maski itp) to tak na totalnym wypasie jajka z farmy tylko mięso pierwszej klasy - czasem kupie jeszcze ciepłe gdzie chciałabym zaznaczyć że mięso mąż musi mieć codziennie . Spokojnie by można było liczyć 2.500zl na dwie osoby w UK
W Polsce ceny są kosmiczne są droższe i czasem się zastanawiam jak tam ludzie żyją ale jak czytam ile wydajecie na jedzenie to na prawdę dużo serce trochę ściska ze ta żywność jest taka droga w Polsce . Zresztą wiem bo jeżdżę np słodycze w Polsce droższe są dużo droższe. Ciuchy tez .
Ja wiem po rodzicach ile wydają na jedzenie i na dwie osoby im idzie grubo ponad 3tys mama czasem mówi ze 4 tys .
Wszystko zależy czy zjedzą na mieście czasem . Bo jak się jest w pracy czasem dłużej to oboje sobie zamówią obiad ale w takich normalnych pieniądzach
Ale w Polsce jedzenie jest za drogie i w ale wam się nie dziwię ze tyle kasy idzie na jedzenie. Wiadomo że niektórzy patrzą ile wydają na jedzenie żeby ciąć te koszty .
To ja jak pracowałam w UK to miałam odczycie że jedzenie jest dużo droższe niż w pl
Oczywiście nie przeliczam funtów na złotówki bo to bez sensu tylko porównuje do zarobków
Bardziej tam mi się opłacało właśnie na mieście zjeść a w pl odwrotnie na mieście się nie oplaca. No i co jeszcze zauważyłam to to że ubrania były mega tanie :) nawet jak na złotówki pezeliczalam czego nie powinnam robić to i tak wychodziło tanio :)
Potem jak ekipa Brytyjczyków przyjechała do naszej roboty to w sumie już żyli jak królowie bo w funtach zarabiali a wydawali w PLN za to mieli takie same spostrzeżenia co do ubrań

To ja jak pracowałam w UK to miałam odczycie że jedzenie jest dużo droższe niż w pl
Oczywiście nie przeliczam funtów na złotówki bo to bez sensu tylko porównuje do zarobków
Bardziej tam mi się opłacało właśnie na mieście zjeść a w pl odwrotnie na mieście się nie oplaca. No i co jeszcze zauważyłam to to że ubrania były mega tanie :) nawet jak na złotówki pezeliczalam czego nie powinnam robić to i tak wychodziło tanio :)
Potem jak ekipa Brytyjczyków przyjechała do naszej roboty to w sumie już żyli jak królowie bo w funtach zarabiali a wydawali w PLN za to mieli takie same spostrzeżenia co do ubrań
Tez miałam takie odczucie 8lat temu na ta chwile na dzień dzisiejszy żywność w Polsce jest droższa nawet mięso u nas w UK tańsze. Parę lat temu było było inaczej . Dla samej siebie nigdy nie przeliczam ale często ktoś pyta to ile na złotówki to przelicze.
Ale ja uważam że to.powinno być na odwrót ze w Polsce powinno być dużo taniej niż w UK a robi się masakra w Polsce tyle kasy ludzie wydają na żywność .
To prawda ciuchy dalej tańsze i gatunek super 😍

Nie. Zapytałam go czy mogę nagrać telefonem, a on, że mi w tajemnicy nagra płytkę tylko żeby nie mówić na recepcji 😉. Oni oficjalnie musza podawać tak jak wyszły zalecenia, że nie nagrywają i nie włączają 3d, ale uważam, ze nikt tego nie przestrzega. Lekarz mówił sam, że to absurd i w żaden sposób nie wydłuża badania, a teraz jak tata nie może być przy usg, to tym bardziej powinno się nagrywac badanie.
Ja wczoraj dzwoniłam do przychodni i nie ma żadnych zmian jeśli chodzi o przebieg i zakres badania genetycznego wtorkowego, więc mam nadzieję, że tak zostanie. Wydane „zalecenia” to jedynie zalecenia, swoją drogą nie wiem co za idiota musiał je wymyśleć, żeby ograniczać zakres badania genetycznego i nie badać wszystkich parametrów... Lekarze sami decydują jak będzie przebiegało badanie. Mam więc nadzieje, że do wtorku u mnie nic sie nie zmieni i w koncu zobaczę się z naszym dzidziusiem bo strasznie się już stęskniłam!! Żyję tylko tym wtorkiem 😂

Wiesz co mówił niby że coś wystaje ale powiedział że na tym etapie ciężko mu ocenić, szczególnie że dziecko niezbyt współpracowało ;) może jakby się odwróciło konkretnie tymi narządami to by powiedział płeć, a tak to nie chciał strzelać :)
Aha, ok ,rozumiem. A ile czasu robił Cibto USG ?

reklama
Do góry