reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

Mój syn jest rehabilitowany ponad rok i od paru tygodni.dowiedzialam się że przez następny rok też muszę z nim jeździć na rehabilitację.Ma obniżone napięcie mięśniowe.Na każdym etapie jego rozwoju były problemy.Duzo tego by się rozpisywać...pierwsze to brak odruchu ssania ,problemy z karmieniem ...ahhhh aż mi się pisać nie chcę to co ja z nim przeszłam i co jeszcze przed nami.Ale o tym że mam dziecko ponospowe dowiedziałam się dopiero teraz!!!
Duzo tej nospy bralas ? Ja unikam , ale co wspomne lekarzom , ze boli mnie czasem brzuch albo cos nie tak czuje to kaza brac nospe... wzielam moze z 3 razy jak musialam gdzies isc , ale jak moge zostax w domu i polezec to unikam... biore juz tabletki na nadcisnienie , luteine i euthyrox.... sadze, ze mimo mowienia , ze to bezpieczne i tak boje sie o wplyw na dziecko...
Nie wiem dlaczego tak polecaja ta nospe...
.

reklama
Mi w aptece powiedzieli , ze od dluzszego czasu sa refundowane od tego roku lub od zeszlego ;p place ok 7zl za 60szt albo 7za 30 jak lekarz zapomni napisac ilosc ;p
Są,owszem,ale nie na recepcie os prywatnego,który wypisuje leki na nierefundowanych receptach. To taki minus prywatnych gabinetów:/ mnie leki przepisuje rodzinna bo chyba bym zbankrutowala

Niestety tak bywa z działaniem NoSpy.Dlatego brałam wyłącznie doraźnie.Jest to lek rozkurczający, działa na matkę to i na płód.Tak mi w 2010 roku w pierwszej ciąży powiedział prowadzący.
I właśnie mówił o nospowych dzieciach.Ogolnie ja jestem zdania że leki tylko w razie wyższej konieczności.Sa jednak osoby, które dzięki lękom w ogole mogą zajść w ciążę i ja donosić.Tak więc zawsze ryzyko i korzyści trzeba wymierzyć o podjąć decyzje.
Ale fakt, że są.lekarze, ktorzy każdej ciężarnej wciskają Duphaston/Luteinę i No Spe do łykania jak cukierki (być może jakieś inne leki też)
Jednak każdy przypadek jest inny i każda pacjentka też.Na po luteinie podawanej w pierwszej ciąży na podtrzymanie, miałam skutki uboczne które zdarzały się kobietom w ilości 1pow 1000, więc szansa że trafię była bardzo niska, a akurat na mnie trafiło.
Po prostu peszek
O jakich skutkach piszesz ?

ja pewnie kupię płyn do kąpieli Hipp lub babydream one mają ok skład. Sól fizjologiczna w ampułkach i fiolet do pepuszka.

Będziemy raczej używać wielo więc bez kremów, ale w razie czego będe szukać tormentalum na odparzenia .
Na początek będę kąpać w krochmalu i pewnie. I może zrobię własny krem ale to tuż przed rozwiązaniem.
Ja z chemii na początek Oilatum do kąpieli na zmianę z krochmalem, Bepanthen na pupę, octanisept do pepuszka, woda morska do noska i sól fizjologiczna do oczu i tyle :)

Ja z chemii na początek Oilatum do kąpieli na zmianę z krochmalem, Bepanthen na pupę, octanisept do pepuszka, woda morska do noska i sól fizjologiczna do oczu i tyle :)
A po co to en krochmal? Robi sie go czy kupuje?
Kiedyś kapalo się malucha z takimi fioletowymi tabletkami,juz się go nie stosuje?

Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze chusteczki nawilzane sa dla malenstwa be. Pierwsza wycieralam nimi i ciągle odparzoba. Druga woda przegotowana i wacikami, suszylam chusteczka sucha zero kremow i zeeero odparzen. Chusteczki naw weszly dopiero jak kupy byly wieksze
Jak byłam w domu to po siku przemywalam wacikiem nasączonym woda a jak była kupa to pod kranem mylam tylek :) Poza domem chusteczki Hipp

reklama
Do góry