reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Przez Was przegapilam czas na swoja kolacje..tak sie tu zasiedzialam.
3h..... :)))
Ide jesc...bo ssie mnie.... a maly przez ten czas to ze 20 razy sie ruszyl....
Dobranoc i do jutra :)

reklama
No poNiej z rozmiarem ubranek to temat rzeka..bo kedne rosna stale.a.inne skokowo i dziecko potrafi szybciutko kakis rozmiar przeskoczyc..a na innym sie zatrzymac ciut dłużej
Dokładnie. 74 dluzej mieliśmy ale za to 80 krótko i teraz 86 mamy dłużej. a ma dopiero niecałe 11 miesięcy. Ludzie się mnie pytają czy ma 1,5 roku. Ale on po prostu postawny to tatusiu. Za to Liwia już na ust widać że będzie drobnej budowy bo w 19+2 wazyla 280 gram jak dobrze pamiętam. A Artur w tym wieku ok 400. Ale to dobrze, dziewczynka powinna być drobniejszej budowy :)

A w ktorym tyg rodzilas Ty..?? Ty pewnie po 39 tc.w okolicy terminu..a w ktorym tyg wasze mamy rodzily..?? I czy dobrze byla liczona data poczecia ?? Bo kiedys roznie z tym było.... moze wasze mamy rodzily w 38 tc....lub po prostu przed terminem
..?
Jasne Odzywianie sie również ma kolosalne znaczenia :)
Ja rodzilam pierwsza dwa tyg po term skonczone cesarka, druga w 39 tyg planowo cesarskie. Mama mnie urodzula dzien przed terminem (13 w piatek), a meza mama jego dwa dni przed wiec donoszone.

Pierwsza ciaza i ja z tych grubszych, a łożysko na tylnej ścianie.
Czekam.... zobaczymy, mam nadzieje, że to nic złego... i ze nie tylko ja tak mam , bo to daloby jakas nadzieje , że prawidłowa ciaza moze i być bez konkretnych ruchów...na usg podobno dziecko ruchliwe wszystko w normie...

A czujesz takie pojedyncze kopnięcie czy kilka na raz? Czasem mam wrażenie, że coś mnie tam mocniej "złapie":p ale to tylko raz i tyle...
Ja też pierwsza ciąża, nie jestem szczupła i ruchy takie już na pewnik to zaczęłam czuć tak konkretniej właśnie w 21 tyg, wcześniej były takie, że się zastanawiałam, czy to ma pewno to i były tylko co jakiś czas. Ale do tej pory nie mam takich kopniakow, żeby mnie bolało czy coś, to bardziej takie szturchanie.

Dokładnie. 74 dluzej mieliśmy ale za to 80 krótko i teraz 86 mamy dłużej. a ma dopiero niecałe 11 miesięcy. Ludzie się mnie pytają czy ma 1,5 roku. Ale on po prostu postawny to tatusiu. Za to Liwia już na ust widać że będzie drobnej budowy bo w 19+2 wazyla 280 gram jak dobrze pamiętam. A Artur w tym wieku ok 400. Ale to dobrze, dziewczynka powinna być drobniejszej budowy :)
Tym razem bedzie po Tobie [emoji4][emoji4][emoji173]

Ja dzisiaj świętuje szczęśliwie taki dzień :-)

IMG_20180607_064626_991.jpg

Załączniki

• IMG_20180607_064626_991.jpg
    IMG_20180607_064626_991.jpg
    81,1 KB · Wyświetleń: 397
reklama
Do góry