reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

U mnie też czasami klucia, jakieś rozciąganie czuję, oczywiście mdłości jak jestem glodna albo jak się najem, śpiąca i mam wyczulony węch. A i wyskoczyla mi opryszczka na ustach. [emoji53]

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez kłucia, pobolewanie co jakiś czas. Czasem mocniejsze

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

reklama
Hej. Dziewczyny napiszcie czy boli was podbrzusze albo czy macie jakieś "kłucia" w okolicach jajników?
Bylam u gin 5,2 byl ładny pęcherzyk i ciałko żółte i wszystko było ok
We wtorek ide mam nadzieje zobaczyc juz zarodek bedzie 6,1. Ale martwią mnie te bóle. Jak leze odpoczywam jest ok, ale jak probuje cos robic to rwie strasznie :/
Napiszcie jak jest u was (albo jak miałyście w poprzednich ciążach)?
Jeżeli czujesz ból gdy coś robisz powinnaś odpoczywac, pewnie przejdzie i z czasem będzie mniejszy albo zniknie ale widocznie teraz potrzebujesz trochę odpoczynku.

f2w3yx8dzn9qtsaa.png

Też mnie czasem złapie takie dziwne uczucie jakby rozciąganie i to podobno zupełnie normalne. W poprzedniej ciąży nie pamiętam takich dolegliwości, ale wtedy w ogóle nic mi nie bylo, nawet brzucha nie było widać. Każda ciąża jest inna - to już wiem napewno ;)

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Dobry wieczór Dziewczyny. [emoji4]

Ja dziś miałam gości. Zrobiłam ulubione wszystkich tiramisu i sobie pozwoliłam na jeden kawałek. Zagryzłam oliwkami i kiszonymi ogórkami [emoji16] ...jak już nikt nie widział.
Ja mdłości miewam tylko czasem. Ale tak to paznokcie łamią mi się strasznie i rozdwajaja. Kłucia miewam ylko przy zachowaniu zbyt szybkiego ruchu, albo przy kichaniu. Na buzi jestem wysypana jak bym miała różyczkę pryszcz obok pryszcza. Zwykle spać chodziłam ok północy teraz już 21 a ja w łóżku...inaczej nie funkcjonuje. Jutro mam badania różne w przygotowaniu do środowej wizyty.
I weekend zleciał...wielka szkoda.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś czuje się okropnie ;( podwyższona temperatura, słaba cały dzień. Tylko leżę i śpię. Najprawdopodobniej zaczynam 6tc. Jutro idę na hcg sprawdzić czy wszystko okej. Za tydzień wizyta.

Za to jaki apetyt mam dzisiaj. Zjadłam na obiad aż 3 duże kawałki pizzy. Jezu, zaraz pęknę [emoji23]

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

Ja tez . Tak mnie naszlo na pizze... koniecznie z brokulem i parmezanem.... zjadlam 1 cala !!! I sos czosnkowy

I do sklepu polecialam jeszcze po grejfruta.. ubralam 2 dzieci.. i polecialam do biedry

Katar mi przeszedl..a trzymalo mnie 5 dni bo mnie synek zarazil... 3 dni bralam wit c1000
Wit D. dha kwas foliowy.. i herbaty z miodem i cytryna.. tran... i steamer ..sól fizjologiczna do nosa..a zatkany mialam nos kilka dni... i przeszlo !!!! Moze wam pomoze...to nawilzrnie.nosa pomoglo

Od kiedy mialyscie mdłości? Ja 6 tc i nic... wiec sie ciedze, bo w poprzednich ciążach wymiotowalam sporo..teraz moglo by mnie oszczedzic

Załączniki

• P_20180218_175143_1.jpg
    P_20180218_175143_1.jpg
    814,6 KB · Wyświetleń: 102
Puscilam dzis pierwszy raz synkowi nasze wesele :).. ale sie wpatrywal ;)
I tak mi sie ciepli na serduchu zrobilo, ze stwierdzilam ze chyba pojade 1,5 tyg przed porodem na wesele siostry męża, a mojej swiadkowej.... no nie moge tego przegapic....

Ja tez . Tak mnie naszlo na pizze... koniecznie z brokulem i parmezanem.... zjadlam 1 cala !!! I sos czosnkowy

I do sklepu polecialam jeszcze po grejfruta.. ubralam 2 dzieci.. i polecialam do biedry

Katar mi przeszedl..a trzymalo mnie 5 dni bo mnie synek zarazil... 3 dni bralam wit c1000
Wit D. dha kwas foliowy.. i herbaty z miodem i cytryna.. tran... i steamer ..sól fizjologiczna do nosa..a zatkany mialam nos kilka dni... i przeszlo !!!! Moze wam pomoze...to nawilzrnie.nosa pomoglo

Od kiedy mialyscie mdłości? Ja 6 tc i nic... wiec sie ciedze, bo w poprzednich ciążach wymiotowalam sporo..teraz moglo by mnie oszczedzic

Jestem nadal tak pełna po tej pizzy, ze kolacji nie jadłam haha. Mi się takie mega w 6 tygodniu zalaczyly, raz wymiotowałam. Wcześniej wychodzi na to, ze od 4 co jakis czas, a jeszcze nie wiedziałam o ciazy. Tylko, ze ja mam zawsze przed okresem mdłości. Teraz codziennie rano muszę z godzinę odczekać, bo nie jestem w stanie zjeść śniadania

dhi4vfxmrwrvm3d0.png

reklama
Do góry