reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Cześć,
Witam nową mamusię :) Chyba jet aplikacja na babyboom ale ja nie mam zainstalowanej.
Mamisia super beta !! Ja chyba zrobię jutro tak dla spokoju bo lekarz dopiero we wtorek.
Orientujecie się czy w aptece dadzą duphaston bez recepty?? Mój gin jest na urlopie do poniedziałku i kazał mi iść do apteki i powiedzieć że doniosę receptę jak on wróci i mi wypisze :confused:
Ja kiedyś musiałam Clemastin dla dziecka wyprosić to ściemniałam że u teściowej 100km od domu zostawiłam przez przypadek I doniosę rec.
Duphaston pożyczyłam od koleżanki tym razem bo gin telefonicznie zlecił a wiedziałam, że ona ma zapasy bo jest obstawiona po inseminacji progesteronem w każdej postaci.
Dziaiwjsza wizyta głównie po receptę a na serduszko liczę gdzieś ok walentynek :)

reklama
Witam was Mamusie :)
Półtorej tygodnia temu wyszły dwie wymarzone kreski, a wczoraj doktor potwierdził, że jest wszystko ok i mamy 4 tydzień. To druga ciąża, pierwsza była pozamaciczna w marcu ubiegłego roku. Niestety niefachowa opieka lekarza wtedy prowadzącego doprowadziła do tego że miałam silne zapalenie, później udraznianie jajowodow we wrześniu, po tym na jajowodzie z którego była ciąża ogromna torbiel wielkości grejpfruta. W grudniu torbiel znikl i mogliśmy zacząć się uczyć starać no i za pierwszym razem się udało

Ja kiedyś musiałam Clemastin dla dziecka wyprosić to ściemniałam że u teściowej 100km od domu zostawiłam przez przypadek I doniosę rec.
Duphaston pożyczyłam od koleżanki tym razem bo gin telefonicznie zlecił a wiedziałam, że ona ma zapasy bo jest obstawiona po inseminacji progesteronem w każdej postaci.
Dziaiwjsza wizyta głównie po receptę a na serduszko liczę gdzieś ok walentynek :)
No nic moze wyproszę, mam jeszcze kolo 13 dzwonić do rodzinnej czy może ona mi wypisze, bo recepcjonistka nie wiedziała. :)

Półtorej tygodnia temu wyszły dwie wymarzone kreski, a wczoraj doktor potwierdził, że jest wszystko ok i mamy 4 tydzień. To druga ciąża, pierwsza była pozamaciczna w marcu ubiegłego roku. Niestety niefachowa opieka lekarza wtedy prowadzącego doprowadziła do tego że miałam silne zapalenie, później udraznianie jajowodow we wrześniu, po tym na jajowodzie z którego była ciąża ogromna torbiel wielkości grejpfruta. W grudniu torbiel znikl i mogliśmy zacząć się uczyć starać no i za pierwszym razem się udało
Gratulacje i witaj w naszym gronie :biggrin2:

No nic moze wyproszę, mam jeszcze kolo 13 dzwonić do rodzinnej czy może ona mi wypisze, bo recepcjonistka nie wiedziała. :)
No u rodzinnego też warto spróbować...chociaż jak znam moją to by problemy robiła.
Myślę, że w aptece jednej bądź drugiej ktoś życzliwy wyda. Ewentualnie na grupie lokalnej szukałabym kogoś kto odstąpi kilka tabletek.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Gratki...teraz będzie już na pewno pomyślnie.
Co na usg było?
Pęcherzyk z zarodkiem czy jeszcze bez?
Kiedy następne usg?

Gratki...teraz będzie już na pewno pomyślnie.
Co na usg było?
Pęcherzyk z zarodkiem czy jeszcze bez?
Kiedy następne usg?

na usg już pęcherzyk z zarodkiem, następne 22.02. Dostałam Duphaston na podtrzymanie (dr stwierdizł, że nie zaskodzi po tych wszystkich moich przejsciach).

Super !! Przykro mi z powodu twoich problemów ale najważniejsze żeby teraz było wszystko Dobrze

Napisane na Lenovo P2a42 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
na usg już pęcherzyk z zarodkiem, następne 22.02. Dostałam Duphaston na podtrzymanie (dr stwierdizł, że nie zaskodzi po tych wszystkich moich przejsciach).
A liedy OM miałaś?
Ja 29.12
To może I u mnie dzisiaj zarodek będzie już widoczny :)
Ja mam za niski progesteron I też duphaston ale pogadam czy na luteinę nie zmienić bo podobno u dupku ryzyko spodziectwa u dzieci płci męskiej...a I lutka chyba taniej wychodzi.

Do góry