reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Jestem po badaniu. Dzidziuś zdrowy. 375g. Ani kalendarz chiński, ani umiejscowienie zarodka, ani Nub się nie sprawdziły. Będzie chłopak.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje [emoji6]

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Tylko pamietajcie zeby nie prac wkladu kokosowego z rozka. Wypralam i jest nie przydatny juz bo taki miekki.

Ewka tak sie dzieje jak sie nie wyciagnie od razu.

An teraz masz szanse go nauczyc pomocy w domu, zle napisalam niech choc po sobie sprzatnie.

Zostawilam Jasi z babcia jak mial 5 miesiecy. To bylo najgorsze co moglam zrobic, teraz nie zostawie, pojde na rok macierzyńskiego a potem zobaczymy. Nie wiem czy bede miala do czego wrocic w pracy. Teraz nawet o pracy nie mysle bo dziecko wazniejsze. Tylko nam bedzie strasznie biedno bez mojej wyplaty.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A kupujecie ta poduszkę rogala do karmienia ?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam ja dostać od koleżanki. Kupię tylko nowa poszewke :-)

Jestem po badaniu. Dzidziuś zdrowy. 375g. Ani kalendarz chiński, ani umiejscowienie zarodka, ani Nub się nie sprawdziły. Będzie chłopak.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

To super! Nie cieszysz się z chłopaka? :-)

Igusia gratulacje synka
Lili silnik kosztował 200zł i mam nadzieję, ze jak go przyślą to się okaże dobry bo inaczej się chyba rozpłaczę
Ja poduszki rogala nie zamierzam kupować ale jakbym miała cesarkę i potem szwy mnie ciągnęły to się nie zapieram, wszystko wyjdzie w praniu ;-) ;):-) :)
Justa kiedy ty masz tą komunię? Już w tą niedzielę?

Hajmal ja się nie zarzekałam że drugiego dziecka nie będzie ale też nie określałam się że w najbliższym czasie zamierzam zachodzić w ciążę i moje ubranka po Mai zostawiłam w pudłach u teściowej na strychu. I u niej w rodzinie urodziło się dziecko i ta zaczęła im wynosić, bardzo mnie tym wkurzyła bo jak to nie było jej to nie miała prawa ich ruszać bez mojej zgody i tak naprawdę to też nie wiem co tam jeszcze mam a czego nie :angry::angry::angry:

Hej :D ja na obiad objadłam się zupką ze świeżej kapusty a na kolację planuję zrobić faszerowane papryki ;)
Co do pracy to na 200% biorę roczny macierzyński i zastanawiam się nad półrocznym wychowawczym ale to wszystko zależy od finansów, szkoda by mi było stracić obecną pracę bo lubię to co robię a zwłaszcza że mam umowę na stałe a na moim terenie to zazwyczaj oferowane są śmieciówki. Planujemy budowę domu także pieniądze będą bardzo potrzebne a z drugiej strony szkoda mi oddać takiego malucha do żłobka, babcie odpadają, jedna pracująca a z przyszłą teściową nie chciałabym zostawiać. Także mamy nad czym rozmyślać...
W poniedziałek wizyta na 12:50 mam nadzieję że dowiem się czy chłopiec czy dziewczynka :D

reklama
Witajcie Dziewczynk! O nowe mamusie witam również!:happy:
Pojechałam dziś na IP z tym pobolewaniem i ciągnięciem w podbrzuszu i wiecie co? Zostałam bardzo dokładnie zbadana i wszystko jest ok. Podobno niektóre kobiety mogą mieć takie dolegliwości przez rozciągające się więzadła i tak jest u mnie. Także jestem spkojna :biggrin2:
I do tegi pani doktor powiedziała że będzie drugi synek:)
Powiedziała, że widać tak wyraźnie siurka że dziewczynki z tego nie będzie, więc już na połówkowe mi się nie spieszy- czekam spokojnie .
Zdjęcia niestety nie dostałam, ale 31.05 dostanę na połówce.:yes:
Pani doktor zaleciła magnez ale zastanawiam się czy jest sens to brac jak biore caly zestaw witamin(w ktorych jest magnez) .
Dziś piękna pogoda choć dla mnie to wcale nie ma szału z temp....
Mały szaleje na placu a ja na tel-BB :)
Ja z moim P mamy obydwoje grupe krwi+ wiec spoko.
Jeśli chodzi o żłobki państwowe to jestem na Nie( jeśli ma się wybór). Szymka oddałam jak miał 1.5 do prywatnego i fakt po czasie widać było że szybciej się rozwija z malutkà grupą dzieci(kilkoro). Ale mocno to przeżyłam.
A z drugim jak będę mogła to do 3 roku będę siedzieć w domu.
Ciągle przybywa Październikówek i dlatego co dzień to więcej stron do czytania..
Szalejecie z ubrankami! Lada moment i ja zacznę, skoro wiem że to kolejny siurek!:rolleyes:
Buziaki!! :D:D:D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry