reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2020

Jak tak czytam to faktycznie rozstrzał po między naszymi badaniami prenatalnymi jest ogromny.. piszecie ze macie w tym tygodniu, a ja bede już drugi tydzień po takowym badaniu.. jestem ciekawa jak to wyjdzie w końcowym rozrachunku.. kto bedzie się cieszyl jako pierwszy, a kto zamknie nasz watek.. juz sie nie mogę doczekac [emoji3059]
To tak jak każda z nas😉 właściwie to który termin jest bardziej prawdziwy ten wg om czy wg USG?

reklama
Szczerze to przy pierwszej ciazy nie myslalam nawet o tym, ze termin z usg jest inny ale jest to chyba tez spowodowane tym, ze moj lekarz byl fajtlapą i o innym terminie mnie nawet nie informował.. Teraz mam tydzien różnicy więc wg sporo zobaczymy jak za 2 tyg bedzie na usg..
To tak jak każda z nas[emoji6] właściwie to który termin jest bardziej prawdziwy ten wg om czy wg USG?

Szczerze to przy pierwszej ciazy nie myslalam nawet o tym, ze termin z usg jest inny ale jest to chyba tez spowodowane tym, ze moj lekarz byl fajtlapą i o innym terminie mnie nawet nie informował.. Teraz mam tydzien różnicy więc wg sporo zobaczymy jak za 2 tyg bedzie na usg..
No ja mam 5 dni i teraz wg tego co ostatnio na USG było i też się zastanawiam czy tak dalej będzie i kiedy w końcu ten faktyczny termin

Ja mam nadzieję, że tym razem tyle nie przenoszę bo ostatnie dni to koszmar był. Narazie tak mi się nie spieszy do porodu :D chce się jeszcze pocieszyć ciążą, bo narazie to głównie źle się czułam a może 2 trymestr będzie łaskawszy [emoji14]
Jak tak czytam to faktycznie rozstrzał po między naszymi badaniami prenatalnymi jest ogromny.. piszecie ze macie w tym tygodniu, a ja bede już drugi tydzień po takowym badaniu.. jestem ciekawa jak to wyjdzie w końcowym rozrachunku.. kto bedzie się cieszyl jako pierwszy, a kto zamknie nasz watek.. juz sie nie mogę doczekac [emoji3059]

Na prenatalne mam za tydzień we wtorek. Córka o dzidziusiu jeszcze nie wie, ale bardzo chce mieć rodzenstwo. Planuje jej powiedzieć po prenatalnych jeśli będzie wszystko ok. W pierwszej ciąży miałam różnice między terminem z OM a USG ok 10 dni, tzn. Z usg był późniejszy termin, i chyba tak powinna byla sie corka urodzić. Przy porodzie była niezbyt duza (2880g) i nie pchała sie na ten świat. Urodziłam dzień po terminie z OM ale szczerze mowiąc trochę sama ten poród przyspieszyłam.

Ale szybko zmieniacie tematy. Co do jedynaków, to moja mama przez większość życia była jedynaczką i bardzo żałowała, że nie ma rodzeństwa. Koło 40-stki odnalazła ją jej przyrodnia siostra o której istnieniu nie miała pojęcia. Okazało się, że pierwsza żona mojego dziadka i moja babcia bardzo się nie lubiły i nie chciały mieć ze sobą żadnego kontaktu i nie chciały, żeby ich córeczki miały. Gdy obie umarły, "siostra" mamy znalazła stary adres babci w jakichś dokumentach, a wiedziała, że gdzieś tam istnieje jej przyrodnia siostra, którą zawsze chciała mieć, więc spróbowała się skontaktować. Mama, całe szczęście, nie sprzedała mieszkania po babci. Spotkały się i bardzo polubiły. Co prawda różnią się bardzo, ale obie uważają się za prawdziwe siostry i często się widują i są w stałym kontakcie telefonicznym. Taki happy end ♡
Aż mnie ciarki przeszły 😉

W jakim sensie przyśpieszyłaś?
Na prenatalne mam za tydzień we wtorek. Córka o dzidziusiu jeszcze nie wie, ale bardzo chce mieć rodzenstwo. Planuje jej powiedzieć po prenatalnych jeśli będzie wszystko ok. W pierwszej ciąży miałam różnice między terminem z OM a USG ok 10 dni, tzn. Z usg był późniejszy termin, i chyba tak powinna byla sie corka urodzić. Przy porodzie była niezbyt duza (2880g) i nie pchała sie na ten świat. Urodziłam dzień po terminie z OM ale szczerze mowiąc trochę sama ten poród przyspieszyłam.

reklama
Do góry