reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć Dziewczyny:) Widzę że większość z Was ostro zabiegana:) ja całe szczęście nie:) już jestem po porannym treningu teraz trzeba się ogarnąć i ruszyć w miasto na zakupy:)
Pozdrawiam bardzo gorąco w mnie w tak chłodny dzień i życzę miłego dzionka:):):)

reklama
Hej ja też już obudzona [emoji5]pogoda piekna więc chyba bd się wylegiwac na tarasie z książką [emoji5] Dziewczyny a slyszalyscie o tym ze będąc w ciąży jest się odgórnie ubezpieczonym w Pl przez państwo i ma się darmowa opiekę?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Beczulinda super! Działajcie z tym mieszkaniem ;-) nie ma co patrzeć na teściowa, jak jej się podoba to niech sie z Wami zamieni!

Jutro jadę robić badania krwi, moczu i glukoze, więc musiałam ją kupić ;-)

Dziewczyny, jak sie robi te badania? Jak to wygląda, bo nigdy nie robiłam i nie wiem czego mam się spodziewać przy tej glukoze...
U mnie w przychodni najpierw pobieramy z palca na czczo, jak glukoza nie jest za wysoka to wtedy na czczo z żyły, piję się 75g glukozy, i wtedy pobieramy po 1 godz i potem po 2 godz. Jak lekarz zleci 50g glukozy to wtedy pobiera się tylko po 1 godz. Wiem, że w niektórych przychodniach pobierają tylko na czczo i po 2 h. Sama nigdy nie piłam glukozy, ale z obserwacji w pracy wiem, ze najlepiej wypić duszkiem, bo najgorzej jak dziewczyny piły małymi łykami, strasznie ich muliło :/ Ale były też takie, którym glukoza smakowała, bo w ciąży miały zachcianki na słodkie :) Tylko kilka razy nam się zdarzyło, że dziewczyna zwymiotowała, tak poza tym każda jakoś dała radę :D

Hej dziewczyny! Widzę, że macie mocno napięte grafiki dnia ;) Zazdroszczę Wam tych zakupów, sklepów i że możecie w ciągu dnia tyyyle zrobić. Ja się nie mogę ogarnąć. Tzn. chodzę do pracy, tam robię swoje, ale póki co nie mogę wykrzesać z siebie energii, żeby po pracy iść do sklepu i coś pooglądać. Chyba podświadomie się przed połówkowym wstrzymuję.
Właśnie szykuję się do pracy, gdzie posiedzę pewnie do jakiejś 19. Muszę iść na nogach, bo mi ważność przeglądu w aucie upłynęła i dopóki mój P. tego nie ogarnie, to zostają mi spacerki:( A w ogóle, to psychicznie nastawiam się na jego sprzedaż (auta, nie faceta ;) ) bo musimy poszukać dla mnie czegoś większego. P. ma swój wygodny samochód, a ja mam mały kabriolecik i niestety nie zmieszczę tam wózka, ani zbyt wiele dziecięcych rzeczy, gdyby była taka konieczność. No więc z lekkim smutkiem będę musiała oddać go w inne ręce i kupić coś ciut większego. Głupia jestem, bo przywiązuje się do takich rzeczy:D
No ale melancholia na bok, ogarniam się i lecę. Życzę Wam wszystkim miłego dnia :)

witam sie i ja :) wstałam jakies pol godziny temu, wiec odziwo sie wyspalam :D ale od samego rana mi niedobrze, pewnie bede wymiotowac, a tu trzeba obiad robic. Jak mam zrobic kotlety jak mi zapewne beda strasznie smierdziec? :( pociesze sie mizeria na ktora ostatnia mam wielka ochote! :D kciuki za dzisiejzze wizyty :) i gratuluje dziewczynek o chlopcow, juz powoli mozna robic porownanie czy wieksza sile maja tutaj dziewczynki czy chlopcy :) jakie plany na dzis macie? Ladna pogoda sie robi w koncu :) co robicie na obiad?
Milego dnia :)

12.10.2017 [emoji480]

Część dziewczyny :) właśnie czekam do ambulatorium :( jak ja tego nie lubię

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki za przyjecie :) jak w bylam w pierwszej ciazy to tylko na forum siedzialam... wiadomo 1 dziecko nic sie nie wie. Te4az przy 3 bede sie starac wchodzic i zawsze Was poczytac ;)
Jesli chodzi o rozmiar ciuszkow to przy pierwszym 3800 zakladalam 56 ale przy drugim jak wyskoczyl 4200 i 60cm to tylko 62 zakladalam. 56 wieksze byly na tydzien.. teraz przy corci , musze wszystko kupic (po chlopcach nie mam nic) i tylko body kupie 56 i moze pare cieplejszych a tak to wiecej sie skupie na 62.. ale z drugiej strony to dziewucha to zawsze deobniejsza moz3 byc niz chlopaki... hmm :)

Witam się i ja [emoji3] długo mnie nie było bo tak naprawdę jestem zabiegana wstaje koło 5 wracam kolo 17 z pracy a później marzy mi się tylko spanie bo te dojazdy 30 km w jedną stronę mnie wykanczaja a weekendy robię kurs .... Ale dość przunudzania staram się was kochane czytać ale tyle produkujecie że ciężko nadrabiać. W poniedziałek miałam wizytę i jednak płeć z USB genetycznego się nie sprawdziła będzie jednak Hania [emoji173] i oczywiście pierwsze zakupy już poczynilam on-line (wrzucę zdjęcie) . Wózka jeszcze nie mamy i innych drobiazgów też nie czekam na męża aż wróci z poligonu to może wtedy się zabierzemy za wyprawkę. Usg polowkowe mam na 24 maja i już się nie mogę doczekać żeby znowu zobaczyć mała [emoji3]
Gratuluję Helenki i innym mamom swoich pociech.

Napisane na SM-A320FL w aplikacji Forum BabyBoom

1494409166-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A320FL w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry