reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

Janposzlam po skierowanie na badania do pierwszego lepszego ginekologa bo tylko to potrzebowalam a i tak dalej bede chodzila do swojego lekarza prywatnie a Ty juz mialas usg i potwierdzenie ciazy? Mi sie wydaje ze to jeszcze za wczesnie na badania ale.lekarzem nie jestem :-)

A Wy na nfz to macie z polecenia tych lekarzy czy po prostu wybieracie pierwsze lepsze miejsce gdzie jest miejsce i tam idziecie po badania?

A i badania to kiedy lekarze Wam dają? Jak bede jutro 4w5d to juz mi moze cos dac czy raczej dopiero za miesiąc?

reklama
Nafoxed tylko z pieczątką NFZ możesz zrobić za darmo badania. Więc z prywatną pieczątką nie zrobisz badań na NFZ.
Kobieta w ciąży ma pierwszeństwo i nie mogą Ci zrobić tak ze czekasz 2 miesiące. Jak powiedziałam u mnie ze potwierdzenie ciąży to termin miałam tydzień później.

Szalona na NFZ miałam zlecone chyba 10 rzeczy z krwi i mocz osobno. Jednorazowo. Ampulek mi pobrali 5.

Msue jak wolisz, ja dzwoniłam tylko musisz powiedzieć że ciąża. Ja jestem z Warszawy ale chodzę do jozefowa bo mają szybkie terminy. Do bohdana dzwigaly. Pracuje w praskim.

A u was w miastach nie ma przychodni dla kobiet? W tej mojej przychodni to nawet nie ma usg ale przynejmniej jakies badanie ginekologiczne czy wypisza skierowanie to tez dobrze

Ja ide do ginekologa do przychodni do której chodziłam zawsze na wizyty ale ginekolog się zmienił i nie mam do niego zaufania do prowadzenia ciazy (w szczęśliwym cyklu powiedział ze nie miałam owulacji)
A usg ma każdy gabinet u mnie nie ma z tym
Problemu za każdym razem robią.

A kto ma wyzyte 22.02? Czy tylko ja czekam do czwartku?

Gratuluję serduszek i usg fasolki! Ja będąc w czwartek brak serduszka więc mam nadzieję że teraz będzie słyszalne i lekarz mi powie na kiedy mam termin.

Dzisiaj już byłam na morfologii wszystkie tsh, toksoplazmozy, żelaza, itd miałam robione. Mój lekarz bardzo dba o badania. W poprzedniej ciąży morfologie miałam robiona co 2-3 tyg. A ktg od 33 tc na NFZ (ale tutaj miałam skurcze co 3 min regularne ale nie bolace i się martfil czy to już nie porodowe i aby jak coś to wypisać skierowanie do szpitala
Ja tez czekam na czwartek, godzina 12:20 [emoji4]

Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

A Wy na nfz to macie z polecenia tych lekarzy czy po prostu wybieracie pierwsze lepsze miejsce gdzie jest miejsce i tam idziecie po badania?

A i badania to kiedy lekarze Wam dają? Jak bede jutro 4w5d to juz mi moze cos dac czy raczej dopiero za miesiąc?
U mnie to dwóch lekarzy w miasteczku przyjmuje. Jeden nie zauważył ciąży pozamacicznej w ubiegłym roku, że z krwotokiem ledwo do szpitala zdążyłam a drugi jest spoko i naprawdę solidny.
A u was w miastach nie ma przychodni dla kobiet? W tej mojej przychodni to nawet nie ma usg ale przynejmniej jakies badanie ginekologiczne czy wypisza skierowanie to tez dobrze

reklama
Dziewczyny mam wizytę o 15.45. Stresuje się jak cholera. Wiem ze i tak wiele nie zobaczę bo to 5t2d ale stres i tak jest :szok:

Do góry