reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2018

W poradni patologii ciąży w Żeromskim mam mieć zastrzyk.

Dziękuję za info , zadzwonię jutro do mojego ginekologa czy ja mogę mieć za darmo ten zastrzyk w szpitalu Kopernika ...

Jutro robie 1 podejście do ginekologa na NFZ w moim ośrodku zdrowia . Zapytam czy mi da skierowanie , nie to trudno to nieeeee

reklama
Ja mam dzisiaj urodziny :-) urodziłam się mając 2700kg ale myślę że moje dziecko będzie duuuuzo większe, po tacie.

Z tej okazji zamierzam dzisiaj kupić sobie małego torta orzechowego i zjeść całego sama :happy: a co tam, taka okazja to jakoś organizm to zniesie.

Czekam też na rogala do spania, który ma dzisiaj dotrzeć kurierem, może wkoncu się wyśpie...
Sto lat sto lat :)
Ja sie wynagrodzilam po tescie obciazenia glukoza
Ja mam 2 rogale...sa super

Dziewczyny byłam dziś w przychodni. Położna powiedziała że wynik krzywej 99/148/104 jest dobry i mieści się w normie, nie ma wskazań do kierowania do poradni diabetoligicznej. Moja przyjaciółka wynik o ile dobrze pamiętam 89/158/120 też wszystko ok
Mimo wszystko zastosuje dietę i będę mierzyc przez 5 dni cukier tak jak pisał lekarz :) nie zaszkodzi

Czy to podwiązanie robi się przy porodzie? To Twoja decyzja czy lekarza? Czy kobieta może sama zdecydować o takim zabiegu? Z góry dziękuje za odpowiedz [emoji846]
Niestety podwiazanie jajników bez przyczyny jest w Polsce nie legalne. :/ najbliżej legalne na Słowacji. Ja z mężem już ustalilam że wole wydać 2000 zł i pojechać do kliniki w Słowacji po porodzie. Pewnie pomiędzy świętami a sylwestrem. Albo po sylwestrze pojechac.po porodzie będę pytać.

A jest jedynakiem bo mój podobnie się zachowuje i jest .....
Wiecznie zmęczony nic mu się nie chce chciałby rzucić palenie ale mu nie wychodzi i wkoloko słucham jego pier .... Ja do pracy po pracy trochę poleżeć i mam ochotę na spacer ale nie ma z kim iść;-(
To nie kwestia jedynak czy nie...
Zazwyczaj taka jest plec męska :)

Dzisiaj mój Maluszek kopie mnie w sam pęcherz bo latam co chwila siku haha.
Normalnie cudne uczucie.
Wierci się.
Coraz mocniej Go czuje.
I zgaga mnie czasami taka złapie, że szok.
Słyszałam, że to też dlatego bo włoski Maleństwu rosną.
To prawda jest ?
Bo myślałam, że to ucisk "tylko".
To z włoskami to raczej zabobon. Bo niby jak by to miało wpływać na zgage? Chociaż ja się wiele razy spotkałam z takim powiedzonkiem [emoji3] mama ginekolog kiedyś pisała o zabobonach w ciąży. Ja zgage miałam na samym początku ciąży gdzie dzidzia jeszcze włosów na pewno nie miała teraz nie mam zgagi [emoji3] A jak miałam to mi pomagały migdały. Kilka zjadłam i spokój.

Super, dzieci sie same sporo bawily... jedno drugie ganialo :) wielki gar rosolu :)
Wigilia tez taka fajna duża .....

Ja slyszalam ze 3 sie samo chowa.. ze nie trzeba az 5 robic....

Moja babcia urodzila 7 dzieci..raz za razem.. rok lub góra 2 lata roznicy.... pra babcia to samo 7 dzieci... tesciowa ma 5 rodzenstwa..zreszta tesciu tez ma dokladnie 5:) dlatego wesele duze mieliśmy, asza 3 dzieci to jest pikus ...blado przy tych ilosciach wypadamy :) hehehe....ale z naszego pokolenia jestesmy drudzy z 3 dzieci
Kiedys to bylo norma, teraz jest postrzegane za patologie. Jestem najmlodsza z calego pokolenia, mam 2 braci rodzonych i 15 kuzynow. Niektórzy juz sporo po 40. Tylko ja bede miala troje dzieci :D a przynajmniej nikt trojki nie ma i nie planuje ;)

reklama
W pierwszej ciąży też sporo konfliktów było, a potem miałam straszną depresję poporodową. Mąż nie wiedział jak sobie ze mną poradzić. Miałam już straszne myśli samobójcze nawet. Dlatego przestałam karmić jak córka miała 4,5 miesiąca żeby zacząć brać leki. Teraz mam oczywiście większą świadomość tego, czego mogę się spodziewać i wiem, że ten trudny noworodkowo-niemowlakowy czas w końcu mija. Wtedy to do mnie nie docierało. Myślę, że niestety byłoby trochę inaczej gdybym miała teraz mieć syna... Mąż przyznał, że córka będzie, to będzie - już tego nie zmienimy. Ale gdyby miał mieć syna, to by już wiedział po co to drugie dziecko. Strasznie był nakręcony na synka... Ta druga córka to taka nie wiadomo po co dla niego...
Kochana tym bardziej powinnien cie wspierac po tym co przeszlas w pierwszej ciąży i po niej.
Z drugiej strony rozumiem twoj zal. Moj chcial trzecie dziecko bo byl pewny ze to syn bedzie, a.jest kolejna.corka. i mysle ze bylby tez inny gdyby to jednak syn byl rzeczywiscie. Przykre to, bo tak czy inaczej tondziecko, jego dziecko. No coz... pozostajemy z tym same niestety...

Do góry