reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Hmm termin mi. Huba wychodził 8 październik, czy jakoś tak. Miesiączkę powinnam dostać 27-29.01. owulację miałam napewno 13.01 bo była potwierdza monitoringiem. Zresztą już we wtorek po owu dostałam silnego bolu podbrzusza w nocy wiec cos tam się już działo wtedy, od tego momentu czułam takie lekkie " wibrowanie" w dole brzucha, nigdy wcześniej czegoś takiego nie czułam wiec wiedzialam że coś jest na rzeczy.

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam w tym samym terminie dostać miesiączkę i według kalkulatora tez 8 październik wychodzi, ale wydaje mi się ze owulacja mi się przesunęła.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miałam w tym samym terminie dostać miesiączkę i według kalkulatora tez 8 październik wychodzi, ale wydaje mi się ze owulacja mi się przesunęła.

A miałaś już jakieś badanie?

A miałaś już jakieś badanie?

W dzień spodziewanej miesiączki miałam negatywny test. Wiec czekałam cały czas aż pojawi się miesiączka. Potem 5 lutego poszlam na usg, powiedziała że na ten czas nie może nic powiedzieć i dostałam zlecenie bhcg. 6 lutego beta 133, następna po 48 h 432. Wizytę następna mam 19.
A u Ciebie jak?

Ja byłam przez weekend do 5 lutego w szpitalu bo miałam bóle i zrobili mi tam betę ale tylko raz, miałam wtedy 3357 ale tym się w ogóle nie sugeruj bo są różne oznaczenia laboratoriów. Jak robili mi właśnie 5.02 USG to miałam tylko pęcherzyk ciążowy bez zarodka i cialka żółtego a dziś już wszystko było widać więc te zmiany zachodzą naprawdę bardzo szybko z dnia na dzień

Ooo to podaj plusy, jestem ciekawa [emoji3]
Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Wizyty są "od ręki" - nie musisz się umawiać na żaden termin z wyprzedzeniem tylko przychodzisz kiedy chcesz i tego dnia Cię przyjmują, wizyty płatne, ale kosztują 6 zł (!), czekasz w kolejce max 5 min, badania robią od razu (płatne, ale też grosze), wyniki są tego samego dnia i od razu konsultacja tych wyników, recepty realizują w okienku przy wyjściu, full serwis :D
Ja chyba póki co i tak jestem najstarsza. W grudniu skończyłam 36 wiec w tym roku znów będę rok starsza. Ja się chyba najbardziej obawiam tych pranatalnych badań...też boje się chorób itp...że względu na wiek. Ale naprawdę staram się podchodzić pozytywnie...że wszystkich sił [emoji3]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem, że w necie zwykle czyta się o tych problematycznych sytuacjach, więc dla równowagi i poprawienia nastroju dorzucę pozytywną: moja teściowa pierwsze dziecko miała w wieku 30 lat... a potem jeszcze 5 kolejnych dzieci, wszystkie zdrowe, ostatnie daleko po 40 ;)

Witajcie i ja mam to ogromne szczescie i dołączam do Was. 14 cs, 1 ciąża. Ostatnia @ 13.01. Wczoraj zrobilam test - 15 dni po owu. I takie kreski
1518338389-7513431775f3012e-aaaaaa.jpeg

1518338402-9ed3805deea60d2c-aaaaaa.jpeg

A to z dzisiaj facelle;
1518338420-d38d712ce4bd5c37-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom[ Gratuluję:-) ja też miałam @ 13.01 ;)

Ostatnia edycja:
Ja chyba póki co i tak jestem najstarsza. W grudniu skończyłam 36 wiec w tym roku znów będę rok starsza. Ja się chyba najbardziej obawiam tych pranatalnych badań...też boje się chorób itp...że względu na wiek. Ale naprawdę staram się podchodzić pozytywnie...że wszystkich sił [emoji3]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Okruszku w kwietniu przywali mi 39, a w październiku 39 i pół

reklama
Dziewczyny co sądzicie o koloryzacji włosów w ciąży?
Ja mam paskudne odrosty już po 3tyg. Najczęściej nakładam sobie farbę w domu bo za dużo na fryzjera musiałabym wydawać.
Teraz boję się trochę samodzielnej koloryzacji...raz czy nie zaszkodzi...dwa czy przez hormony nie wyjdzie nieporządany efekt :(

Wizyta 19.02.18->czekamy

Do góry