Kocurek
Fanka BB :)
Zgadzam się. Każda ilość może zaszkodzić bo alkohol przenika przez łożysko a wątroba dziecka jest malutka. Zresztą co to jest 9 miesięcy, żeby nie wytrzymac bez picia? . No chyba że kobieta jest alkoholiczką to inna sprawa. Ja przed ciazą nie piłam alkoholu, wogole raczej unikam czasem wino lub 1 małe piwo na upale. Nie rozumiem argumentów że ktoś się napije bo to mała ilość. To tym bardziej jak mała i nie fazy to po co pić??
Ale i tak chyba, większym zgorszeniem rażą mnie matki palaczki. Oglądałam film co dzieje ze się z dzieckiem jak matka pali, coś straszne. Nawet biedne sobie oczka zasłanialo rączkami. Straszne, dla mnie wogole ludzie którzy nie szanują swojego zdrowia, chleją, palą, nie chodzą na badania, zrą bez opamiętania, cpają itp to powinni mieć ograniczony dostęp do opieki zdrowotej albo pełno płatny. Mój mąż mówi że to trochę drastyczne, ale dla mnie powinno się dbać o osoby które po prostu są chore bo tak wyszło, ale nie same doprowadziły do choroby.
Ale i tak chyba, większym zgorszeniem rażą mnie matki palaczki. Oglądałam film co dzieje ze się z dzieckiem jak matka pali, coś straszne. Nawet biedne sobie oczka zasłanialo rączkami. Straszne, dla mnie wogole ludzie którzy nie szanują swojego zdrowia, chleją, palą, nie chodzą na badania, zrą bez opamiętania, cpają itp to powinni mieć ograniczony dostęp do opieki zdrowotej albo pełno płatny. Mój mąż mówi że to trochę drastyczne, ale dla mnie powinno się dbać o osoby które po prostu są chore bo tak wyszło, ale nie same doprowadziły do choroby.
Oglądałam, w pełni się zgadzam. W upał sięgam jedynie po warke 0.0% cytrynową jak mam ochotę na coś gazowanego. Strasznie mnie irytują hasła części rodziny, że jak kobieta ma ochotę na szklankę normalnego piwa czy coś to jej nie zaszkodzi "bo ciocia się napiła i coś tam, coś tam...." albo jak piją jakieś likiery przy mnie i mówią "zrób sobie łyczka, poliż, skosztuj" a ja twardo , że po co mam kosztować, nie mam takiej potrzeby, to potrafią 3 razy zapytać... zamiast wspierać, robią głupie miny... macie tak?
Ostatnia edycja: