reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Pytam bo ja też brałam acard do 8tc aby lepiej doszło do zagniezdzenia. Teraz nie biorę le może wrócę do niego od 14tc właśnie w celu polepszenia przepływu w łożyska. Może powinnaś brać duphaston dodatkowo? Nie martw się 8 tc to już nie najgorzej oby wszystko było dobrze. Ja pierwsza ciążę też poronilam o w 5tc.a teraz dobijam do 12 i jest ok. Wierzę że u Ciebie też będzie. Mam 33 lata

reklama
Ja już po wizycie. Widziałam już moja fasolkę chociaż już wyglada jak maly czlowiek ale bardxiej pasuje tu moje małe cudo <3. Ma niecałe 2 cm. To 8t6d. Niestety zdjęcia dziś nie dostałam wiec sie nie podzielę, trochę mi przykro bo jeszcze bym popatrzyła ale no trudno. Prenatalne mam 6 kwietnia to będzie 12t1d. Będę miała podwójny test.Nie będę płacić :) Pani doktor wzięła mnie do jakiegoś tam programu i uda się na nfz bo łapiemy się na 1 punkt tego rozporządzenia. Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Ja już jestem spokojna i szczęśliwa. Odliczam dni do badań prenatalnych ;):D

Do mnie.. ja co jakis czas przypominam..jak mamy dolaczaja...zqraz zajrze na priv
Edit.
Juz odpisalam.
Też odpisałam i zatwierdziłam zaproszenie [emoji6]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

One teraz chodzą po parę stowek używane, ja kupiłam nowy za 1300... :( w sumie w zimie to i tak kiepsko jeździć, bo ja w lesie mieszkam i zasypani nieraz na amen jesteśmy, więc na początku pewnie i tak spacery w chuscie będą.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Też miałam dylemat z wózkiem. Ale stwierdziłam, że bez sensu wydawać na nowy z gondolą, skoro i tak zbyt długo się go nie używa. Mój Adamex Barletta ma dwa lata, teraz oczywiście kupiłbym inny [emoji6] za to kupiłam dla córki mniejszą spacerówkę w tamtym roku (Valco Baby snap trend), z której jestem mega zadowolona. Także radziłabym zainwestować raczej w lżejszą spacerówkę, do której można przesadzić siedzącego już dzieciaczka [emoji4]

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

A jak ja zapytałaś o badania to co powiedziała ?

Sama zaczęła temat dwie wizyty temu, że trzeba zrobić morfo i mocz, ale mówi otwarcie, że ona skierowania nie da, bo jej to z pensji leci. Zrobiłam, bo to akurat mały koszt. Na poprzedniej wizycie była cała akcja z rzekomym obumarciem ciąży więc nie myślałam o badaniach.

Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziwne do 10 tygodnia jest lista badań która trzeba zrobić przecież. Na co ona czeka?
Naprawdę do 10 tc?? Mój gin zleca badania dopiero na drugiej wizycie, czyli po 12 tc, wtedy też zakłada kartę ciąży. Ogólnie w Austrii jest trochę inaczej i oni poważnie ciążę zaczynają traktować dopiero po 12 tc.. Co prawda pierwszą ciążę też miałam prowadzoną tutaj i wszystko ok, w Pl jak bywałam to chodziłam do mojej dawnej gin i tam też robiłam więcej badań. Hmm ciekawe skąd takie rozbieżności.

l22nvcqgtbqhny14.png

2nn33e3kj29kngoz.png

Do góry