reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Część z tych badań właśnie dlatego zrobiłam już w Polsce jak przyjechałam na tydzień na wesele, grupę krwi, HIV itp. ale pewnie coś jeszcze będzie trzeba... Tylko wtedy byłam na wizycie prywatnie, bo było bardzo mało czasu i oczywiście za nie płaciłam :/

Może faktycznie powinnam już się umawiać, jakoś zakładałam, że ogarnę to dopiero po powrocie, ale jeśli tak jak ktoś tu pisał gdzieniegdzie już nie ma terminów nawet lipiec to może trzeba zacząć o tym myśleć... :/
Sprawdz sobie Link do: Index - Ogólnopolski Informator o Czasie Oczekiwania Na Świadczenia Medyczne

reklama
Ja teraz brałam magnez 3x2. A dzis w nocy mialam skurcz łydki (ostatni raz zdarzyło mi sie to w pierwszej ciąży) wiec chyba słabo działały. Lekarz mowil ze jedna kroplówka to jest jak 30 tabletek wiec liczę ze to naprawde pomoże.
Wlasnie sie zastanawialam ile kobieta w ciazy moze przyjac maks magnezu. Ale skoro podaja tobie kroplowke rowna dawce 30 tabletek to juz jestem spokojna, ze moje 2x dziennie po 400mg nie jest za duzo. Ale i tak szalu nie ma i od czasu do czasu zapodam nospe (w Niemczech jej nie maja dlatego kupilam w PL i biore na wlasna reke, ale raz na tydz moze). Tutaj w ogole kobietom oprocz kwasu foliowego na poczatku ciazy i ewentualnie zelaza przy niskim.poziomie, nie zalecaja żadnych lekow, nawet o magnezie nic czy wit po 3 mies

A takie pytanie... Kiedy się powinno zaczynać temat z lekarzem o porodzie ? Tz o metodzie porodu tj. CC ?
Już teraz w połowie czy później ? Jakoś inaczej wtedy lekarz prowadzi ciążę czy tak samo jak sn ? Hmmmm :confused:
W sumie ze mna lekarz na temat porodu cc rozmawial w poprzedniej ciazy kolo 30 tyg. Bo to roznie pozniej bywa. Skierowanie dostalam w 32 tyg, zeby jechac sie zameldowac z nim do szpitala, w.ktorym chce miec cc.

Czemu nie skorzystasz z przywileju kobiety w ciazy i nie zapytasz czy nie moglabys teraz wejsc bo jestes w ciazy? Tylko nie ludzi a tej babki/faceta co ma Cie obslugiwac ;)
Pytałam od razu. 'system bilwtowy, jeśli ktoś mnie przepusci to jak najbardziej'. Oczywiście wszyscy jak usłyszeli o co pytam to glowa w druga stronę. Dopiero wyszłam...

Idźcie. Żona kuzyna była teraz i na weselu 12.05 i na komuni 27.05 a termin ma na 10 czerwca.
Dała radę. Trochę leżała na górze w domu weselnym a tak ganiała, tańczyła i pilnowała swojego dwulatka.
Będziecie żałowali....
Ja w poprzedniej ciazy tancowalam na weselu brata do 4 rano, a bylam wtedy w 36 tyg. Na swoim bylam w pierwszej ciąży w 20 tyg i tez wymiatalam do 6 rano

1 . Aaaa zapomniałam , a np. pękające naczynka na nogach takie małe pajączki tj od obciążenia nóg , od tego że puchną ?

I zauważyłam że żylaki mam coraz bardziej widoczne na nogach ( u mnie mama ma problemy z żylakami to jest rodzinne ) .

2. Czy bolał Was kiedykolwiek pępek ? Tak nie bardzo ale np.wczoraj wieczorem i dziś rano mnie pobolewal nie wiem może skóra się rozciąga....
Mi mocno wypycha pępek i boję się przepukliny. Brzuch też mi dziwnie wystaje, bo na górze bardziej niż na dole. A mam na pewno lekkie rozejście mięśni po pierwszej ciąży, więc boję się, czy mi się nie pogłębi. Jak pępek boli, to chyba lepiej się upewnić, czy to nie przepuklina.

A taka sytuacja, za mc 30/06 mamy wesele znajomych i trzeba do 1/06 potwierdzić bo to w lokalu dosyć drogim i sie bije z myślami co robić czy iść czy nie ? O tańcu mogę zapomnieć ,najwyżej jakiś wolny kawałek . Ale co wszyscy pójdą się bawić a my zostaniemy sami za stołem ?

Dwa , nie mam nic ani sukienki butów dodatkow... Wysiedzieć wysiedze bez leżenia bo się źle czuje tak z 4-5 h... i co tu robić iść czy nie iść ???... :confused::D

Lubię wesela , fajne ekipa znajomych będzie troszkę mi szkoda by było... Ale wiadomo synek i jego zdrowie najważniejsze :-D

Chodzilyscie na wesela w ciąży ok 26 TC tj 7 mc już.... ???
Sukienke ogarniesz, buty zawsze w szafie jakies znajdziesz, a isc zawsze mozesz i nie musisz siedziec niewiadomo jak dlugo. Jak bedziesz sie gorzej czula to albo wyjdziecie albo pojdziesz jesli to bedzie mozliwe gdzies chwilę polezec.

A takie pytanie... Kiedy się powinno zaczynać temat z lekarzem o porodzie ? Tz o metodzie porodu tj. CC ?
Już teraz w połowie czy później ? Jakoś inaczej wtedy lekarz prowadzi ciążę czy tak samo jak sn ? Hmmmm :confused:
Ja ciągle wypytuje o poród i moja gin mnie stopuje, że to za wcześnie. Chce rozmawiać od 8 miesiąca chyba dopiero o tym. Wtedy też mam brać skierowanie od lekarza na CC, ale chyba pójdę po nie w 7 miesiącu...

reklama
Kupiłam pierwsze dziewczecie ubranka. Musiałam się powoli przełamać. Cały komplet co szpitala :) jeszcze wezmę jakies 2body ale tutaj takie kompleciki :)
IMG_20180529_121853.jpg

Załączniki

• IMG_20180529_121853.jpg
    IMG_20180529_121853.jpg
    57 KB · Wyświetleń: 361
Do góry