reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Cześć Dziewczyny:) Widzę że większość z Was ostro zabiegana:) ja całe szczęście nie:) już jestem po porannym treningu teraz trzeba się ogarnąć i ruszyć w miasto na zakupy:)
Pozdrawiam bardzo gorąco w mnie w tak chłodny dzień i życzę miłego dzionka:):):)

reklama
Hej ja też już obudzona [emoji5]pogoda piekna więc chyba bd się wylegiwac na tarasie z książką [emoji5] Dziewczyny a slyszalyscie o tym ze będąc w ciąży jest się odgórnie ubezpieczonym w Pl przez państwo i ma się darmowa opiekę?

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom

Beczulinda super! Działajcie z tym mieszkaniem ;-) nie ma co patrzeć na teściowa, jak jej się podoba to niech sie z Wami zamieni!

Jutro jadę robić badania krwi, moczu i glukoze, więc musiałam ją kupić ;-)

Dziewczyny, jak sie robi te badania? Jak to wygląda, bo nigdy nie robiłam i nie wiem czego mam się spodziewać przy tej glukoze...
U mnie w przychodni najpierw pobieramy z palca na czczo, jak glukoza nie jest za wysoka to wtedy na czczo z żyły, piję się 75g glukozy, i wtedy pobieramy po 1 godz i potem po 2 godz. Jak lekarz zleci 50g glukozy to wtedy pobiera się tylko po 1 godz. Wiem, że w niektórych przychodniach pobierają tylko na czczo i po 2 h. Sama nigdy nie piłam glukozy, ale z obserwacji w pracy wiem, ze najlepiej wypić duszkiem, bo najgorzej jak dziewczyny piły małymi łykami, strasznie ich muliło :/ Ale były też takie, którym glukoza smakowała, bo w ciąży miały zachcianki na słodkie :) Tylko kilka razy nam się zdarzyło, że dziewczyna zwymiotowała, tak poza tym każda jakoś dała radę :D

Hej dziewczyny! Widzę, że macie mocno napięte grafiki dnia ;) Zazdroszczę Wam tych zakupów, sklepów i że możecie w ciągu dnia tyyyle zrobić. Ja się nie mogę ogarnąć. Tzn. chodzę do pracy, tam robię swoje, ale póki co nie mogę wykrzesać z siebie energii, żeby po pracy iść do sklepu i coś pooglądać. Chyba podświadomie się przed połówkowym wstrzymuję.
Właśnie szykuję się do pracy, gdzie posiedzę pewnie do jakiejś 19. Muszę iść na nogach, bo mi ważność przeglądu w aucie upłynęła i dopóki mój P. tego nie ogarnie, to zostają mi spacerki:( A w ogóle, to psychicznie nastawiam się na jego sprzedaż (auta, nie faceta ;) ) bo musimy poszukać dla mnie czegoś większego. P. ma swój wygodny samochód, a ja mam mały kabriolecik i niestety nie zmieszczę tam wózka, ani zbyt wiele dziecięcych rzeczy, gdyby była taka konieczność. No więc z lekkim smutkiem będę musiała oddać go w inne ręce i kupić coś ciut większego. Głupia jestem, bo przywiązuje się do takich rzeczy:D
No ale melancholia na bok, ogarniam się i lecę. Życzę Wam wszystkim miłego dnia :)

witam sie i ja :) wstałam jakies pol godziny temu, wiec odziwo sie wyspalam :D ale od samego rana mi niedobrze, pewnie bede wymiotowac, a tu trzeba obiad robic. Jak mam zrobic kotlety jak mi zapewne beda strasznie smierdziec? :( pociesze sie mizeria na ktora ostatnia mam wielka ochote! :D kciuki za dzisiejzze wizyty :) i gratuluje dziewczynek o chlopcow, juz powoli mozna robic porownanie czy wieksza sile maja tutaj dziewczynki czy chlopcy :) jakie plany na dzis macie? Ladna pogoda sie robi w koncu :) co robicie na obiad?
Milego dnia :)

12.10.2017 [emoji480]

Część dziewczyny :) właśnie czekam do ambulatorium :( jak ja tego nie lubię

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzieki za przyjecie :) jak w bylam w pierwszej ciazy to tylko na forum siedzialam... wiadomo 1 dziecko nic sie nie wie. Te4az przy 3 bede sie starac wchodzic i zawsze Was poczytac ;)
Jesli chodzi o rozmiar ciuszkow to przy pierwszym 3800 zakladalam 56 ale przy drugim jak wyskoczyl 4200 i 60cm to tylko 62 zakladalam. 56 wieksze byly na tydzien.. teraz przy corci , musze wszystko kupic (po chlopcach nie mam nic) i tylko body kupie 56 i moze pare cieplejszych a tak to wiecej sie skupie na 62.. ale z drugiej strony to dziewucha to zawsze deobniejsza moz3 byc niz chlopaki... hmm :)

Witam się i ja [emoji3] długo mnie nie było bo tak naprawdę jestem zabiegana wstaje koło 5 wracam kolo 17 z pracy a później marzy mi się tylko spanie bo te dojazdy 30 km w jedną stronę mnie wykanczaja a weekendy robię kurs .... Ale dość przunudzania staram się was kochane czytać ale tyle produkujecie że ciężko nadrabiać. W poniedziałek miałam wizytę i jednak płeć z USB genetycznego się nie sprawdziła będzie jednak Hania [emoji173] i oczywiście pierwsze zakupy już poczynilam on-line (wrzucę zdjęcie) . Wózka jeszcze nie mamy i innych drobiazgów też nie czekam na męża aż wróci z poligonu to może wtedy się zabierzemy za wyprawkę. Usg polowkowe mam na 24 maja i już się nie mogę doczekać żeby znowu zobaczyć mała [emoji3]
Gratuluję Helenki i innym mamom swoich pociech.

Napisane na SM-A320FL w aplikacji Forum BabyBoom

1494409166-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-A320FL w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry