reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2019

reklama
@październikowe_love są na rynku dostępne różne testy dla tego badania, które fachowo nazywa się NIPT (badanie wolnego płodowego DNA z krwi mamy). Ceny zależne są od zakresu testu, niektóre sprawdzają tylko trzy podstawowe trisomie, jak Pappa, a inne są poszerzone o inne ryzykowne schorzenia. Ceny w zależności od badania i kliniki wahają się pomiędzy 1500 a 3000 zł. Wiem, że niestety nie każdy może sobie pozwolić na to badanie, a szkoda. O ile mniej miałybyśmy stresów, gdyby to badanie było refundowane. Podobnie niektóre placówki ubezpieczeniowe w Niemczech, czy USA już to badanie refundują. Może nasze ewentualne córki doczekają się tego badania w pakiecie refundowanym ;)

(10+0)
Czesc Wam ;) zaczynamy z fadolą nowy tydzień :) mąż zawiózł młodego do przedszkola, czekam na niego ze śniadankiem :)
Już nie wiem kto co pisał....
Dziewczyny współczuje Wam poprzednich strat :( nie wiem jak to jest i mam nadzieję że nigdy się nie dowiem ale nie możecie tak się nastawiać! Pamiętajcie czasami wiara czyni cuda:) do tej pory z tą ciążą u Was ok więc musicie zmienić nastawienie! Zamartwianie się nie jest dobre dla fasoli a tym bardziej dla Was samych! Cieszcie się każdym dniem ho i tak nikt z nas nie ma wpływu na to co będzie....
Mój Alan miał 3200 i 53cm.
Co do 500+ to właśnie mąż mi coś rano mowił ale szczerze nie chce mi się w to wierzyć.

(10+0)
Czesc Wam ;) zaczynamy z fadolą nowy tydzień :) mąż zawiózł młodego do przedszkola, czekam na niego ze śniadankiem :)
Już nie wiem kto co pisał....
Dziewczyny współczuje Wam poprzednich strat :( nie wiem jak to jest i mam nadzieję że nigdy się nie dowiem ale nie możecie tak się nastawiać! Pamiętajcie czasami wiara czyni cuda:) do tej pory z tą ciążą u Was ok więc musicie zmienić nastawienie! Zamartwianie się nie jest dobre dla fasoli a tym bardziej dla Was samych! Cieszcie się każdym dniem ho i tak nikt z nas nie ma wpływu na to co będzie....
Mój Alan miał 3200 i 53cm.
Co do 500+ to właśnie mąż mi coś rano mowił ale szczerze nie chce mi się w to wierzyć.

Cześć
Ja też dzisiaj zaczynam kolejny tydzień (10+0). Zobaczymy czy się potwierdzi na prenatalnym. Kiedy masz termin?

Miłego dnia dziewczyny i spróbujcie się nie zamartwiać, tylko cieszyć każdym dniem. Wiem, łatwo się mówi, mnie też dopadają czarne myśli, ale trzeba zachować spokój, zrelaksować się. Dzisiaj pięknie świeci słońce. Może spacer? :)

8+2
Dzień dobry
ja znowu w nocy miałam krew przy sikaniu i już czarny scenariusz w głowie siedzi :(
W ogóle wczoraj byłam na pierwszych badaniach z krwi i prawie 250 poszło :/
ja nie mam zamiaru robić żadnych dodatkowych testów
Właśnie biorę się za śniadanie- Nutella :)

8+6
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj od rana paskudnie się czuję, ale dotarłam do pracy, jeszcze jutro i tydzień urlopu. [emoji16]
Jeżeli chodzi o badania, to ja zostaję przy prenatalnych, zobaczymy co będzie, ale jestem w miarę spokojna.
500 + to temat bardzo gorący w naszym kraju, nie nastawiam się w ogóle.

10+0 jest nas chyba 3 w tym samym tyg
Ja miałam ciężka noc boli mnie od wczoraj głowa i jeszcze brzuch z prawej strony przez co nie mogłam spać. :(
O tym opodatkowaniu też nie słyszałam.

reklama
Witam i ja :) u mnie 6t3d i dzisiaj widzieliśmy dwa bociany lecace obok siebie, mój mówi kochanie lecą nad naszym samochodem a ja do niego : żeby to nie było jakieś przeznaczenie :-D wy już tak fajnie wysoko w ciąży :)
O opodatkowaniu też nie słyszałam ale fajnie :)

Do góry