reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2018

Mój syn jest rehabilitowany ponad rok i od paru tygodni.dowiedzialam się że przez następny rok też muszę z nim jeździć na rehabilitację.Ma obniżone napięcie mięśniowe.Na każdym etapie jego rozwoju były problemy.Duzo tego by się rozpisywać...pierwsze to brak odruchu ssania ,problemy z karmieniem ...ahhhh aż mi się pisać nie chcę to co ja z nim przeszłam i co jeszcze przed nami.Ale o tym że mam dziecko ponospowe dowiedziałam się dopiero teraz!!!
Duzo tej nospy bralas ? Ja unikam , ale co wspomne lekarzom , ze boli mnie czasem brzuch albo cos nie tak czuje to kaza brac nospe... wzielam moze z 3 razy jak musialam gdzies isc , ale jak moge zostax w domu i polezec to unikam... biore juz tabletki na nadcisnienie , luteine i euthyrox.... sadze, ze mimo mowienia , ze to bezpieczne i tak boje sie o wplyw na dziecko...
Nie wiem dlaczego tak polecaja ta nospe...
.

reklama
Mi w aptece powiedzieli , ze od dluzszego czasu sa refundowane od tego roku lub od zeszlego ;p place ok 7zl za 60szt albo 7za 30 jak lekarz zapomni napisac ilosc ;p
Są,owszem,ale nie na recepcie os prywatnego,który wypisuje leki na nierefundowanych receptach. To taki minus prywatnych gabinetów:/ mnie leki przepisuje rodzinna bo chyba bym zbankrutowala

Niestety tak bywa z działaniem NoSpy.Dlatego brałam wyłącznie doraźnie.Jest to lek rozkurczający, działa na matkę to i na płód.Tak mi w 2010 roku w pierwszej ciąży powiedział prowadzący.
I właśnie mówił o nospowych dzieciach.Ogolnie ja jestem zdania że leki tylko w razie wyższej konieczności.Sa jednak osoby, które dzięki lękom w ogole mogą zajść w ciążę i ja donosić.Tak więc zawsze ryzyko i korzyści trzeba wymierzyć o podjąć decyzje.
Ale fakt, że są.lekarze, ktorzy każdej ciężarnej wciskają Duphaston/Luteinę i No Spe do łykania jak cukierki (być może jakieś inne leki też)
Jednak każdy przypadek jest inny i każda pacjentka też.Na po luteinie podawanej w pierwszej ciąży na podtrzymanie, miałam skutki uboczne które zdarzały się kobietom w ilości 1pow 1000, więc szansa że trafię była bardzo niska, a akurat na mnie trafiło.
Po prostu peszek
O jakich skutkach piszesz ?

ja pewnie kupię płyn do kąpieli Hipp lub babydream one mają ok skład. Sól fizjologiczna w ampułkach i fiolet do pepuszka.

Będziemy raczej używać wielo więc bez kremów, ale w razie czego będe szukać tormentalum na odparzenia .
Na początek będę kąpać w krochmalu i pewnie. I może zrobię własny krem ale to tuż przed rozwiązaniem.
Ja z chemii na początek Oilatum do kąpieli na zmianę z krochmalem, Bepanthen na pupę, octanisept do pepuszka, woda morska do noska i sól fizjologiczna do oczu i tyle :)

Ja z chemii na początek Oilatum do kąpieli na zmianę z krochmalem, Bepanthen na pupę, octanisept do pepuszka, woda morska do noska i sól fizjologiczna do oczu i tyle :)
A po co to en krochmal? Robi sie go czy kupuje?
Kiedyś kapalo się malucha z takimi fioletowymi tabletkami,juz się go nie stosuje?

Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze chusteczki nawilzane sa dla malenstwa be. Pierwsza wycieralam nimi i ciągle odparzoba. Druga woda przegotowana i wacikami, suszylam chusteczka sucha zero kremow i zeeero odparzen. Chusteczki naw weszly dopiero jak kupy byly wieksze
Jak byłam w domu to po siku przemywalam wacikiem nasączonym woda a jak była kupa to pod kranem mylam tylek :) Poza domem chusteczki Hipp

reklama
Do góry