reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Pewnie ktos opdisal juz....
Pokarm powinien byc przechowywany w chlodniczych warunkach...zamrozony najdluzej mozesz trzymac, z lodowki duuuzo krocej... chyba ze na uczelni jest lodówka gdzie to mozesz trzymac....

Spokojnie można trzymać od 8-12h poza lodówka ;) wiec bez problemu mogę odciągnąć na uczelni i podać jeszcze po przyjściu do Domu dziecku

reklama
No ja nie uważam ze targanie dziecka wszędzie akurat jest takie super ekstra odpowiedzialne ;)

Wiec bez takich tekstów proszę na pytanie co jak trzeba wyjść : najpierw się chciało dziecka a potem ?

No a potem co ? Mam być dojarka 24h? Bez przesady. Jestem młoda osoba i nie mam zamiaru w macierzyństwie zapomnieć o sobie. I mówię otwarcie będę wychodzić z domu bez dziecka żeby odpocząć psychicznie, spotkać się ze znajomymi. WYKSZTAŁCIĆ SIĘ.

Nie uważam tez ze pójdzie na zakupy spożywcze do hipermarketu z dzieckiem jest takie super, albo latanie po galerii handlowej. Zamierzam korzystać z opieki taty dziecka, babć i dziadka. I niektóre rzeczy robić bez niego
[emoji119][emoji119] czekalam az odpiszesz [emoji23][emoji23][emoji173]

Również się zgadzam z Tobą. To jest bardzo indywidualna sprawa. Na pewno warto przypilnować i tym samym sprawdzić czy się da to wypracować. Nie ma złotego środka. Nie oceniam też tego jako zło i dobro.
I tsk jsk napisałam jestem ciekawa jak będzie u mnie tym razem. Nastawiam się bardzo pozytywnie...A rzeczywistość pokaże [emoji4]
Ja bym sobie i nam wszystkim życzyła takiego bezproblemowego dziecia jakim sama byłam :D przez pierwsze 4-5 miesięcy, mama karmila mnie na śpiocha, przewijala na śpiocha, a aktywności miałam może w sumie 2-3h dziennie, kiedy nie spałam i patrzyłam wielkimi oczami [emoji14] potem jak już siadalam to wystarczyło mi dać grzechotkę i być przy mnie i dziecka jakby nie było... [emoji14]

A tu nie była
Mowa o specjalnym pomieszczeniu matki z dzieckiem a nie toalecie ? Bo raczej nie wyobrazam
Sobie ze ktoś usiądzie na klopie i będzie karmić dziecko. Ale są specjalne pomieszczenia gdzie można usiąść i w spokoju i ciszy nakarmić

Ja kiedyś widziałam kobietę siedząca na ławce na pasażu galeri handlowej na przeciw kas Tesco (ja akurat robiłam a
Zakupy w Tesco i czekałam w kolejce) normalnie wywaliła piers i karmiła. Widziałam wszystko podobnie jak 100 innych ludzi którzy robili zakupy [emoji15] byłam w ciężkim szoku po pierwsze ze kobieta nie wstydzi się jakby nie patrzec rozebrać na oczach tylu ludzi po drugie ze zamierza karmić niemowlaka w takim hałasie, szumie i mega zamieszaniu
Tych miejsc dla mam z dziecmi jest coraz wiecej a niektore ladnie urzadzone...Ikea Poznan... Galeria mokotow w Warszawoe nawet nad przewijakiem miala zabawki czy jakoes blyskotki 4 lata temu... leroy tez ma osobny pokoj ..bez wc etc... ( urzadzalam miekszanie z niemowlakiem na rekach...wiec tam czesto bylam...:)

Aucjan ma..ale uwazam ze te pokoje dla matek w Auchan sa obskurne..i nieladnie tam pachnie.... mimo ze toalety w tym pomieszczeniu nie ma...

Co do bakteri to ja k pobieralam proby na uczelni z roznych pomieszczen uczelnian6ch jak wc...kuchnia, sala wykladowa...to najczysciej bylo w wc :)
W galileo kiedys tez o tym bylo...ze naczystrze sa wc..bo tam najsilniejszych srodkow sie uzywa...ale to indywidualnie kazda mama gdzie wchodzi musi ocenic :)

[emoji119][emoji119] czekalam az odpiszesz [emoji23][emoji23][emoji173]

No bo bez jaj.
No jak ktoś chce siedzieć z dzieckiem non stop to proszę bardzo. Ja nie będę, oprócz bycia mama jestem tez młoda kobieta i z życia chce jeszcze korzystać szczególnie ze uważam ze dziecko to nie jest koniec życia właśnie. Nie trzeba z nim wszystkiego robić. ;D

Ja bym sobie i nam wszystkim życzyła takiego bezproblemowego dziecia jakim sama byłam :D przez pierwsze 4-5 miesięcy, mama karmila mnie na śpiocha, przewijala na śpiocha, a aktywności miałam może w sumie 2-3h dziennie, kiedy nie spałam i patrzyłam wielkimi oczami [emoji14] potem jak już siadalam to wystarczyło mi dać grzechotkę i być przy mnie i dziecka jakby nie było... [emoji14]
Anioł [emoji16][emoji16][emoji16]

No bo bez jaj.
No jak ktoś chce siedzieć z dzieckiem non stop to proszę bardzo. Ja nie będę, oprócz bycia mama jestem tez młoda kobieta i z życia chce jeszcze korzystać szczególnie ze uważam ze dziecko to nie jest koniec życia właśnie. Nie trzeba z nim wszystkiego robić. ;D
Dlatego tego wszystkiego nie pisalam, bo wiedzialam ze wyjmiesz mi to z ust [emoji23][emoji23][emoji173][emoji3] jakkolwiek to brzmi [emoji23][emoji23]

reklama
Monami nie nakręcaj się już, szalona wyraziła swoje zdanie, Ty swoje i ok... Po co ciągnąć temat

Bo wyraziła to w sposób krzywdzący dla niektórych osób w tym dla mnie. Jakbyśmy zrobiły sobie dziecko a potem co ? A potem na kawkę chciał chodzić z koleżankami i uczyć się - jakby to było coś złego. Można to było napisać zupełnie inaczej.

Do góry