reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Ja dziś najlepsze co zjadłam to świeży chleb z pasztetem i ogórkiem mniam normalnie nie mogłam się oderwać. Wczoraj dwa pęczki rzodkiewki już jest naprawdę smaczna :-) Dobrze że narazie na takie w miarę zdrowe mam zachcianki;-) Ale z tymi mdlosciani to rzeczywiście coś jest. Trzeba niekiedy na siłę jeść A mówią że w pierwszym trymestrze to powinno się jeść jak dotychczas nie zgodzę się z tym.

reklama
Ja przed ciaza jadłam bardzo zdrowo, natomiast teraz całkiem mi się poprzestawiało. Nutella, ciasta.. aż sama jestem w szoku

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A u mnie zle wiesci, znow zaczelam plamic a bylo juz prawie 2 tyg przerwy... wczoraj juz spanikowalam myslalam zeby jechac na IP ale jednorazowo wylalo sie ze mnie brazowo-rozowa plama na 1/4 wkladki i tyle nie wiem co to za cholerstwo i dlaczego tak mam w pierwszej ciazy nic takiego nie bylo :((

Ranny Ptaszku co u Ciebie ? Jak samopoczucie ? Byłaś może u innego lekarza... ?

Ja przed ciaza jadłam bardzo zdrowo, natomiast teraz całkiem mi się poprzestawiało. Nutella, ciasta.. aż sama jestem w szoku

No dokładnie . Obiecywałam sobie, że będę się zdrowo w ciąży odżywiać, ale zwyczajnie się nie da . Jedyne zdrowe na co mam ciągle ochotę to pomarańcze i kiwi z jogurtem naturalnym i marchewki. A tak jak nigdy nie jadłam słodyczy tak teraz bym wszystko co słodkie jadła :D

No dokładnie . Obiecywałam sobie, że będę się zdrowo w ciąży odżywiać, ale zwyczajnie się nie da . Jedyne zdrowe na co mam ciągle ochotę to pomarańcze i kiwi z jogurtem naturalnym i marchewki. A tak jak nigdy nie jadłam słodyczy tak teraz bym wszystko co słodkie jadła :D
Mnie jak na razie nie ciągnie na słodkie ma szczęście ale apetytu też nie mam. Jem bo jem nie żebym miała na coś ochotę.

Ja to codziennie jem bo muszę. Czasem zjadłabym coś ale sama nie wiem co....

uhgqcrm.png

Hej dziewczyny, mam kilka pytanek:
Czy macie juz zalozona kartę ciąży, jeśli tak to od którego tygodnia?
Czy miałyście juz przepisane jakieś badania przez lekarza, czy jedynie na własna rękę?
Jakie suplementy bierzecie?
Czy któraś ma infekcje i jak ja leczy?

Ja dziś zaczęłam 8 tydzien. Karty ciąży nie mam, badań żadnych... suplement biorę DuphaVit pregna (maz taki kupił). Stwierdzono u mnie infekcje, jednak nic mi na to nie przepisano. Leżę i wyleguje mojego krwiaka. Czekam na czwartkowa wizytę, aby w końcu usłyszeć jakieś dobre wieści...

Czy miałyście juz przepisane jakieś badania przez lekarza, czy jedynie na własna rękę?

Ja dziś zaczęłam 8 tydzien. Karty ciąży nie mam, badań żadnych... suplement biorę DuphaVit pregna (maz taki kupił). Stwierdzono u mnie infekcje, jednak nic mi na to nie przepisano. Leżę i wyleguje mojego krwiaka. Czekam na czwartkowa wizytę, aby w końcu usłyszeć jakieś dobre wieści...
Karta ciąży założona w 6t3d, badania cała lista do zrobienia prywatnie, infekcji brak, suplementy- mama dha premium.

A z tym jedzeniem to mam podobnie, czasami nie mam na nic ochoty, a czasami najdzie mnie taka ochota na cos, ze jest to nie do wytrzymania iqyedu oczywiście tego w domu nie ma... dzisiaj chodzą za mną pierogi lub kopytka :D jak maz wróci to zaginie go do kuchni, bo sama niestety nie mogę nic robić przez tego krwiaka :( mdłości mam czasami, ale nie wymiotuje. Na początku ciąży załatwiałam sie po 4-5 razy dziennie a teraz mam prawie zaparcia i ledwo co drugi dzień :/ jem sporo i leżenie robi swoje:/

reklama

Lykam mama dha, w poprzedniej ciazy tez. Na infekcje rowniez nie dostalam nic, bo moj lekarz mowi, ze w 1 trymestrze lepiej nic nie aplikowac. Kazal jesc jogurty naturalne (bleeee, nienawidze) i nie jesc slodyczy

Do góry