reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Pysia1986, ale cos cie w ogole lecza czy tylko lezenie?

Teściowa bez pardonu stwierdzila, ze moze dziecko jest chore i natura wie co robi.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Eh te teściowe... brak słów. Najpierw mówią później myślą.

nzjdyx8dtnebih09.png

reklama
Nie nabijam się z Ciebie! Skąd ci to przyszło do głowy?
Nie mogę uwierzyć, że lekarz w szpitalu zwraca uwagę dorosłej kobiecie, że nie może korzystać z laptopa. Co go to w ogóle obchodzi.

Chciałabym napisać żebyś dała na luz, ale wiem że nie masz łatwej sytuacji...więc już zamilknę.

Ok nie gniewaj się ale mam takie nerwy jeszcze jak przeczytałam o aspekt to mnie szlak trafił i jej teściowa bym poszarpala jak by mi się w ręce trafiła, chyba się książka wycisze A do Was wieczorem zajrzę. Normalnie mi łzy że złości płyną ach te hormony ;-)

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

No mi kiedys gin powiedzial, ze poronilam w 5tc, bo maz laptopa na kolanach pewnie trzyma i mial zle plemniki.

Takze ja juz do tych ich teorii podchodze z dystansem.

Tesciowa generalnie jest ok. Ma wady, a najwieksza to gadanie o swoich problemach, wymyslanie teorii o tym jak wszystko jest przeciwko niej. Ale pomocna jest i rodzinna. Tylko ze ona uwaza, ze ma monopol na nieszczescia i inni nie przezywaja dramatów.

Ja pierdole ! Dlatego moja mama ani teściowa nic nie wie ani o ciąży ani o problemach ani o tym że w szpitalu od niedzieli jestem. Nie bierz tego do siebie durne babsko starej daty !!! Nie takie ludzie mają problemy i rodzą zdrowe dzieci!!!!! Ja w Tychach poznałam lekarka która miała pacjentka z podobnym problemem jak ja 3 zdrowych dzieci urodziła i dalej z tym miesniakiem chodzi. O krwiakach nie czytałam ale skoro serduszko bije i dzidzia się dobrze rozwija to trzeba się w cierpliwość uzbroić i psychicznie nastawić. Niestety takie teksty jak Twojej teściowej nie pomagają dlatego trzeba blokować takich ludzi i ich myśli. U mnie w rodzinie w miesiącu marcu umarli wszyscy w jednym dniu 2 osoby po 20 dniach dziadek kilkanascie lat później babcia i prababcia i co marzec to wielkie umierania jest jak by moja mam wiedziała to już by pomnik stawiała wiem że to straszne ale o ciąży dowie się 1 kwietnia. Głowa do góry aspekt w szpitalu nie łączą tylko obserwują A w razie czego jest szybka pomoc tak jest że mną ale ja mam innego od Ciebie dziada w sobie.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom
Zgadzam sie
A w ogole po takim tekscie od tesciowej bym telefonow nie odbierala....albo bym jej sklamala wrecz ze nic z tego nie bedzoe... zeby miec święty spokój...!! potem niech by byla w szoku..w pompie bym taka miala co mi tak "pieknie" kibicuje i wspiera...
Mnie tesciowa wspiera.... mocno kibicuje... pyta jak sie czuje...ale mialam niemila raz sytuacje w ciąży.. .

Ostatnia edycja:
Kurcze ja sie zastanawiam czy to o ten krwiak chodzi.... jak jest to sie na.nim skupili a przyczyny krwawienia moga byc inne....

Krwiak jest przyczyna czestego krwawienia ..wiec mam nadzieje ze to nic innego.....dziewczyny na forach pisza ze jak lezaly...ale tylko lezaly !!! Nawet do wc nie wstawaly..to niektorym sie wchlonal... 2 tyg bezwzglednego leżenia.... moze warto????..wiem ze przy 2 dzieci to kosmos....ale jak nie sprubujesz to zebys nie zalowala ze nie zrobilas wszystkiego co w Twojej mocy... zaledwie pare dni temu tez krwawilas... duzo tej krwi jest??

Ja chyba bym w takiej sytuacji powaznie szpital lub opieke na czas meza w pracy zalatwila....lub raz mama niech wezmie opieke nad toba...raz tesciowa... jak nie to niech ta Pani dluzej bedzie.. bo ja chyba nie.mialabym odwagi dzieci na 2 tyg zostawic.. ..ciężka sprawa..ale bynajmniej wiesz ze zrobisz wszystko co mozesz zrobic.... bezwglednym lezeniem nie zaszkodzisz...a skoro moze pomoc...
Aspekt, duzo tej krwi masz..czy to plamienia ?

Ja w pierwszych latach zwiazku bralam na powaznie wszystko co tesciowa mowi i przezywalam. Niektóre sprawy pewnie nawet wyszly mi na dobre, czegos sie nauczylam, zmienilam sposob patrzenia na wlasciwszy. Ale np. kiedys mi wprost powiedziala, ze z moja alergia pokarmowa nie powinnam miec dzieci. To podle slowa, ktorych nikt nikomu nie powinien mowic. Chyba wybaczylam, ale pamietam. Po latach okazalo sie, ze... tesciowa ma bardzo podobna alergie i to duzo silniejsza - teraz mowi, ze moj maz mial szczęście, że na mnie trafił, bo inna synowa by nie znala sie na takiej diecie. Takze juz wiem, zeby tego jej gadania nie traktować na powaznie. Zal mi jednak męża, bo wszystko na niego spada i nie ma wsparcia. Bardzo to wszystko przeżywa.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@pysia1986 wierze,że nie da się na luz wrzucić bo po prostu szlag człowieka trafia. Nie dość,że jesteś uziemiona to jeszcze jakieś durne teksty. Ale już niedługo,za kilka dni do domu i chociaż w swoim łóżku:)
@aspekt niepokojące to,faktycznie...ale mam nadzieję,że w nowym miejscu będą mieli świeższe spojrzenie i coś wymyślą.
A co do teściowej...no cóż,ma baba niewyparzoną gębę po prostu,a czy się na nią obrazić trzeba czy jakoś inaczej zachować to juz Ty najlepiej wiesz bo ją znasz.:)

U mnie śnieg sypał przez noc i teraz też :D

A właśnie, @Aga10_2018 bardzo fajne wydają się te staniki i już jeden upatrzylam,yaki do karmienia od razu :D

Ostatnia edycja:
Do góry