Chyba na boki, pewnie z tej górnej półki w środkowej części i tak nie będę korzystać bo jest mało praktyczna ale zawsze coś tam się schowaMnie opcje z szachownica jakos nie pasuja, szczególnie ze to szafa do sufitu. Jeśli o mnie chodzi to jakos nigdy mi sie nie podobaly te kwadratowe półki, jestem za opcja 2 lub 3. Rozumiem ze miedzy polkami beda szafeczki, wszystkie beda się otwieraly na bok, czy ta u samej gory np tak jak pawlacze w kuchni, pod sufit?
reklama
Super! Jaki wózek kupiłaś? W ogóle to wszystkim możesz się pochwalić fotelik tez mnie interesuje i łóżeczko jaka wielkość, z funkcją tapczanika czy bez?Hej, mało tu ostatnio zaglądam bo dużo spraw do załatwienia, wczoraj od rana wyprawy po sklepach i chyba mamy już kupione wszystko dla dzidziutka .... wózek ( gondola plus spacerowy) , foteliki do auta plus baza iso fix, łóżeczko z wyposażeniem , wanienka , drobiazgi do kąpieli i pielęgnacji , pierdoly typu szumis ... laktator, termometr, aspirator do noska, niańka elektryczna itd...... po całym dniu chodzenia to stopy myślałam ze mi odpadną, ale przynajmniej większość mam z głowy
Oczekujaca123
Fanka BB :)
W sumie będzie się tam kurz zbierał i chyba to bez sensu. Mam jedna polke taka u góry zawieszana co prawda nie w szafie ale dosc wysoko i stoją tam ramki zawsze sie wkurzam, że muszę tam wchodzić i specjalnie wycierrac i średnio to wygodne. A może by tak zamknięta pulke zrobic u góry i tam trzymac rzeczy z których mało się korzysta A te pluszaki czy inne ozdoby na te pułki środkowe dac gdzie łatwy dostęp?O
O tych półkach na dole to myślałam że mają być takiej wielkości żeby się zmieścić np.pojemnik na zabawki, u góry totalnie nie funkcjonalne otwarte półki to fakt, mają pełnić funkcje dekoracyjną i pomieścić np pluszaka. Ale nie wiem czy nie szkoda mi miejsca w szafie..
Mama po.raz trzeci
Chcesz go na plecach takiego ciezkiego nosic? OdradZam. Kup dostawke do wozka zeby mpgl na.niej stac. Moja bedzie miała dwa lata skończone i.wlasnie kupie iej.cos takiego. Nie wyobrazam.sobie nosic.jej 14 kg na plecach i to po cesarce.Planowane cc wypadnie koniec wrzesnia/ poczatek pazdziernika, mlody bedzie mial 21 msc.
Chyba tak zrobię, albo wersja 2 albo 4. A jeszcze podpowiedzcie w kwestii łóżeczka, lepsze jest 70*140? Chce z funkcja tapczanika. U mnie w sklepach stacjonarnych znalazłam tylko w VOX. Macie jakieś opinie na ten temat?W sumie będzie się tam kurz zbierał i chyba to bez sensu. Mam jedna polke taka u góry zawieszana co prawda nie w szafie ale dosc wysoko i stoją tam ramki zawsze sie wkurzam, że muszę tam wchodzić i specjalnie wycierrac i średnio to wygodne. A może by tak zamknięta pulke zrobic u góry i tam trzymac rzeczy z których mało się korzysta A te pluszaki czy inne ozdoby na te pułki środkowe dac gdzie łatwy dostęp?
ewelinka10425
Ja nie wielopieluchowałam, ale moja dobra kolezanka tak, tylko że ona od około 3 miesiąca pierwsze dziecko, a drugie miała zamiar jak zacznie regularnie robić kupy podobno jak jest tego dużo w ciągu dnia to kiepsko z tymi wielo ... Ale nie będę odradzaćNo u mnie też będzie tetra plus otulacze. Formowanki polecono mi na noc , więc kilka kupiłam, zeby zobaczyc czy mi to wogole odpowiada. Na grupie fb polecono mi też otulacze z wełny, szukałam jakiś czas i w sumie okazalo sie, że zamówienie welnianych otulaczy lub gatek wyjdzie taniej jesli zrobi to jakaś szyjaca mama niż kupię z konkretnej firmy. Więc tez na próbe cos wzięłam.
Też chciałam kupić coś na ali, masz może jakiegos sprawdzonego sprzedawcę? Podaj link co ciekawego znalazłaś
Ja to na ali bardziej chyba os kupię, bo dziewczyny na grupach mowia, że te chinki wychodzą dosc duże, więc się nie nastawiam , że będą nb.
Widzę, że już jedno dziecko to pieluchowalas. Robilas to od początku? I tez głównie otulacz i tetra czy inne rodzaje ? Do samego końca pieluchowania dawałas radę?
Dużo osób patrz na mnie jakbym spadła z kosmosu ze swoim pomysłem.... mowia, że będę miała mnóstwo roboty, że zaraz mi się znudzi, że będę ciągle przy pralce stała, że to i tak będzie przeczekać itp...
Ja nie mowie ze zaraz po cc. Problem z tymi dostawkami jest taki ze ja mam dlugie nogi. Jak bede szla pchajac wozek z dostawka, to bede go ciagle kopac, albo stawiac nogi jak gejsza. To jest duzo mniej wygodne, niz wsadzic dziecko na plecy na 15-30 minut zeby cos zalatwic blisko, albo szybko sie przemiescic. Chodzenie z wyciagnietymi rekoma do przodu i pochylonymi plecami nie wchodzi w gre, bo moj kręgosłup nie wytrzyma.Chcesz go na plecach takiego ciezkiego nosic? OdradZam. Kup dostawke do wozka zeby mpgl na.niej stac. Moja bedzie miała dwa lata skończone i.wlasnie kupie iej.cos takiego. Nie wyobrazam.sobie nosic.jej 14 kg na plecach i to po cesarce.
aspekt
Jak masz miejsce, to bierz 70x140 z funkcja tapczanu. Ja teraz kupilam takie 60x120 i dla mojej 2-latki jest dobrze, ale mnie ograniczalo miejsce. Inaczej bralabym to wieksze. Popatrz na Allegro, sporo firm ma lozeczka z opcja tapczanika. Mozesz jeszcze zastanawiac sie nad wyborem drewna: sosna, buk, cos innego?Chyba tak zrobię, albo wersja 2 albo 4. A jeszcze podpowiedzcie w kwestii łóżeczka, lepsze jest 70*140? Chce z funkcja tapczanika. U mnie w sklepach stacjonarnych znalazłam tylko w VOX. Macie jakieś opinie na ten temat?
Kocurek
Podobno od tego roku dają wszystkim po Cc przez 7 dni. Nie mam wskazań.
A dlaczego bedziesz je dostawala? Masz jakies wskazania ze wzgledu na chorobe? Ja nic nie dostawalam po cc, tylko przez dobe przeciwbolowe.
Edit. I jeszcze antybiotyk.
reklama
aspekt
Jesli tak jest, to na pewno w szpitalu powiedza, co z karmieniem. Nie wydaje mi sie, zeby wdrazali rutynowa procedurę, ktora zaburza laktacje.Podobno od tego roku dają wszystkim po Cc przez 7 dni. Nie mam wskazań.