reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2018

A ja się dzisiaj nasłuchałam, że kobiety, które w ciąży biorą witaminy,
Ja biorę Mama DHA, rodzą bardzo duże dzieci, czy to prawda doświadczone Mamy ?
Koleżanka mówiła dzisiaj, że jej syn ponad 4 kg ważył. Brała codziennie witaminy i położna jej powiedziała, że to przez to.
A mi się wydaje że to mit. Ja brałam witaminy w 1 ciąży i syn miał 3750 to dużo? Raczej normalnie jak na chłopca. [emoji4] teraz też biorę i lekarz nic nie mówi że rośnie za szybko [emoji23]

reklama
Dziewczyny wiem że temat ułożenia dziecka jest jeszcze daleki, ale znalazłam tutaj artykuł w którym dają porady na całą ciążę
Link do: Poród: co możesz zrobić, by dziecko ułożyło się prawidłowo
Super. [emoji4]
Na pewno się przyda.
Moja koleżanka całą ciążę chodziła na basen. I mała się obróciła główką do góry jakoś w 35 czy 36 tyg. A potem znów obróciła się główką w dół.
Mięśnie się rozluzjiaja w wodzie i dziecko ma trochę więcej miejsca. Dlatego woda pomaga. Ale tylko basen sportowy żaden rekreacyjny.

Przecież prenatalne i usg na zwykłej wizycie robi się na tym samym sprzęcie (?) chyba ze na prenatalnych byłaś u kogoś innego.
Ale jak do jednego lekarza to to jest jeden i ten sam aparat usg ;)
No raczej nie jest to ten sam sprzęt. Chyba większość z nas szła do innego lekarza na prenatalne. A jeśli nie to tak powinno być. Ten temat też już był poruszany i ja się z tym zgadzam.
Ja prenatalne miałam robione na sprzęcie jakimś mega doskonałym. Szpital pożycza od tego lekarza w trudnych przypadkach...

Mamuśki nie sposób Was nadrobić [emoji6]
Czytam co jakiś czas, ale niestety bez szans na ogarnięcie wszystkich zaległych stron.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt/badań tych standardowych i tych bardziej zaawansowanych [emoji4]

Byłam dziś na wizycie i wszystko ok, ale niestety dzidziuś nie był łaskawy i nie pokazał się wystarczająco dobrze, także lekarz stwierdził, że jak nie ma 100% pewności to nie będzie mówił. Za 3 tyg mam połówkowe to może wtedy poznamy płeć [emoji4] w każdym razie najważniejsze, że wszystko dobrze z maluszkiem [emoji4]

Macie już ustalone połówkowe?

Dziewczyny, kamień z serca :) Odebrałam wyniki pappa- ryzyko zmalało jeszcze bardziej! Trisomia 21 - 1:3569 :) Trisomia 18- 1: 8967; trisomia 13- <1:20000 :) Jutro już chyba powiem w pracy, co prawda szef ostatni dzień przed urlopem, to mu urlop trochę zepsuję :p Ale może dobrze to przyjmie ;)

Gratulacje ! :-)
Przed urlopem fantastycznie. Sobie chłopak na spokojnie przyjmie informacje :p

Dziewczyny, kamień z serca :) Odebrałam wyniki pappa- ryzyko zmalało jeszcze bardziej! Trisomia 21 - 1:3569 :) Trisomia 18- 1: 8967; trisomia 13- <1:20000 :) Jutro już chyba powiem w pracy, co prawda szef ostatni dzień przed urlopem, to mu urlop trochę zepsuję :p Ale może dobrze to przyjmie ;)

Super Kffiatek. To teraz już tylko się cieszyc[emoji846][emoji106]

reklama
Mamuśki nie sposób Was nadrobić [emoji6]
Czytam co jakiś czas, ale niestety bez szans na ogarnięcie wszystkich zaległych stron.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt/badań tych standardowych i tych bardziej zaawansowanych [emoji4]

Byłam dziś na wizycie i wszystko ok, ale niestety dzidziuś nie był łaskawy i nie pokazał się wystarczająco dobrze, także lekarz stwierdził, że jak nie ma 100% pewności to nie będzie mówił. Za 3 tyg mam połówkowe to może wtedy poznamy płeć [emoji4] w każdym razie najważniejsze, że wszystko dobrze z maluszkiem [emoji4]

Macie już ustalone połówkowe?

Ja mam na 25 maja

Do góry