reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja rodzilam w szpitalu praskim. 3 posiłki do wyboru w tym jeden wegetarianski. 2 daniowe. Porcje duże ze czasami zosyawialam bo nie dawalam rady zjeść. Jest to szpital I referencyjnosci więc zdrowa ciąża. Mam nadzieję ze w tym razem będzie tak samo. Urodziłam w 3h. Po remoncie jest tam naprawdę super.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
Ja leżałam w państwowym i nie miałam na co narzekać jeśli chodzi o posiłki a bardzo wybredna jestem bo nie jadam żadnych wędlin [emoji173]️ pani nawet mi zostawiła obiad w kuchni specjalnie jak będę mogla po operacji jeść, kochana

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
oar8flw178dnjg4g.png
Ja leżałam na początku ciąży kilka dni w szpitalu i szału z tym jedzeniem nie było. Raczej mało smaczne, zjeść zjadłam ale jakbym z tego miała mieć siłę i pokarm to stanowczo za mało, no bo na śniadanie np trzy kromki chleba i jeden plasterek wędliny to jak to rozdzielić [emoji23] pieczywa ok, wystarczająco ale reszta gdzie ? [emoji4]

nzjdyx8dtnebih09.png

Ja będę rodziła w państwowym w małej miejscowości gdzie jest tylko jeden szpital :) pracuje w nim mój lekarz do którego chodzę prywatnie na wizyty. Urodziłam tam dwoje dzieci więc i trzecie dam radę :-p. Pierwszy poród wspominam źle bo dopiero po drugim mogę stwierdzić że nie miałam bóli partych ale że byłam zielona w temacie to nie wiedziałam:huh: kazali przeć więc parlam ale dopiero lekarz jak nadusil mi na brzuch czego nie wolno robić to syn się urodził:no: na szczęście jest cały i zdrowy i ma już 12lat :tak:. Rodzilam go ponad 10 godzin:ninja2::errr: . Za to drugi poród był szybszy dostałam bólu o północy a już tydzień leżałam na ginekologii bo było po terminie więc tylko mnie przeprowadzili na położniczy i o 2.10 urodziła się córka:tak:. Położna nie zdążyła założyć drugiej rękawiczki bo jak mnie badała to miałam 6cm rozwarcia i dostałam bóli partych :rolleyes2: i jeszcze jedna di drugiej mówi że to nie możliwe bo przed chwilą mnie badała i było tylko 6cm a druga patrzy a tam już główkę widać:laugh2: więc złapali mała w ostatniej chwili :tak: pękła m tylko troszeczkę że lekarz jak szył to stwierdzil, że nie koniecznie trzeba było ale myśleli że więcej pękło. Także mam nadzieję że teraz również szybko pójdzie :)

Widocznie ja jeszcze muszę poczekać na swoją bratnia duszę z łodzi i pro familii [emoji12]

nzjdyx8dtnebih09.png
Ja jestem z łodzi, a pro familia ma umowę z NFZ? Słyszałam świetne opinie o Salve na szparagowej i jeśli tylko nie będzie przeciwwskazań to chciałabym tam rodzić :) Corka urodziła się w Matce Polce i warunki tam wspominam bardzo źle

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja leżałam na początku ciąży kilka dni w szpitalu i szału z tym jedzeniem nie było. Raczej mało smaczne, zjeść zjadłam ale jakbym z tego miała mieć siłę i pokarm to stanowczo za mało, no bo na śniadanie np trzy kromki chleba i jeden plasterek wędliny to jak to rozdzielić [emoji23] pieczywa ok, wystarczająco ale reszta gdzie ? [emoji4]

nzjdyx8dtnebih09.png

ja spędziłam 70% ciąży w szpitalu (w zasadzie w 2 różnych) z jedzeniem było różnie, na szczęście w tym gdzie większość czasu spędziłam było w miarę jadalne

Ja jestem z łodzi, a pro familia ma umowę z NFZ? Słyszałam świetne opinie o Salve na szparagowej i jeśli tylko nie będzie przeciwwskazań to chciałabym tam rodzić :) Corka urodziła się w Matce Polce i warunki tam wspominam bardzo źle

Napisane na XT1572 w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie się cały czas zastanawiam między familia a salve [emoji4]...muszę doxytac czy pro familia ma umowę. No widzisz ja też o matce polce słyszałam źle jeśli chodzi o normalne, nie powikłane porody. Jeśli się coś dzieje to ok szpital super specjalistyczny, szybka pomoc dla dziecka itd. dlaczego twój porod w matce polce źle wspominasz ?

nzjdyx8dtnebih09.png

Ja się nie zdziwię jak ja urodzę w domu:-D do szpitala z moją pania dr mam ponad 100 km i mam nadzieję,że zdążę dojechać :biggrin2:
Ja jeszcze musze ogarnąc jakąś położną właśnie bo mimo,że rodziłam już to tak dawno temu to było,że czuję się strasznie zielona :errr: z pierwszego porodu pamietam tylko,że połozna miała wąsy ale w dobrym momencie mnie nacięła i że poród trwał 11 g 45 min:-Dpoza tym..luka w pamięci

aa..kupiłam dzis detektor tętna,może dobrze,może źle ale nie wytrzymałam i musiałam kupic coś dzidziusiowego :biggrin2:
Ale to ta nowa dr K. tak z tymi prenatalnymi?
U mojego 350,- wizyta,badanie I usg zpomiarami (bez Pappa) ale wkurzył mnie dzisiaj smsem bo mi chce przełożyć wizytę...a mi I tak wypada na koniec 13tygodnia...nie chciałam już smsami z nim dyskutować, że nie chcę ryzykować...że dzidziol może być starszy wg usg...że mnie nie urządza "że termin mieści się w widełkach diagnostycznych"
Zadzwoniłam do ovum I w środę zapisałam się na to usg do równie dobrego gina.
Koszt 150,- samo usg.bez kons. bez badania na fotelu.
Pappa nie chcę robić. I nie chodzi o pieniądze.

usg wizyta 4.04

Ale to ta nowa dr K. tak z tymi prenatalnymi?
U mojego 350,- wizyta,badanie I usg zpomiarami (bez Pappa) ale wkurzył mnie dzisiaj smsem bo mi chce przełożyć wizytę...a mi I tak wypada na koniec 13tygodnia...nie chciałam już smsami z nim dyskutować, że nie chcę ryzykować...że dzidziol może być starszy wg usg...że mnie nie urządza "że termin mieści się w widełkach diagnostycznych"
Zadzwoniłam do ovum I w środę zapisałam się na to usg do równie dobrego gina.
Koszt 150,- samo usg.bez kons. bez badania na fotelu.
Pappa nie chcę robić. I nie chodzi o pieniądze.

usg wizyta 4.04
Tak,dokładnie ta sama. Jest wspaniała kobieta,ale coś za pierwszym razem chyba się po prostu nie dogadalysmy co do prenatalnego. Na szczęście dziś zadzwoniłam i prenatalne będą:) tam na recepcji super babki są:)
A który tydzień Ci wypadnie na prenatalne?

reklama
Do góry